Šport

Kingsi so tudi brez Foxa blede Maverickse ožgali s še enim porazom

New York, 27. 04. 2021 04.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
31

Sacramento je bil brez prvega zvezdnika De’Aarona Foxa, med tekmo pa so ostali brez do takrat najboljšega strelca Harrisona Barnesa, a za znova povsem omleden Dallas tudi to ni bilo dovolj. Tekmo so začeli obupno, v drugem polčasu nekoliko popravili vtis, a so jih Kingsi vseeno porazili za sedem točk (113:106). Luka Dončić jih je dosegel 24, imel je 8 podaj in 7 skokov, štirikrat je zapravil žogo.

De'Aaron Fox je v karanteni, Luka Dončić (levo)  ima težave z levim komolcem.
De'Aaron Fox je v karanteni, Luka Dončić (levo) ima težave z levim komolcem. FOTO: AP

Dallas ima za sabo nekaj trpkih porazov, dva proti zadnjemu moštvu zahoda Houstonu, enega proti trinajstemu Oklahoma Cityju in sedaj še drugega proti dvanajstemu Sacramentu. Slednjim se bodo lahko oddolžili že v soboto, toda ob le še ducatu tekem do konca so takšne napake lahko zelo drage. Mavericksi so zapravili priložnost, da se oddaljijo od sedmega Portlanda in ohranijo stik s petimi Lakersi, potem ko so si z dvema zmagama proti njim odprli pot do naskoka klina višje. "Zelo preprosto. Pokopal nas je nov slab začetek. Utrujajoče je nenehno ponavljati, toda res se je težko izkopati, če takoj močno zaostaneš," je vidno nejevoljni trener Rick Carlisle izpostavil očitno slabost moštva in potem poudaril, da ni slabih tekmecev: "To je tekma NBA, ko stopiš na igrišče, lahko zmaga kdor koli."

"Ne vem, zakaj začenjamo tako brez energije, bilo je veliko takšnih tekem. Ne vem, kaj naj rečem. Moramo igrati, kot smo prejšnja tri srečanja," Dončić ni imel pravih odgovorov. Po njegovih besedah so slabo igrali vso tekmo, "uspelo se nam je vrniti, a smo nato spet popustili". Zadel je osem od dvajsetih metov, podobno kot Tim Hardaway mlajši (19 točk, 2 podaji, skok). Iskra s klopi je bil Trey Burke (19 točk, 5 podaj, 2 skoka, 2 ukradeni žogi), trener Carlisle je med tekmo na igrišče postavil peterko z njim, Bobanom Marjanovićem (10 točk, skok) in novincem Joshom Greenom (2 točki, podaja, 3 skoki, ukradena žoga), ki je pomagala zasukati dogajanje na igrišču. "Hotel sem boljšo košarko," je komentiral prihod trojice, ki sicer dobi malo priložnosti. "Burke je bil odličen, vedeli smo, da bo pripravljen, in res nas je vrnil v igro," je dodal. Pohvalil ga je tudi Dončić, a jih ni mogel rešiti pred porazom. V Dallasu se lahko tolažijo, da je prvi zahodne konference Utah nocoj tretjič zapored izgubil proti predzadnji Minnesoti.

Statistika Luke Dončića
Statistika Luke Dončića FOTO: Sofascore.com

Potek srečanja

Potrebujemo boljši začetek tekme,“ je Carlisle opozarjal še pred soočenjem s Kingsi. Ostalo je pri željah, začel je domači center Richaun Holmes, Dorian Finney-Smith je izenačil, nato je Harrison Barnes zadel dve trojki zapored, Holmes pa dodal še dva koša. Vmes je Dončić zapravil prvo žogo, zgrešil nekaj metov, podobno natančen je bil Hardaway in Carlisle se je hitro zatekel k prvi minuti odmora. Barnes je dodal tretjo trojko, Dončić pa nadaljeval s svojim polovičnim metanjem prostih metov. Medtem ko so Mavericksi zasanjano ciljali od daleč, je Maurice Harkless zadel iz obrata, oglasil se je tudi Buddy Hield in zadel izza črte za tri točke, gostje iz Teksasa pa so ob zaostanku 20:3 odkrevsali na novo minuto odmora.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Menjave so prinesle drugi koš Dallasa, ko je iz prodora zadel Jalen Brunson. Pomagale so tudi Hardawayu, da je zadel svoj šesti met. Nekoliko čvrstejša je bila obramba, koš Maxija Kleberja je prinesel serijo šestih zaporednih točk, prekinila jo je druga trojka Hielda. Podoba na igrišču je postala nekoliko bolj uravnotežena, Finney-Smith je zabil po podaji Hardawaya, med strelce se je vpisal Tyrese Haliburton, Finney-Smith in Hardaway pa sta izmenjala vlogi – tokrat je prvi podal za polaganje drugega. Slovenska srca so zaigrala, ko se je na parket vrnil Dončić, kar pa ni upočasnilo ritma Kingsov. Davis je ob izteku napada zadel za tri, od daleč je bil natančen tudi Delon Wright. Zabijanje Willieja Cauleyja-Steina po prvi podaji Slovenca in prodor Brunsona sta nekoliko omilila obupno prvo četrtino za Dallas, a je ta vseeno zaostajal za 14 točk (31:17).

Dončić je drugo četrtino začel z obema zadetima prostima metoma – morda dober znak, da se najboljši igralec prejšnjega tedna v zahodni konferenci ogreva.  Za domače je zadel Terence Davis, Dončić je dodal še met iz koraka nazaj, nato so Kingsi z odločnim skakanjem v napadu prišli do koša Damiana Jonesa. Prva trojka Slovenca je zaostanek znižala na enajst točk, a sta sledila koš Wrighta in trojka Davisa. Goste pa je spodbudilo pet zaporednih točk Burka. Barnes je s košem iz obrata ohranjal naskok Sacramenta, Burke pa je popravil šesti zgrešeni met Slovenca. Carlisle je v igro poslal Marjanovića, ki je ujel blokiran met Dončića in žogo položil v obroč. Po podaji Burka je zabil, nato je Burke zadel novo trojko in igralca s klopi sta prepolovila zaostanek.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri domačih je Barnes še naprej zadeval, pridružila sta se mu Holmes in Haliburton, na drugi strani je pod obročem vladal Marjanović in ob podajah soigralcev trikrat zapored napolnil obroč Sacramenta. Druga trojka Dončića je razliko znižala na tri točke, nato je Holmes zdrvel čez igrišče in žogo položil v obroč, vrnil je Burke, ki je lepo zapolnil praznino v vrstah Dallasa. Teksašani so pokazali nekaj energije v napadu s pobiranjem odbitih žog, a znova niso mogli zadeti. Kingsi so medtem nanizali sedem točk s prostimi meti Harklessa, košem Chimezieja Metuja in trojko Haliburtona. Razigrani Burke je s trojko zaključil prvi polčas, po katerem je Dallas zaostajal za sedem točk (59:52).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trojka Hardawaya, ki je odprla drugi polčas, je bila olajšanje za igralca in moštvo. Nato je od daleč tik pred iztekom napada zadel Dončić, po ukradeni žogi Dwighta Powella je iz kota dodal še eno trojko in izenačil, nočna mora z začetka tekme pa je bila pozabljena. Powell je peto podajo Slovenca pospravil v obroč in spomnil na njuno navezo iz prejšnje tekme priti Lakersom. Holmes je s težkim metom skušal ustaviti nalet gostov, a je bil Hardaway prejemnik šeste podaje Dončića. Lepo je podal tudi Haliburton, ki je nad obročem našel Holmesa za zabijanje in izenačenje. Koš Hielda je prednost prinesel Sacramentu, Holmes jo je utrdil s prostima metoma. Zadetek Barnesa je pomenil serijo osmih zaporednih točk domačih in Dallas se je odločil za minuto odmora.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trojka Finneyja-Smitha je ustavila nalet Kingsov, a je Barnes znova zadel zanje, potem pa najprej odkorakal z igrišča in nato še v garderobo. Zaradi poškodbe dimelj so domači ostali brez najboljšega strelca. Priliko je izrabil Dončić za zadetek od blizu, a je Jones odgovoril s štirimi zaporednimi točkami. Druga trojka Hardawaya je nekoliko popravila njegov še en strelsko težaven večer, v potrditev je še enkrat zadel od daleč. Vmes sta bila natančna Haliburton in Jones, nato je za tri zadel Hield. Cauley-Stein je po podaji Dončića zabil in dobil še prosti met, a je tega zgrešil. Zato pa je bil od daleč natančen Haliburton in Sacramento je vodil za devet točk. Gostje so v igro poslali Burka, ki je nemudoma dosegel koš, nato je še Cauley-Stein podajo Brunsona spravil skozi obroč Sacramenta. Nov preobrat gostov je nadaljeval met Finneyja-Smitha od daleč in pred zadnjo četrtino je Sacramento vodil za dve točki (87:85).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Novinec Green je po ukradeni žogi zabil v protinapadu in izenačil, med strelce se je nato vpisal še en Kings, Kyle Guy. Mavericksi so še naprej zabijali, tretjič je zadetek ponovil Cauley-Stein. Pri domačih se je prebudil Melu in zadel dolgo dvojko, Brunson pa je s košem in prostim metom goste popeljal v vodstvo. To ni trajalo dolgo, saj je Melu zadel za tri, Burke pa znova izenačil. Koša Wrighta in Metuja sta ohranjala prednost domačih, Powell je skrbel, da so jim gostje tesno sledili. Holmes je z veliko truda popravil zgrešene mete soigralcev in Sacramentu prinesel tri točke naskoka. Četrta zapravljena žoga Dončića je pomenila prosta meta za Harklessa, Hardaway pa je na drugi strani popravljal škodo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za Kingse je zadeval Haliburton, Cauley-Stein pa si ni izbral dobrega trenutka za dva prosta meta, ki ju je zgrešil. Domači so vodili za pet točk, Dončić pa je dobre tri minute pred koncem iz podaj preklopil na koše. Toda obramba Dallasa je pustila Holmesu, da je zabil, nato je Hield zadel od daleč. Poltretjo minuto pred koncem je Sacramento vodil za osem točk. Cauley-Stein je v pravem trenutku ukradel žogo, Dončić je zadel enega od dveh prostih metov. Center gostov je prestregel še eno žogo, polaganje Hardawaya je razliko znižalo na pet točk.  Met Hardawaya za tri se je odbil od obroča, zgrešil je tudi Haliburton in Dallas je imel 40 sekund, da se reši poraza. Dončićev poskus od daleč je bil precej prekratek, žogo so dobili Kingsi. Holmes je zadel prosta meta, Dončić pa je  žogo hitro popeljal do obroča. Kingsi so zapravili napad, a je Slovenec še enkrat zgrešil met za tri, Hield pa s prostima metoma postavil končnih 113:106 za Sacramento.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

procesoid
27. 04. 2021 21.22
Tile kavbojci (indijanci z Dončićem na čelu) bodo v PO prileteli na trda tla. Tako slabe ekipe pa že dolgo nisem videl...
kratkovidni
27. 04. 2021 12.40
-1
se pravi ,da D.FOX ni neka dodana vrednost pri Kingsih,tko kot ustekleničeni Porzingis pri Dallasu, Luka je povprečen igralec, trae young je predober za dallas
kratkovidni
27. 04. 2021 12.39
-1
se pravi ,da D.FOX ni neka dodana vrednost pri Kingsih,tko kot ustekleničeni Porzinga pri Dallasu, Luka je povprečen igralec, trae young je predober za dallas
Škrnicl
27. 04. 2021 11.35
-1
Lukec, ali ti v Milwaukee ali Giannis v Dallas... drugače ne bo nič...
lordG
27. 04. 2021 11.25
+1
Zelo slab met doncica za dve, se slabsi za tri..takisto prosti meti
giovanni2
27. 04. 2021 11.18
+0
"Najboljši košarkar vseh časov z področja bivše države" spet ne bo igral v doigravanju?
Matej101
27. 04. 2021 11.14
+3
Met 12/32 Dončiča,... je res da da skoraj vedno veliko točk na tekmah, ampak koliko metov gre mimo... se pravi je zapravil 20 napadov,... in ko je enkrat en tak zvezdnik v ekipi, vsi igrajo nanj, ne upajo zaključevati sami,... in če ta nima dobrega dne, izgubijo....
Maxx365
27. 04. 2021 17.11
-1
Če že navajaš statistiko, potem jo vsaj pravilno. Luka je imel skupen met 8/20, meti za trojke so pa že všteti v ta met. Torej je "zapravil" bistveno manj napadov, kot ti navajaš.
Maxx365
27. 04. 2021 17.12
... čeprav je bil njegov met s 40% učinkovitostjo nocoj res porazen
riss
27. 04. 2021 09.39
+4
Dallas brez obrambniki, na žalost ekipa brez repa in glave. Saj ne morejo na nobeni tekmi uveljaviti kvaliteto in jo pripeljati normalno z neko razliko do konca. Luka se mi ne zdi fizično dovolj pripravljen, ima pa zato vsaj 10 odvečnih kg. Vseeno njegova prihodnost ni v vaški ekipi, kakršna je Dallas s škrtim Cubanom in izpetim trenerjem, ki res nima več kaj dodati. Se pa bojim, da bo Cuban gradil svoj image samo na Dončiću in ne ekipi, ter mu bo vseeno ali so iz sezone v sezono na 8 ali 10 mestu. On se bo pa ustil z Luko Magicom. Upam, da Dončić to čimprej spozna. Brez centra in enega odličnega strelca ne bo šlo. Še meni, kot resničnemu ljubitelju košarke, da gledam vse tekme v živo, ko igra Dončić, postaja že skoraj vseeno, če se na koncu ne izide. Luka GO drugam!
User1899173
27. 04. 2021 09.26
+1
Sm mislu, da že berem knjigo.
Fogloff Tunnek
27. 04. 2021 09.08
+2
Pomen besede OMLEDEN po SSKJ: omléden -dna -o prid. (ẹ́ ẹ̄) nav. ekspr. 1. brezokusen, neokusen: brez začimb je jed omledna // zelo, neprijetno sladek: omledna pijača / omleden okus 2. čustven, a vsebinsko prazen: omledne pesmice za otroke; omledno vzdihovanje / omleden pesnik / omleden športnik ala Luka Dončić...pa to...
HUSO BOSS
27. 04. 2021 08.55
-1
TAKE HVALE OKROG DONCICA POKAZAL PA ŠE PRAKTIČNO NI NIČ!!
Škrnicl
27. 04. 2021 11.33
Lep komentar...to ti je sanjski moški povedal?
Komentator965
27. 04. 2021 08.44
-4
Luka letos povprečen. Žal.
united666
27. 04. 2021 08.53
+5
hahahaha 3. po pikah...in 4. po asistencah......
HUSO BOSS
27. 04. 2021 08.55
-4
franci1972slo
27. 04. 2021 09.29
+6
United666 Westbrook bo kmalu 1. VSEH ČASOV po triple doublih na podoben princip - luzerske ekipe, obrambe ne igra, v napadu vsaka akcija prek njega, ne glede na to ali ma met 30% in 10 izgubljenih žog. To je čisto nabijanje statistike in žal gre tudi Dallas vedno bolj v tej smeri. Luka ima na tej tekmi indeks -19, medtem ko sta imela Green in Burke +15 in +13. Razumes kaj to pomeni? Da so z njim na parketu slabši kljub njegovim 25 pikam in “skoraj triple doubleu”. In to je zdaj na tekmah Dallasa vse bolj pogosto. Verjetno gre počasi tudi za tihi bojkot soigralcev, saj ne moreš igrati zbrane obrambe, če žogo dotakneš ravno dvakrat v četrtini.
HUSO BOSS
27. 04. 2021 09.50
+1
blazter
27. 04. 2021 10.39
franci1972slo
27. 04. 2021 08.32
-1
Dončić ponovno z noro visokim +/- indeksom, tokrat -19. Vse bolj se jim pozna to vztrajno skrivanje Dončića v obrambi. Tako pač ne gre.
dark horse
27. 04. 2021 08.12
+6
Omleden??? Omleden???????
Fogloff Tunnek
27. 04. 2021 09.05
-1
omléden -dna -o prid. (ẹ́ ẹ̄) nav. ekspr. 1. brezokusen, neokusen: brez začimb je jed omledna // zelo, neprijetno sladek: omledna pijača / omleden okus 2. čustven, a vsebinsko prazen: omledne pesmice za otroke; omledno vzdihovanje / omleden pesnik / omleden šortnik ala Luka Dončić
Don Jr.
26. 04. 2021 21.41
#defund LeBron
provokatorr
26. 04. 2021 21.29
-8
tole tekmo so odpisali, saj kingsi nisi več neposredni konkurent. in bodo pač poskušali zmagati z drugo ekipo. spočili bodo ključne igralce za tri težke tekme, ki prihajajo po današnji tekmi.
bonkintos
26. 04. 2021 21.35
franci1972slo
27. 04. 2021 08.30
+3
Se pravi Dončić ni ključen. Zakaj ne bi on počival, če so po tvoje “odpisali” tekmo?
Maxx365
27. 04. 2021 09.03
+6
Nobenega od ključnih igralcev niso počivali, odsoten je bil le KP, ki je poškodovan. Mislim, da gre za miselnost v pristopu na tekmah z nižje rangiranimi ekipami, gre za slabo psihično pripravo ekipe, podcenjevanje. Ne vidim drugega razloga, da premagujejo ekipe z vrha lestvice, LAL, Utah... redno pa izgubljajo z ekipami z dna lestvice. Ta ekipa s steklenkotom KP-jem, ki je več na bolniški kot igra, ni sposobna za večje dosežke, posebej ob tako nihajoči formi.
brusilec
27. 04. 2021 11.51
+1
vsaka tekma šteje .. se gre za zmage, točke
Gorenc_pa_pou
26. 04. 2021 21.18
-2
brez cele prve peterke
Maxx365
27. 04. 2021 09.06
+4
Kdo iz prve peterke je pa manjkal, razen poškodovanega Porzingisa?