Šport

Memi Bečirovič odstopil!

Ljubljana, 06. 01. 2008 11.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jure Zorčič
Komentarji
24

Po sobotnem porazu proti Zadru v Ligi NLB je z mesta prvega trenerja Uniona Olimpije odstopil Memi Bečirovič.

Memi Bečirovič se je poslovil od Uniona Olimpije, odšel pa bo v Italijo ali Grčijo.
Memi Bečirovič se je poslovil od Uniona Olimpije, odšel pa bo v Italijo ali Grčijo. FOTO:

"Če sta v klubu bolj kot prvi trener pomembna drugorazredna tujca Maurice Bailey ali Ronell Taylor, potem v takšnem klubu ne morem biti več trener. Predlagal sem prav zamenjave nekaterih tujih igralcev, vendar jih nismo odpustili, čeprav bi jih morali že zdavnaj. Z vodstvom kluba pa sem se načeloma dogovoril, da vodim še tekmi proti CSKA in Zadru, po zadnjem porazu na Kodeljevem pa dokončno odhajam," nam je po bolečem sobotnem porazu v Ligi NLB proti Zadru na Kodeljevem povedal razočarani Memi Bečirovič.

In res, odstop Memija Bečiroviča, ki ga je po tekmi najprej neformalno podal predsedniku kluba Juretu Ježu in članu upravnega odbora Dušanhu Mitiču, je najbolj žalostna tivolska podoba v tej tekmovalni sezoni. Vodstvo kluba je v tem trenutku, ko Union Olimpija v Evroligi in regionalni Ligi NLB doživlja usodne poraze pred drugim, odločilnim delom sezone, nekako "žrtvovalo" trenerja Bečiroviča. Na direktorskem položaju pa še naprej nerazumljivo ostaja direktor Janez Rajgelj, ki pa je pravzaprav največji tivolski "grobar", za njim pa se dokaj spretno "skrivajo" famozni člani klubskega upravnega odbora. Bečirovič je tako prva in največja žrtev namišljene sanacije starih klubskih dolgov do države, igralcev, strokovnega vodstva in poslovnih partnerjev, ki naj bi jo najvplivnejši tivolski »mojstri« predvidoma končali do leta 2010.

Boris Gorenc (levo) in Jasmin Hukić se na Kodeljevem nista izkazala in Union Olimpijo "pognala" v novi poraz.
Boris Gorenc (levo) in Jasmin Hukić se na Kodeljevem nista izkazala in Union Olimpijo "pognala" v novi poraz. FOTO:

Nevedni Janez Rajgelj

Direktor Union Olimpije Janez Rajgelj (drugi z desne) je ostal brez trenerja in klubske vizije.
Direktor Union Olimpije Janez Rajgelj (drugi z desne) je ostal brez trenerja in klubske vizije. FOTO: Damjan Žibert

Za konec pa še nedeljska zanimivost. Ko smo iz redakcije 24ur.com za komentar (ne)pričakovanega odstopa Memija Bečiroviča poklicali direktrorja Janeza Rajglja, nam je le ta najprej dejal, da o tem ne ve ničesar. Čez nekaj minut pa nas je poklical nazaj in nam povedal, da je pred nekaj minutami govoril z Bečirovičem in da je naša trditev resnična. Prav neverjetno, vendar resnično. "Ja, koga naj zdaj postavimo za trenerja? Vodstvu kluba sem predlagal Andreja Urlepa, ker sredi sezone ne bomo v Ljubljano vozili tujih strokovnjakov. Glede igralske zasedbe pa imamo to, kar pač imamo," je še povedal Janez Rajgelj. Mimogrede, ob odhodu Memija Bečiroviča, ki bo v ponedeljek z vodstvom kluba sklenil še pisni dogovor o prekinitvi pogodbe, je bil presenečen tudi ljubljanski župan Zoran Janković: "Škoda, da Memi odhaja, morda se je s svojo odločitvijo celo malo prenaglil. Menim pa, da je prav Bečirovič zelo dober trener, v klub in moštvo je vsekakor prinesel mnogo dobre energije in strokovnosti. V vsakem primeru je profil trenerja, ki bi lahko deloval v urejeni Union Olimpiji."
V nedeljo zvečer se je na hitro sestal tudi "krizni" upravni odbor kluba, ki naj bi odločal o novemu prvemu trenerju Uniona Olimpije.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

eBuddy
07. 01. 2008 08.49
malo dnarja malo muzike......žalostno da se na mađarskem najde človek, ki vloži v klub 10 ali več mio€, pri nas pa pri vseh tajkunih nimamo takega človeka......
Anatoli
07. 01. 2008 06.36
Žalostno, da Janezi še svoje "paradne konje" pustimo žejne in lačne. Žalostno.
Beavis and Butthead
07. 01. 2008 02.31
aloo24, da nom dal jst tebe nekam. Olimpija ni od Rajgelja in ce ti Olimpija ne odgovarja je vsaj ne blat, OK? Ali pa si zeliš da bi ta nekdo, ki bi rajgla u rit bil TI!!! Interpretacija po želji uporabnika. Slabo mi je ob takem folku kot si ti.
urban.tajnsek@siol.net
06. 01. 2008 20.33
močnik je pa itak igralec za v 3. ligo
Tonček Balonček
06. 01. 2008 17.29
A zta Olimpija promovira Ljubljano in Slovenijo!! Lepo prosim, naj jim to nekdo prepove!! Najs e imenujejo kakorkoli, zaradi mene Siemens ali pa Tyrolia, samo prosim da ne Union Olimpija!!!
HudoResen
06. 01. 2008 17.26
A klele nekdo mal cenzurira. Sem zapisal, da Urlep po moje ni primerna rešitev, ker ga poznam iz Ježice, pa tega komentarja ni. K pa psihoti u PM pošiljajo je pa ok.
HudoResen
06. 01. 2008 17.22
Ej, Urlep pa je verjetno rešitev bolj takotako. Vsaj kolk ga z Ježice poznam. Bi blo treba Dornikovo al pa Malackotovo vprešat za nasvet. Al pa Aličko. Po moje je bolj da na Poljskem ostane.
cukla
06. 01. 2008 17.21
Mislim, da je Memi naredil prav, ker če ti hočeš delati moraš imeti tudi dobre pogoje, ki jih pa po njegovih besedah ni imel. Je pa res, da je Memi dosegel z Olimpijo nekaj neverjetnih zmag. Nevem pa kako bodo v Olimpiji do četrtka našli trenerja za tekmo proti Žalgirisu.
Joža3343
06. 01. 2008 17.02
Konstuktivna vm mami, Jankovič pa ćefur
pennywajz
06. 01. 2008 16.20
zelo lepo povedano, SilverStar_Man. ni kaj dodat, razen da bi zgornje smeti zamenjali s tvoijm konstruktivnim mnenjem
zanek05@gmail.com
06. 01. 2008 16.16
Pa saj ne morem verjeti... Memi je vsaj dosegel nekaj fantastičnih zmag z Olimpijio..
230
06. 01. 2008 15.12
Jankovića za predsednika!
jaksur@hotmail.com
06. 01. 2008 15.06
Mazi ta ti je bla pa huda heheh.Ampak bom tudi jaz povzel tvoje besede ...Piz*** jim materna zakaj jim je dnar v svoje žepe vedno boj pomemben od nacionalnega interesa.Al pa to počas ratuje v Sloveniji šport številka 1... Kdo bi vedel
Beavis and Butthead
06. 01. 2008 14.44
Se opravičujem vnaprej za moje grde besede. Mater vam jebem kapitalistično, prav morte zjebat ljubljanske klube. Koji kurac vam grejo v nos, pičke jedne. Žgal se bote na grmadi pičke ži****. Puste Ljubljano puste Olimpijo, sploh pa pustite ŠPORT!!!!!
eznpanar@hotmail.com
06. 01. 2008 14.31
ej..hudoresen..tole pa si zdajle zadel v nulo..majkemi..parkirna bajta bi prav prišla..če bi pa še namest uniona začeli laškega talat,pa bi še tolko bolj bil vesel.. :))
HudoResen
06. 01. 2008 14.03
Klub zaprt, ker tu je vse skupaj en kupleraj alesinkluziv! Več koristi bi bilo, če bi iz dvorane naredl parkirno hišo, union pa naj namesto sponzorstva tala zastonj pivo po Ljubljani
zibo
06. 01. 2008 13.25
haha kva je prbov drugorazredna igralca sej mrbit nista edina v olimpiji sej bi se še kakšen najdu
xxl.2005@gmail.com
06. 01. 2008 12.52
Vsi so čudni. Tako Rajgelj, kot tudi Bečirovič. Snacija se izvaja daljše obdobje, začne pa se z domačimi manj plačanimi igralci. Ne pa tako kot tile dečki. Kot drugo pa še to, kaj pa mi sploh pričakujemo od teh olimijinih igralcev? Final Four? Bodite no resni. Uspeh so bile zmage, ki so jih letos dosegli. To so bile itak zzadnje.
stonedking@email.si
06. 01. 2008 12.24
mikis....once you go black u never go back:))
SilverStar_Man
06. 01. 2008 12.21
Jah, pa smo spet pri naših vrlih novinarjih. Ne vem kako si g. Jure predstavlja, da lahko piše takšne bedarije kot jih. Je že vse lepo in prav toda, da je sedaj največji grobar Tivolija človek, ki je na čelu te, sicer več let razpadajoče barke nekaj mesecev, je pa tudi višek. Olimpija razpada že več let in vsako vodstvo v zadnjih parih letih ji je naredilo precej več slabega kot dobrega. Rajgelj je pač takšen človek kot je in _vsi_ (apriori) so se zavedali koga postavljajo na kakšno mesto. Tudi sam trener Memi se je povsem dobro zavedal kaj klub lahko in česa ne (z)more. Sam trener ve tudi, da ima še precej dokazati preden bomo lahko govorili o "vrhunskem" strokovnjaku. Največja žrtev vse te gonije bo zagotovo Rajgelj, ki bo na koncu potegnil kratko - zaradi medijev in njegove osebnosti. Toda če je kaj prav, potem je to sledenje začrtani poti in vstrajanje. Mislim, da bi nek minimalni standard prišel Pop tv-ju še kako prav, kajti čustevno, osebno in pristansko govoričenje o vsakem dogodku ljudi odbija. Kvaliteten urednik bi to moral prepoznati. Za konec pa naj, da bo jasno tudi Juretu, še kakšen gospod v kravati pove, kako izgleda podjetje, ki je v sanaciji. Predvsem zato, da bodo novinarji Popa ugotovili, da je v teh časih težko sanjati o trinajsti plači, božičnici, nagradah, ob predpostavki, da želimo, da podjetje obstaja tudi v prihodnje. Bo prav zanimivo videti na kakšen patetičen način bo novinar, ki težko šteje in še težje računa, danes obračunal z Rajgljem v Športni Sceni. Za pijance in narkomane bo, kot vedno dosedaj, dovolj, za razvite ljudi, ki želijo konstruktivnega pogovora in mnenj, pa svetlobna leta premalo.