Šport

Mavericksi so z zmago proti Blazersom splaknili poraz v San Franciscu

New York, 26. 01. 2022 23.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
9

Dallas je srečanje začel silovito, nato Blazersom dopustil, da so jim dolgo dihali za ovratnik. Toda konec tretje in zadnja četrtina sta prinesli prepričljivo zmago (132:112). Luka Dončić je več podajal kot metal, a prišel do šestega trojnega dvojčka sezone (15 točk, 15 podaj, 10 skokov).

Luka Dončić (levo) je nekoliko v ozadju pridelal šesti trojni dvojček sezone, Jusuf Nurkić kljub trudu ni mogel preprečiti poraza Portlanda.
Luka Dončić (levo) je nekoliko v ozadju pridelal šesti trojni dvojček sezone, Jusuf Nurkić kljub trudu ni mogel preprečiti poraza Portlanda. FOTO: AP

Začetek srečanja je spomnil na tekmo iz konca decembra, ko je Kristaps Porzingis (22 točk, podaja, 5 skokov, ukradena žoga) zbral 34 točk in dosegel rekord sezone. Latvijec je v prvih dvanajstih minutah nanizal 14 točk, obramba Dallasa napadu Portlanda ni dovolila, da bi se razigral in zdelo se je, da imajo gostje iz Teksasa dogajanje trdno v rokah. Toda učinek Porzingisa je nato močno uplahnil, Dončić pa po dveh trojkah in polaganju v prvi četrtini ni več zadel iz igre vse do pet minut pred koncem tekme. Blazersi so začeli, popravili svoj met, priča smo bili precej bolj izenačenemu merjenju moči in zaostanek domačega moštva je skopnel na le še štiri točke. Toda zadnje štiri minute tretje četrtine so prinesle serijo osemnajstih točk za Dallas, v zadnji četrtini pa se je razcvetel Jalen Brunson (20 točk, 11 podaj, 6 skokov) in z enajstimi točkami poskrbel, da je domače moštvo dobre tri minute pred koncem spraznilo klop in se vdalo v usodo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dončić je v celotni tekmi le enajstkrat vrgel na koš (in zadel štiri mete), toda njegove podaje so krojile potek srečanja in pomagala, da je sedem igralcev Dallasa preseglo deset točk. Skupaj z Brunsonom sta zbrala kar 26 podaj in le trikrat zapravila žogo, zato je slednji po tekmi upravičeno zadovoljen strmel v list s statističnimi podatki: "Oh, to pa je nekaj, nisem vedel. Ja, to je dosežek." Tudi trener Jason Kidd je poudaril kroženje žoge: "Nesebična in trda igra nas je popeljala do zmage." Po njegovih besedah so Blazersom dopustili, da so se na začetku tretje četrtine razigrali, a: "Ko smo jih ustavili na črti za tri točke, nam je šlo bolje." Precej zdesetkani Blazersi so imeli štiri razigrane igralce na čelu z Anferneejem Simonsom (23 točk, 7 podaj, 2 skoka) in CJ McCollumom (20 točk, 6 podaj, 4 skoki, ukradena žoga). Bosanska zver Jusuf Nurkić (18 točk, 3 podaje, 8 skokov, ukradena žoga) ni prevladal pod obročema, a je skozi celotno srečanje pridno zbiral točke.

Dobra novica za Dallas je petnajst točk Reggieja Bullocka s klopi (dodal je še 4 skoke in blokado), s štirimi trojkami v sedmih poskusih je dobro zapolnil praznino, ki je zazevala po torkovi poškodbi Tima Hardawayja mlajšega. Ta je po besedah Kidda razočaran zaradi poškodbe levega stopala – po prvih napovedih bo okreval vsaj deset tednov – a mentalno trden. "A je to tudi priložnost za druge, imamo fante, ki si želijo igranja, to je dober čas za njih." Izrabila sta ga Josh Green (9 točk, 2 podaji, 2 skoka, blokada), ki po bledih prvih mesecih sezone zadnje tedne kaže vse boljšo formo, in Frank Ntilikina (8 točk). Tudi pet točk, dve podaji in trije skoki Marquesa Chrissa v sedmih minutah je bilo potrdilo, da je Dallas med covidno krizo iz lige G pripeljal zelo solidnega igralca za poživitev s klopi.

Po hudem porazu v San Franciscu nihče ni bil zadovoljen z igro. "Jaz še posebej ne, zato smo tekmo začeli nabrušeno, sam sem ji hitro želel dati svoj ton," je Porzingis pojasnil razpoloženje pred srečanjem. "Lepa zmaga, dobro smo se pobrali," je bil Kidd zadovoljen, da nabrušeni Warriorsi večer prej niso načeli samozavesti moštva. Po besedah Dwighta Powella (15 točk, 5 skokov, 2 ukradeni žogi, blokada), ki je s klopi v obrambi mučil Nurkića, v napadu pa podaje Dončića pridno polagal v obroč, so znova prišli do izraza drugačni odnosi v moštvu. "Veliko pozornosti smo namenili kemiji med igralci in odgovornosti vsakega posameznika. To se najbolj pozna pri naši igri v obrambi in se seveda prenaša tudi v napad, ampak obramba je resnično napredovala."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Castrum
27. 01. 2022 12.05
+1
Bravo Luka, kar tako naprej. Še malo, pa bo Luka med TOP 10 igralcev, ki so dosegli največ "triple double" v vsej zgodovini NBA. Neverjeten dosežek za 22-letnika!
ochi
27. 01. 2022 11.33
+0
bosanska zver, haha. me zanima, če bo komentar ostal.. dvoličneži.
BitterTruth
27. 01. 2022 11.08
+0
Kaj pa 7% met na trojki? Spet bo izgledalo kot da ga ne maram ampak ni res... mislim da ma potencial da se vpise med legende... ampak brez dela ne bo slo, treba mu je odpreti oci in naj se vzame v roke preden bo prepozno
titomeni
27. 01. 2022 11.13
+3
2 od 6. 33. 3 procentov je to. Kje si ti videl 7?
titomeni
27. 01. 2022 11.19
+4
Je imel pa najboljsi metalec trojk Curry par tekem nazaj trojke 1/13. To je pa 7.7 procentov. Vrjetno bi tudi on moral delat na trojkah? Drzi se baleta, basket ti ne gre
BitterTruth
27. 01. 2022 11.36
-1
Je blo pa na kaki drugi tekmi danes zjutraj sem bral
uporabnica portala
27. 01. 2022 08.37
+12
Čestitke za 42. trojček. 🙌
Flavio
27. 01. 2022 08.35
-23
Briga nas DončiĆ...
titomeni
27. 01. 2022 08.48
+21