Šport

Mavericksi so po trdi borbi s Sunsi ostali praznih rok

New York, 18. 11. 2021 07.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
5

Dallas je prvo tekmo v Phoenixu odigral brez najboljšega igralca, a bil do sredine zadnje četrtine boljše moštvo. Potem so Devin Booker, Deandre Ayton in Chris Paul pokazali svoje mojstrstvo ter Sunse popeljali do desete zaporedne zmage (105:98). Luka Dončić, ki okreva po poškodbi levega gležnja in kolena, je soigralce spodbujal s klopi.

Devin Booker (levo) in Tim Hardaway mlajši sta bila najboljša strelca svojih ekip.
Devin Booker (levo) in Tim Hardaway mlajši sta bila najboljša strelca svojih ekip. FOTO: AP

Pred prvim sodniškim žvižgom se ni zdelo, da se bodo Mavericksi brez Dončića enakovredno merili z razžarjenimi Sunsi, toda gostje so tekmo začeli odločno, s tremi zaporednimi koši Kristapsa Porzingisa (21 točk, 7 podaj, 8 skokov, ukradena žoga, 2 blokadi), nato je pobudo prevzel Jalen Brunson (18 točk, 9 podaj, 9 skokov). V drugem polčasu se jima je pridružil še Tim Hardaway mlajši (22 točk, 4 podaje, 2 skoka, 2 ukradeni žogi) in Teksašani so vodili vse do zadnjih šestih minut tekme. Takrat je naveza Paula (7 točk, 14 podaj, 4 skoki) in Aytona (19 točk, 2 podaji, 13 skokov, ukradena žoga, blokada) poskrbela za dva hitra koša, pridružil se jima je Booker (24 točk, 9 podaj) in tehtnica se je začela nagibati na domačo stran. Mavericksi so poldrugo minuto zaostali le za dve točki, a je Paul iz težkega položaja podal Aytonu za zabijanje. Nato je priletela še dolga trojka Bookerja in srečanje je bilo v rokah Phoenixa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Vsi, ki so danes igrali, so bili dobri. Pustili so srce na igrišču. Zgrešili smo nekaj poskusov pri obroču. A ni lahko zmagati proti drugi najboljši ekipi," je trener Dallasa Jason Kidd kljub porazu pohvalil svoje varovance. Poudaril je, da je srečanje dobra lekcija, saj bo Luka lahko imel težave s prekrški, ali ne bo na voljo, fantje pa so pokazali, da lahko dobro igrajo tudi brez njega. Podobno je razmišljal najboljši strelec gostov Hardaway. "Brez Luke smo se borili do konca. Nekaj spodrsljajev v obrambi skozi vso tekmo, ne samo v zadnjih minutah, nas je stalo zmage." Pohvalil je podporo s klopi, fantje so opravili veliko delo, dali so nam zagon, energijo. Frank Ntilikina (13 točk, podaja, 3 skoki, ukradena žoga) in Trey Burke (10 točk, podaja, 2 skoka, blokada) sta si delila vodenje druge peterke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi Brunson je dejal, da so igralci s klopi pokazali, kako so vedno pripravljeni, in poudaril: "Razen zadnjih minut sem ponosen na ekipo, kaj smo naredili." A poraz je poraz in na koncu ni važno, da so brez prvega zvezdnika skoraj premagali trenutno najbolj vroče moštvo lige. "Težko je, ko pogrešaš takšnega igralca. Sunsi pa s bili z razlogom v finalu, imajo bodočega člana dvorane slavnih, Paul morda ni bil pri metu, a je vodil celotno ekipo." Dončića je pogrešal tudi Porzingis, "Luka je Luka. Čudno je igrati brez njega, ko vedno dirigira napadu in usmerja moštvo." Podobno kot Slovenec se je tudi Latvijec ob porazu posipal s pepelom. "Vem, da zmaga ali izgubi moštvo, toda moral bi igrati precej bolje. Ne vem, ali sem noge pozabil v hotelu, ali kaj, toda ob koncu mi je zmanjkovalo moči," ni bil zadovoljen s svojo igro. A je dodal, da so igrali na vso moč. "Trdo smo se borili, res trdo. Morda ni bila najboljša košarka, kar jo zmoremo ali jo zmorejo Sunsi, toda vsi smo garali do konca."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenec je z igrišča odšepal v zadnji minuti ponedeljkove tekme proti Denverju, ko je Austin Rivers od zadaj padel na njegovo levo nogo in mu jo nerodno zvil. Slikanje je pokazalo, da poškodba kolena in gležnja ni hujša, vseeno pa mora počakati, da se zvin pozdravi. Z moštvom je prispel v Phoenix, ali bo lahko igral na drugi tekmi v petek, bo verjetno jasno šele pred srečanjem. Trener Kidd je dejal le, da LD opravlja terapijo, videli bomo, kako se bo počutil jutri. Mavericksi ga zagotovo ne bodo prehitro silili na igrišče, še posebej, ker je dobra predstava soigralcev pokazala, da se ti lahko povsem enakovredno kosajo z eno najboljših ekip lige. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
18. 11. 2021 10.27
+1
Phoenix se naprej ostaja strup za dallas
tigrcek
18. 11. 2021 08.16
-4
Dallas brez Dončiča je slaba povprečna ekipa na nivoju Olimpije.
titomeni
18. 11. 2021 08.39
+4
Nimas pojma. Phoenix je trenutna ena najboljših ekip, imajo 10 zaporednih zmag, dobro minuto pred koncem je dallas zaostajal za 2 tocki... Se ti zdi to povprecna ekipa na nivoju olimpije? Vzami na znanje da je tudi kleber poskodovan
drimtim
18. 11. 2021 10.02
+2
Ne moreš dopovedati nekomu s kauča ki nima pojma o košarki.
vrtnar01
18. 11. 2021 08.02
-4
bgk,plačo ima isto, tud če ne igra