Šport

Miami ob upokojitvi številke 3 potolkel Cleveland

New York, 23. 02. 2020 05.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
3

Večer v Areni American Airlines je bil posvečen slovesu od številke tri, ki jo je dolga leta nosil njihov zvezdnik Dwyane Wade. Nekdanji soigralci so ga podprli z več kot prepričljivo zmago proti Cavaliersom (124 : 105), Goran Dragić je prispeval 16 točk.

Čustveno slovo od Dwyana Wadea in njegove številke tri je napolnilo konec tedna v Miamiju.
Čustveno slovo od Dwyana Wadea in njegove številke tri je napolnilo konec tedna v Miamiju. FOTO:

Slavljenje dolge simbioze Miamija in Wadea se je začelo že v petek, ko so se spominjali njegove kariere pri Heatih, v nedeljo jo bodo zaključili s premiero njegovega avtobiografskega dokumentarnega filma D. Wade: Life Unexpected (D. Wade: Nepredvideno življenje). "Govorimo o meni, toda hkrati o vseh nas. O Miamiju, vseh soigralcih skozi leta, o vseh, ki so se odrekali, navijali, jokali, uspeli smo skupaj. Vsega tega nisem storil sam," je dejal navdušeni dvorani. Njegova družina pa je majico s številko tri, peto upokojeno v zgodovini kluba, dvignila pod strop.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Podlago za živahno razpoloženje so pripravili igralci Miamija, ki so ob polčasu vodili že za trideset točk. Razlika med njihovo igro v gosteh in doma je kot dan in noč, hkrati drži, da je Celeveland ta hip idealno moštvo za prepričljive zmage, še posebej, ker so bili brez Kevina Lovea. Pri domačinih je manjkal prvi zvezdnik Jimmy Butler (osebni razlogi), toda ostali udeleženci zvezdniškega konca tedna v Chicagu so uspešno zapolnili praznino. Na koncu je sedem igralcev doseglo dvomestno število točk, največ Kendrick Nunn (25 točk, 8 podaj, 2 skoka). Med njimi je bil tudi Dragić (16 točk, 4 podaje, 4 točke). Največ podaj, devet, je imel njihov vse boljši center Bam Adebayo (še 15 točk in 3 skoke).

Neustavljiv napad

Goran Dragić je Wadea počastil z oznako "najboljši vseh časov".
Goran Dragić je Wadea počastil z oznako "najboljši vseh časov". FOTO:

Miami je tekmo začel s polno paro, trojkami Duncana Robinsona in Kellyja Olynika, nato so zapovrstjo zadeli vseh prvih devet metov. Cleveland je sredi četrtine nekoliko umiril nalet domačinov in z meti z razdalje nekoliko znižal zaostanek. Dragić je v igro vstopil v drugi polovici četrtine, Heati pa so znova začeli višati prednost. Toda v četrtini, kjer sta obe moštvi zadevali več kot 65 odstotkov metov, ta ni bila pretirana (38 : 32).

Rezervna peterka Miamija je pokazala zelo dobro obrambo, a je bila v napadu nekajkrat preveč ustvarjalna in ni izkoristila priložnosti, ki jih je ponudila čvrsta igra pod domačim obročem. Kljub temu so počasi višali prednost in ob vse bolj tekočem napadu domačinov je Cavaliersom zmanjkovalo odgovorov, kako jih ustaviti. Ob koncu četrtine je prednost presegla trideset točk, nato se ustavila pri 82 proti 52.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dolg premor ob dvigu Wadeove številke 3 med legende Miamija je bolj ohladil domačine, Clevelandu pa ponudil priložnost, da nekoliko omili poraz. To jim ni uspevalo, igra je postajala skoraj revialna, gledalci pa so začeli skandirati "Hočemo UD-ja!". Kapetan moštva Udonis Haslem je dosedanjo sezono igral le enajst minut in velja za nekakšnega dodatnega trenerja na klopi. Ob koncu četrtine je domača ekipa še vedno krepko vodila (106:78).

Ob začetku zadnje četrtine je občinstvo navdušeno pozdravilo vstop veterana Haslema, ki je kariero preživel ob Wadeu. Igra pa se je spremenila v ugibanje, ali mu bo uspelo zadeti koš in v poskuse soigralcev, da bi mu to omogočili. Spoelstra je na igrišče poslal celotno klop, ob vsem tem pa je prednost počasi kopnela. Haslemu ni uspelo zadeti, zbral je pet skokov in podajo, a to ni pokvarilo večera, v katerem je Miami po debaklu v Atlanti povsem nadigral Cleveland (124 : 105).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ofca1A
23. 02. 2020 12.24
+6
Ce neb blo doncica dvomim da bi nba se spremljal....to je krneki... Ko so bli jordan..malone...olajuwon..kobe...in druga stara garda...to je blo lusno gledat..
Ofca1A
23. 02. 2020 12.24
+6
Da ne pozabim...dikembe mutombo...in njegove banane
AS1983
23. 02. 2020 08.53
+4
Miami zelo dobro letos igra doma, upokojeni wade legenda miamija