Šport

Miami je s prepričljivo zmago utrdil načeto samozavest

New York, 06. 02. 2021 02.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
0

"Naveličani smo porazov," je po zmagi nad Washingtonom (122:95) dejal Bam Adebayo. Heati tokrat v drugem polčasu niso popustili in so niti tekme ves čas trdno držali v rokah. Slaba novica za moštvo je poškodba Gorana Dragića, ki si je zvil levi gleženj. Toda dobra igra na obeh straneh je spodbuden znak za klub, ki se utaplja v porazih.

Goran Dragić (z žogo) je na drugi tekmi proti Washingtonu znova zaigral v prvi peterki.
Goran Dragić (z žogo) je na drugi tekmi proti Washingtonu znova zaigral v prvi peterki. FOTO: AP

V Miamiju upajo, da je bil sredin poraz proti Washingtonu, takrat najslabšemu moštvu v ligi, najnižja točka. Tokrat so na igrišče prišli precej odločnejši, lačni zmage in naveličani lastnih napak. Čeprav so bili Wizardsi v drugo okrepljeni z Rusllom Westbrookom (13 točk, 3 podaje, 3 skoki), pa niso imeli pravih možnosti proti Heatom, ki so bili znova podobni moštvu iz lanske končnice. Pomagalo je, da je najboljši strelec lige Bradley Beal (7 točk, 3 podaje, 3 skoki, 3 ukradene žoge) ob dobri obrambi tekmecev imel slab večer. "Vsi, razen njega," je Adebayo (21 točk, 3 podaje, 4 skoki, ukradena žoga, 2 blokadi) opisal obrambno filozofijo moštva, s katero so mu skušali preprečiti mete na koš. Tako je v štirinajstih poskusih zadel le enkrat. Najbolje je tako šlo centru Alexu Lenu (18 točk, 2 podaji, 3 skoki, 2 ukradeni žogi, 5 blokad), ki je ob konci tekme pestil rezervno postavo Miamija.

Pri domačih je zablestel Kendrick Nunn (25 točk, podaja, 8 skokov, 2 ukradeni žogi), ki na prejšnjih treh tekmah sploh ni dobil priložnosti. Pomembno vlogo sta odigrala Kelly Olynyk (17 točk, podaja, 7 skokov) in Tyler Herro (17 točk, 4 podaje, 4 skoki, ukradena žoga, 2 blokadi). Trener Erik Spoelstra je tokrat na igrišče poslal dvaindvajseto različno začetno postavo, ta je bila praktično enaka začetni postavi v končnici, le da je Olynyk prevzel vlogo Jaeja Crowderja (ta je sedaj v Phoenixu) in zablestel s petimi trojkami. Herro je bil tokrat poživitev s klopi, Dragić (9 točk, 4 podaje, 3 skoki) pa je znova začel tekmo. Igral je le 22 minut, nato je zgodaj v tretji četrtini nerodno doskočil na levo nogo in odšepal na klop. "Gleženj je zatekel in me boli, kako bo z njim, bomo videli jutri zjutraj," je dejal po srečanju. Po njegovih besedah so tokrat igrali dobro, "podajali smo si žogo, zaupali drug drugemu, vsi so bili vključeni v obrambo. Vesel sem, da smo končno pokazali svojo močno plat."

Slovenski veteran je poudaril, da je bil začetek sezone res težek, "veliko igralcev je bilo poškodovanih, tudi covid protokol ni pomagal, veliko tekem smo igrali s sedmimi ali osmimi igralci, na koncu se je ob porazih to poznalo na lestvici. Ampak sedaj so se vsi vrnili in upam, da bomo zaigrali tako, kot znamo". Dragić je bil tudi sam med osmoljenci obvezne karantene, "nisem imel covida-19, a sem bil vseeno deset dni doma v sobi, nisem videl ne žene ne otrok, moral sem upoštevati vsa pravila lige." Zdi se, da je najhuje za njimi, "sedaj moramo graditi na tej zmagi. Dokler bomo igrali tako kot nocoj, s skupinskim trudom, nam bo šlo dobro, to mora biti naša prioriteta, borba skozi vseh 48 minut, brez popuščanja." Prizadevanje celotnega moštva je bila rdeča nit vseh izjav po tekmi, "to nam je resnično manjkalo, vse se vedno začne z zavzeto igro," je poudaril tudi Jimmy Butler (14 točk, 9 podaj, 8 skokov, 3 ukradene žoge, blokada). Tako kot Dragić, ki je dejal, da rad igra v prvi postavi z njim in Adebayom, saj "vem, kaj bosta naredila, z Jimmyjem imam odlično kemijo, v napadu ga vedno iščem, saj vem, kako igrati z njim", tudi Butler rad deli igrišče s Slovencem, "rad igram z Goranom, res rad".

 

Potek srečanja

Dragić je vrnitev v prvo postavo Miamija nemudoma oznanil s prvim košem za domače in nato podajo za trojko Olynyka. Heati so po sedmih porazih na zadnjih osmih tekmah potrebovali novo iskro v napadu, trener Spoelstra je upal, da bo lahko veteran pognal zastalo kolesje. Dragić, ki je začenjal tekme v lanski končnici, je s trojko nadaljeval učinkovito igro, Miami pa je hitro povedel. Odločni Butler je s prodori pod obroč načenjal obrambo gostov, ti so kopičili prekrške nad Bamom Adebayem, ki je pridno nizal točke s črte za proste mete. Herro se je razživel tudi v novi vlogi začenjanja s klopi, pri katerem ima žogo manj v rokah in se bolj osredotoča na zadevanje, njegovi zaporedni trojki sta še dodatno poživili napad domačih. Miami je ob koncu četrtine tako vodil za 13 točk (40:27).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Heati so odločno nadaljevali tudi na začetku druge četrtine, Herro in Nunn sta še povišala prednost. Spoelstra je zelo uspešno ugovarjal prekršku Nunna nad Westbrookom, saj so sodniki po ogledu posnetkov Bealu prisodili prekršek v napadu. Igralci v črnih dresih so bili natančni od daleč, Nunnova trojka je bila šesta za Miami v prvem polčasu, njegovo polaganje žoge v obroč v naslednjem napadu pa je prednost povečalo na 18 točk. Nunn je imel vročo serijo in je dodal še eno trojko, dobro je igral tudi v obrambi. Ta je bila neizprosna do prvega zvezdnika gostov Beala, ki je v prvem polčasu zgrešil vseh svojih ducat metov. Wizardsi so zadeli manj kot vsak tretji met, Heati vsakega drugega. Toda v sredo so po dobrem prvem polčasu v drugem dosegli le 35 točk, zato tudi 28 točk prednosti še ni bilo dovolj za samozavest (71:43).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Miami je tudi na začetku drugega polčasa nadaljeval s trojkami, zadela sta ju Olynyk in Duncan Robinson. Od daleč je končno zadel tudi Beal, v svojem 14. poskusu. A je Robinson nemudoma znova zadel za tri, nato je vajo ponovil še Olynyk. Butler je pri metu na koš pristal na stopalu Beala, sodniki pa so po ogledu posnetkov ocenili, da je šlo za nevaren prekršek, in Miami je poleg dveh prostih metov dobil še napad. Domači so neutrudno polnili koš Washingtona in ob koncu tretje četrtine, ko so gostje zaostajali že za 32 točk, je njihov trener Scott Brooks igralce začetne peterke poklical na klop in priložnost dal svojim rezervnim igralcem. Podobno se je odzval tudi Spoelstra, Dragić, ki je pred tekmo zaradi bolečega desnega kolena pristal na spisku poškodb, pa je odšel naravnost v slačilnico. Ob koncu četrtine so Heati vodili za 36 točk (106:70) in srečanje je bilo praktično odločeno.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Rezervisti Washingtona so bolje začeli zadnjo četrtino in dosegli enajst zaporednih točk. Igra obeh moštev je precej razpadla, a pri Miamiju bolj kot pri gostih, in Spoelstra je njihov zagon prekinil z minuto odmora. Iz garderobe je medtem prišla novica, da ima Dragić zvin levega gležnja in se ne bo vrnil na tekmo. Obramba Wizardsov je razorožila napad Miamija, center gostov Len je zaprl prostor pod svojim košem, na drugi strani skakal za žogo in jo vztrajno potiskal v koš. Trojka Herra je nekoliko olajšala pritisk, toda domači so začeli kopičiti napake in izgubljene žoge, njihova prednost pa je uplahnila na 21 točk. Po novi minuti odmora za domače se je na igrišče vrnil Adebayo in okrepil razrahljano postavo. Napad je takoj začel delovati bolj usklajeno, koša Nunna in Andrea Iguodale pa sta ustavila juriš Wizardsov. Adebayo je nato še odločno zabil in pokazal, da je bilo dovolj šale. Slabi dve minuti pred koncem je znova odšel na klop, Spoelstra pa je na igrišče poslal vse rezervne igralce, ki še niso bili na parketu. Moštvo je nato tekmo rutinsko pripeljalo do konca (122:95).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.