Šport

Med igralci Miamija, ki so v karanteni, tudi Dragić

New York, 12. 01. 2021 06.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
2

Košarkarski klub s Floride ima kar osem igralcev, ki morajo po pravilih v karanteno zaradi okužbe s koronavirusom ali zaradi stika z okuženim. Med njimi je tudi Slovenec Goran Dragić. Osmerica je odpotovala na Florido, preostali pa v Filadelfijo, kjer bodo skušali sestaviti ekipo za današnjo tekmo z nič manj zdesetkanimi Sixersi.

Veterana Miamija Udonis Haslem (levo) in Goran Dragić sta med osmerico igralcev, ki je morala v karanteno.
Veterana Miamija Udonis Haslem (levo) in Goran Dragić sta med osmerico igralcev, ki je morala v karanteno. FOTO: AP
Izolirana osmerica Miamija: Jimmy Butler, Bam Adebayo, Goran Dragić, Avery Bradley, Moe Harkless, Udonis Haslem, Kendrick Nunn in KZ Okpala.

Miami bo približno teden dni brez jedra moštva, za zdaj za okuženega velja (čeprav to uradno ni potrjeno) le Avery Bradley. Ostalih sedem naj bi moralo v izolacijo zaradi stika z okuženim. Po pravilih NBA to skupno pomeni vsaj 15 minut bližine (manj kot šest čevljev oziroma slaba dva metra) v obdobju 24 ur, karantena v tem primeru traja do sedem dni. Trenerju Eriku Spoelstri je tako ostalo devet igralcev, včeraj so bili trije od njih na spisku poškodovanih. Meyers Leonard (rama) in Kelly Olynyk (prepona) sta imela oznako, da je njun nastop vprašljiv, Gabe Vincent (koleno) pa je bil naveden kot verjeten. Če Miami ostane še brez dveh od njih, bodo morali odpovedati vse tekme, dokler znova ne bo na voljo vsaj osem Heatov.

Podobno zdesetkane vrste ima tudi Filadelfija, včeraj je proti Atlanti nastopila brez osmih igralcev in bila prepričljivo poražena (112:94, v zadnji četrtini so zaostajali že za 35 točk). Nocoj bi morali drugi večer zapored igrati z Miamijem, če bo do tekme sploh prišlo, jim je lahko v tolažbo, da bodo tudi Floridčani morali do konca postrgati klop. Član prve peterke Duncan Robinson je med ponedeljkovimi testiranji v Bostonu za spletni portal Reddit dejal, da gre "za res edinstven začetek sezone. Zdi se mi, da je splošno razpoloženje naklonjeno igranju, a hkrati vsi želijo biti predvsem varni. Liga se trudi, da bi dosegla oboje."

Vodstvo NBA je decembra objavilo urnik za samo polovico sezone, saj so že takrat predvidevali, da bodo morali v drugi del vključiti prestavljene tekme. Te so bile včeraj skupno štiri, vključno s srečanjem med Dallasom in New Orleansom. Sindikat igralcev NBA je že dal vedeti, da ne bo pristal na več mesecev igranja v izoliranem okolju, kot so to počeli lani v Orlandu. Po ponedeljkovem sestanku sindikata in vodstva lige se bo danes na izrednem srečanju sestal svet guvernerjev lige in razpravljal o razmerah. Če se bo število okuženih še naprej povečevalo in se bodo kopičile odpovedi tekem, se kot morebitna rešitev pojavlja začasna ustavitev tekmovanja.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ska1
12. 01. 2021 08.26
-4
kako pa to? saj ni korone, pravijo 'potrčkoti'. in ukrepi so samo v sloveniji, kriva pa je vlada!!!
Vap0
12. 01. 2021 08.38
+4