Šport

Mavericksi so si za novoletno darilo priigrali zmago nad Kingsi

New York, 01. 01. 2022 21.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Sebastijan Kopušar, N.M.
Komentarji
6

Po sredinem porazu v zadnji sekundi je teksaško moštvo popuščalo le v prvi četrtini, nato pa na silvestrski večer povsem zasenčilo Sacramento (112:96). Znova sta jih poganjala Kristaps Porzingis in Jalen Brunson, ob strani jima je stal Reggie Bullock, ki se je vrnil iz karantene.

 Sterling Brown (levo) proti centru Sacramenta Damianu Jonesu
Sterling Brown (levo) proti centru Sacramenta Damianu Jonesu FOTO: AP

Sacramento je minuto pred koncem prve četrtine, v kateri se nobena stran ni pretirano trudila z obrambo, vodil za deset točk, a je bil to njihov vrhunec srečanja. Mavericksi so skozi drugo četrtino vzpostavili ravnotežje in krepili svojo igro v obrambi, na začetku tretje Kingsom dopustili še zadnjo serijo košev, s katero so ti izenačili. Nato se je zanje začela strma pot navzdol, Dallas je povedel že za 27 točk, na koncu pa domačinom pustil, da so se od trpkega 2021 poslovili z nekoliko manj bolečimi 16 točkami zaostanka. Mavericksi so sicer ne ravno spodbudno leto tako zaključili z zmago, znova je bilo zanje zaslužnih predvsem 24 točk Porzingisa (6 podaj, 9 skokov, 2 blokadi) in 23 Brunsona (8 podaj, 5 skokov). A sta tokrat imela izdatno pomoč soigralcev. Bullock (16 točk, 3 podaje, 5 skokov, ukradena žoga) se je po prebolelem covidu vrnil v prvo postavo, po besedah trenerja Jasona Kida pa igral tako dobro, da ga je na igrišču pustil dlje, kot je sprva načrtoval. "Reggie se je izkazal, izvrsten je bil v obrambi, pokazal je tudi, da lahko prodre do obroča," je bil gostujoči trener zadovoljen po tekmi.

Kidd je večkrat poudaril dobro igro v obrambi svojih varovancev, "KP je bil odličen pod obročem, predvsem pa je bila dobra obramba celotnega moštva. Vse zmage so moštvene, zanje so morali prispevati vsi. Kroženje žoge je ključnega pomena za uspeh, saj omogoča vsem, da sodelujejo v igri." Latvijec ni prišel na pogovor z novinarji, saj se je po tekmi vrnil na igrišče in nekaj ur pred menjavo koledarja znova vadil. Podobno je razmišljal Brunson, "zmage je treba proslaviti, a nato gremo hitro naprej. Enako velja za poraze, nimamo se časa ukvarjati z njimi, pripraviti se je treba na nove tekme." Tudi on je govoril o prispevku vseh posameznikov, "vsak odgovoren za svojo igro, vse kar imamo in vse kar potrebujemo smo mi sami." Tokrat se je borila celotna ekipa, svoj delež sta prispevala Dorian Finney-Smith (12 točk, 6 podaj, 3 skoki, ukradena žoga, blokada) in Dwight Powell (13 točk, podaja, 7 skokov, 2 ukradeni žogi). Odveč ni bilo niti 24 točk klopi, po osem so jih prispevali Josh Green (podaja, 2 skoka), Sterling Brown (podaja, 7 skokov) in Marquese Chriss (7 skokov, blokada).

Luka Dončić se vrača na parket v noči na ponedeljek

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po besedah Bullocka "sedanje razmere dajejo vsem priložnost, da se izkažejo. Začasni igralci nimajo kaj izgubiti, igrajo na vso moč." To je pokazal Brandon Knight, a po odlični tekmi proti Portlandu moral v karanteno. Podobno je Isaiah Thomas od prazničnega nakupovanja v Seattlu v sredo priletel v Sacramento, se zvečer trudil, da bi oživel svojo NBA kariero, naslednji dan pa že moral v zdravstveno osamo. 

V njej je še vedno Luka Dončić, po srečanju še ni bilo jasno, ali se bo v nedeljo vrnil med aktivne igralce, toda zaenkrat vse kaže da se bo. Po poročanju ameriških medijev naj Dončić ne bi bil več pod zdravstvenim protokolom zaradi domnevne okužbe z novim koronavirusom. Nazadnje je zaigral 10. decembra, izpustil pa je deset tekem. Se pa virusu, ki se med Mavericksi zdi še posebno kužen, uspešno izogiba Chriss, ki si je kljub nekdanjem prerivanju s Slovencem hitro prislužil simpatije teksaškega občinstva. To ceni njegovo trdo in borbeno igro, s katero dobro vpliva na celotno moštvo, tako da bo morda ravno on igralec, ki bo sedanjo pandemijsko mizerijo NBA izrabil za vrnitev v najboljšo košarkarsko ligo na svetu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Semek
02. 01. 2022 11.20
Ce je samo lezal in jedel, bols da doma ostane telebajsek
misko5lin
02. 01. 2022 10.56
Bomo videli kako bodo igrali, ko se vrne Dončić.
Firnk
02. 01. 2022 08.15
-2
na koš bo pa že metu krokodilje solze.
Suna darms
02. 01. 2022 08.05
-2
preveckrat so ocitno snemali spot Nori na poli. Peeveckrat so zmazali. in evo posledice. samo se trgovina s porcelanom manjka.
terra luna
01. 01. 2022 21.58
+4
z 10kg nove maščobne mase
nism doma
01. 01. 2022 09.04
+3
No doncic no fun...