Šport

V tekmi rezervnih postav je Hardaway premagal Pistonse

New York, 30. 04. 2021 04.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
4

Zaradi kockanja Dallasa s počivanjem Luke Dončića (in Doriana Finneyja-Smitha) je ekipi do zadnjih minut grozilo, da bo izgubila proti najmanj uspešnemu moštvu vzhodne konference. Še posebej, ker so ostali brez sicer ne zelo bleščečega Kristapsa Porzingisa. Rešila jih je tekma kariere Tima Hardawaya mlajšega, ki je Detroitu nasul kar 42 točk za zmago (115:105).

Tim Hardaway mlajši je z 42 točkami Dallas rešil neprijetnega poraza v Detroitu.
Tim Hardaway mlajši je z 42 točkami Dallas rešil neprijetnega poraza v Detroitu. FOTO: AP

Morda bi moral lastnik Dallasa Marc Cuban razmisliti o najetju Tima Hardawaya starejšega, da si ogleda vsako tekmo kluba, saj je to njegovega sina vedno doslej spodbudilo  k odličnim predstavam. Na tekmi proti vztrajnim Pistonsom je Maverickse rešil zelo neprijetnega poraza – Hardaway mlajši (42 točk, 3 podaje, skok, ukradena žoga) je bil nerešljiva uganka za domačo obrambo. "Vedno je lepo videti starše, še posebej v teh težkih časih, skozi katere se prebijamo. Ko je papa v dvorani ... ne vem, te stvari se kar zgodijo," je navdih nekdanjega NBA-jevca, ki je slovel v Miamiju, opisal nocoj najboljši Mavericks. V zadnji četrtini je dosegel 17 zaporednih točk za Dallas, skupaj zadel šest trojk in vlekel naprej voz gostov. "Potrebovali smo njegove koše, 42 točk je bilo nekoliko več, kot sem pričakoval," ga je pohvalil tudi trener Rick Carlisle. In poudaril, da Hardaway letos ni manjkal na niti eni tekmi moštva: "Je naš jekleni človek."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vrnitev Porzingisa (11 točk in skok v slabih 21 minutah) po treh tekmah odsotnosti (zaradi zvina levega gležnja) se je končala v tretji četrtini, ko je odšel na klop, nato pa v garderobo. Vzrok je bila bolečina v "boljšem", desnem kolenu, v katerem so mu oktobra operirali počeni meniskus. V levem so mu morali leta 2018 popraviti strgano križno vez, zaradi česar je okreval leto dni. "Ne vem ničesar razen tega, da ga je bolelo koleno. Toda po tekmi je normalno hodil in bil dobro razpoložen. Bomo videli, kako se bo počutil v prihodnjih dneh," je Carlisle opisal težave Latvijca. Ta ni imel bleščečega večera. "Mislim, da je naredil veliko dobrih stvari, a smo že videli, da se lahko bolje premika (v igri)," je Carlisle dejal na vprašanje, ali ga je morda motil načeti gleženj. "Ta čas v letu me skrbi že, če ima kdo vrasel noht," je trener opisal vročico ob zaključku sezone. "Skrbi me za vse fante, KP se je doslej dobro odzval na vse težave. Videli bomo, kaj bo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po besedah Carlisla vrnitev po nekaj tekmah odsotnosti "ni to, da preprosto zakorakaš na igrišče, v NBA-tekmo". To se je poznalo Joshu Richardsonu (10 točk, 3 podaje, 7 skokov, 2 ukradeni žogi), saj je zadel le tri od dvanajstih metov. Znova je priložnost dobro izrabil Trey Burke (15 točk, 2 podaji, skok, ukradena žoga, blokada), ki je drugi strelec gostov postal v slabih 19 minutah igre. Izkazal se je že ob torkovi zmagi proti Golden Statu, ko je z izvrstno obrambo ustavil najboljšega strelca lige Stephena Curryja (in za to dobil pas najboljšega obrambnega igralca Dallasa na tekmi). "V turbulentnem letu,  ob vseh vzponih in padcih, je zelo dosleden delavec. Dosledno skrbi za pozitivnost v garderobi. Če ne igra, ne poveša glave, ampak spodbuja fante na igrišču in ostaja pripravljen," ga je pohvalil Carlisle. Nocoj je potrdil njegove besede: "Skušam ostati pripravljen na trenutke, ko me moštvo potrebuje. Držim se svojega urnika, svoje rutine, in čakam na klic." Po njegovih besedah je bila težka tekma znak rasti moštva. "Ko ni Luke in KP-ja, moramo drugi prevzeti breme."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skoraj nujna zmaga je ohranila zmago prednosti pred sedmim Portlandom, ki je včeraj prepričljivo ugnal Memphis, in jih približala na samo zmago zaostanka za Lakersi, ki so prav tako včeraj izgubili proti prerojenemu Washingtonu. Prav ta je v soboto naslednji tekmec Dallasa, ki bo proti razigranemu dvojcu Bradley Beal in Russel Westbook potreboval vse moči na krovu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

asdfghjklqwertz
30. 04. 2021 18.28
Upam, da tega Porzingisa že enkrat čim prej zamenjajo ali odpustijo ... ta človek zaradi poškodb dela največje probleme dallasu.
franci1972slo
30. 04. 2021 09.29
-8
Žal mi je ampak bolje igrajo brez Dončića, smiselna timska igra. Tim Hardaway je dal čez 40 pik z metom nad 50%.
lev10
30. 04. 2021 17.10
+1
A si gledal tekmo? Nehaj bluziti v prazno. Napadi niso uigrani. Prehitro mecejo in veliko zgresijo...Na sreco je bil Tim razpolozen ker drugi so bili katastrofa.
Maxx365
30. 04. 2021 19.15
Večino tekem brez Luke so letos izgubili, zato Franci ne pametuj in bluzi na pamet.