Šport

Mavericksi so se Grizzliesom oddolžili za sobotni poraz

New York, 09. 12. 2021 04.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
0

Mavericksi so v torek v zadnji četrtini zapravili tekmo proti Brooklynu, nocoj so jo dobili proti Memphisu (104:96). Srečanje je zaznamovala trda igra in številne tehnične napake, tej se ni izognil niti Luka Dončić. Toda njegovih 26 točk (7 podaj in 8 skokov) je zasenčilo devet izgubljenih žog, zadel je pet od desetih metov za tri točke.

Dillon Brooks (desno) tokrat ni uspel dovolj upočasniti Luke Dončića.
Dillon Brooks (desno) tokrat ni uspel dovolj upočasniti Luke Dončića. FOTO: AP

Jaren Jackson mlajši je odprl tekmo s košem prek obrambe Dallasa, tudi Kristaps Porzingis je bil natančen iz podobnega položaja, dodal je še prosti met ob prekršku Jacksona. Latvijec je nato s prekrškom ustavil Stevena Adamsa, Novozelandec je zadel le prvega od dveh prostih metov. Lepa podaja Reggieja Bullocka je našla Doriana Finneyja-Smitha, Dillon Brooks je na drugi strani igrišča žogo položil v koš. Nato je v obrambi preveč vneto oviral Luko Dončića in moral z drugo osebno napako hitro na klop. Njegova zamenjava De'Anthony Melton je nemudoma zadel za tri točke, Porzingis pa je s skokom v napadu odbito žogo zabil v obroč. Nato je tudi Latvijec z drugo osebno napako sedel na klop, Jackson pa zadel za domače moštvo. Med strelce se je vpisal še Dončić, klop Memphisa pa je ob točki naskoka vzela minuto odmora.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po njej je Adams spretno podal Desmondu Banu za prvi koš najboljšega strelca s sobotne tekme. Na listo strelcev se je s prostima metoma vpisal tudi Jalen Brunson, nato je Dončić s podajo Maxiju Kleberju omogočil lahko polaganje Nemca. Dallasov novinec Moses Brown je zadel le drugi prosti met, nato je obramba Memphisa Dončiću dvakrat odvzela žogo. Slovenec se je v drugo dolgo muhal v napadu, Bane je vmes zadel v drugo, a je Slovenec nejevoljo utešil z dolgim metom za tri točke. Od daleč je zadel tudi Killian Tillie, a je Dončić dodal še drugo zaporedno trojko iz koraka nazaj. Pri Grizzliesih se je razgreval Bane s tretjim košem, Moses Brown pa je v drugo zadel oba prosta meta. John Konchar je s trojko izenačil srečanje, zagrizeni Brown pa je priboril že izgubljeno žogo in Reggie Bullock je s trojko goste popeljal v novo vodstvo. Trajalo je do koša Xavierja Tillmana, ki je naslednjemu napadu dodal še en prosti met in izenačil. Sodniki so v zadnjem napadu dosodili prekršek nad Brunsonom, ki je z enim zadetim od dveh prostih metov dosegel končnih 26:25 za Dallas.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Adams je z metom prek glave dosegel prvi koš druge četrtine, nato je Brooks s težkim metom zvišal vodstvo. Znižal ga je prvi koš Hardawayja, požrtvovalen skok med klopi Adamsa je prinesel nov napad za Memphis, ki se je končal s trojko Jacksona, a so jo sodniki razveljavili, ker je Kleber prej naredil prekršek. Jackson je v drugo zadel za dve točki, naslednji napad še enkrat žogo potisnil v obroč in Dallas je vzel minuto odmora. Hardaway je z drugim košem začel lov na Memphis, a je Adams razmetal obrambo gostov in žogo položil v obroč. Vmes se je prikradla tehnična napaka Porzingisa, ki se je jezil na sodnike, kaznoval jo je Tyus Jones. Latvijec je nato naslednji napad odločno jurišal na obroč in glasno zabil. Trojka Meltona je nekoliko unesla navdušenje klopi gostov, znova jo je razgrelo zabijanje Josha Greena po natančni podaji Dončića.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Polaganje Brooksa je ohranjalo prednost Memphisa,  a so bili domači kaznovani s prostim metom Porzinigisa, ker je Bane predolgo stal v raketi. Prodor in polaganje Brooksa, nato pa podoben prodor Bana sta jim vseeno prinesla deset točk naskoka. Lovil ga je Green z drugim košem, a je Adams z novo lepo podajo omogočil zabijanje nazaj Santiju Aldami. Ko je po že četrti izgubljeni žogi Dončića Brooks to položil v obroč, je Dallas potreboval novo minuto odmora. Po njej je hitro kroženje žoge med Mavericksi omogočilo polaganje in prvi točki Dwighta Powella, Jackson je na drugi strani zadel enega od dveh prostih metov. Koš Dončića in zabijanje Brunsona v protinapadu sta razliko znižala na sedem točk, dokler ni Jackson zadel dveh prostih metov. Druga trojka Bullocka je bila olajšanje zanj in za moštvo, nato je zadel še Brunson in Dallas je dihal za domači ovratnik. Dončić je zgrešil met od blizu, se po svoji sedaj že precej sitni razvadi znova prišel pritoževat sodnikom in seveda dobil tehnično napako. Polčas se je ob petih zaporednih točkah gostov končal s štirimi točkami naskoka za Memphis (52:48).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugi polčas se je začel s prostim metom Brooksa zaradi tehnične napake Slovenca, nato je odlična obramba Memphisa ustavila prvi napad Dallasa. Na drugi strani je Jackson žogo položil v obroč, Porzingis pa je odgovoril s trojko. Dončić je zadel drugega od dveh prostih metov, dolga trojka Jacksona je odvrnila naskok gostov. A ne za dolgo, Slovenec je zadel za tri, nato je dodal še dve točki. Prosta meta Bana sta prinesla nekaj olajšanja za domače, a je Porzingis s trojko znova izenačil. Tretja trojka Bullocka je prinesla vodstvo Dallasa in minuto odmora za domače moštvo. Po njej je Dončić zadel težaven met prek Brooksa, Jackson pa je bil le enkrat natančen iz dveh prostih metov. Zadetek Jonesa, nato pa slaba podaja Slovenca, ki jo je Melton kaznoval s trojko, sta prinesli novo vodstvo domačih. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dončić je s podajo Brownu omogočil zabijanje novinca, Melton pa je zgrabil odbito žogo in zadel iz bližine. Dolga podaja Brunsona je našla Finneyja-Smitha, ta je le še zabil. Domači center Adams je znova zadel le en prosti met in izenačil, mladi Brown je na drugi strani zadel oba, nato ponovil vajo in Dallas je vodil za štiri točke, dokler jih ni Meltonov koš prepolovil. Slaba podaja Kleberja je pomenila prosta meta Koncharja, zadel je le prvega, Hardaway pa je s trojko zvišal prednost. Memphis je dobil kazenski met, ker so gostje predolgo stali v raketi, zadel ga je Bane, nato je bil natančen Tilman in trojka Dallasa je bila izničena. Gostje so po treh četrtinah vseeno vodili za točko (76:75).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na začetku zadnje četrtine je Hardaway izrabil nekaj zmede v domači obrambi in prodor do obroča končal z odločnim zabijanjem. Tillman je zgrešil oba prosta meta, Porzingis pa zadel kazen zaradi predolgega zadrževanja Koncharja v raketi in Dallas je znova vodil za štiri točke. Dončić je ob vrnitvi na parket še sedmič izgubil žogo, posledica je bila peta osebna napaka Porzingisa in prosta meta Jacksona. Ta je z nekaj odboji žoge po obroču zadel še iz bližine in izenačil. Goste je v vodstvo znova popeljal Finney-Smith, po nekaj zapravljenih žogah in napadih na obeh straneh pa je Dončić prodrl do obroča in žogo položil vanj. Slovenec je dodal še met za tri in Memphis je drsel v težave, ki se jih je domača klop skušala otresti z minuto odmora.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Koš Brooksa je ustavil serijo sedmih zaporednih točk Dallasa, nato je bil tudi Adams nezadovoljen s sojenjem, z novo tehnično napako je kaznoval Bullock. Trojka Dončića je utišala dvorano, a jo je znova navdušil met Tillieja od daleč. Koš Brunsona je pomenil, da gostje slabih pet minut pred koncem vodijo za osem točk. Adams je zgrešil oba prosta meta in sedel na klop, prodor Brooksa je pomenil šest točk razlike. Ko je od daleč zadel Bullock, so gostje povedli za devet, povrh so sodniki s tehnično napako ošvrknili še Brooksa. Porzingis je zadel kazenski met za deset točk naskoka. Po sedmi podaji Dončića je Bullock žogo položil v koš, na drugi strani je Porzingis dobil šesto osebno napako, a je klop Dallasa vložila ugovor. Sodniki so se po ogledu posnetkov strinjali in Latvijec se je vrnil na parket, po sodniškem skoku pa dobil žogo in zabil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trojka Bana je ohranila luč upanja za domače, a je Finney-Smith v protinapadu zabil, osmo dosojeno tehnično napako pa je dobila klop Memphisa. Kaznoval jo je Porzingis. Dve minuti pred koncem je koš Jacksona pomenil, da gostje vodijo za ducat točk. Ko je Dončić devetič izgubil žogo, Grizzliesi pa so zaman poskušali s trojko, je bila tekma praktično končana. Jones je razliko znižal na deset točk, Brunson zadel enega od dveh prostih metov. Srečanje se je za Brooksa končalo z izbruhom na sodnike, kar je pomenilo njegovo drugo tehnično napako in izključitev. Brunson je zadel le enega od treh prostih metov, Jackson za tri, a je zaostanek še vedno znašal osem točk (104:96) in Dallas se je Memphisu oddolžil za sobotni poraz.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.