Šport

Marion za zapahi!

New York, 06. 01. 2008 11.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.F.
Komentarji
1

Ameriška atletinja Marion Jones, kateri zaradi zlorabe prepovedanih poživil sodijo v New Yorku, utegne več kot pol leta sedeti za zapahi.

Nekdanji ameriški atletski zvezdnici Marion Jones, ki je po priznanju, da je jemala prepovedana sredstva za doseganje boljših izidov postala padli angel, grozi več kot šestmesečni zapor.

Novo sojenje Marion Jones bo v petek.
Novo sojenje Marion Jones bo v petek. FOTO: Reuters

Po poročanju časnika New York Times je ameriški okrožni sodnik Kenneth Karas zaprosil obrambo 32-letne Jonesove in tožilstvo, da mu do srede odgovorijo, zakaj Jonesova ne bi dobila dveh zaporednih polletnih kazni zapora, ker je lagala preiskovalcem v primeru BALCO.

Tožilstvo je predlagalo šestmesečno kazen za rešetkami, obramba pa je menila, da bi bila dovolj polletna pogojna kazen, saj je njihova varovanka že tako doživela veliko javno ponižanje. Poleg tega je morala vrniti tudi pet olimpijskih medalj, tri zlate, ki jih je osvojila leta 2000 v Sydneyju.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

230
06. 01. 2008 15.34
Če bi vedela za Slovenijo, bi se preselila k nam in ne bi imela takšnih težav!