Šport

Oživljeni Young v slabih dveh minutah potopil Miami

New York, 03. 03. 2021 01.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
0

Heati so tri četrtine uspešno hromili igro Traea Younga. Potem je v sedmi minuti zadnje četrtine začel zadevati, tri trojke zapored pa so zapečatile srečanje, v katerem je bil napad Miamija brez ostrine. Domače moštvo si po tem izbruhu ni več opomoglo in serija šestih zmag je bila končana s porazom proti Atlanti (94:80).

Trae Young (z žogo) je z izbruhom v zadnji četrtini prinesel zmago Atlante.
Trae Young (z žogo) je z izbruhom v zadnji četrtini prinesel zmago Atlante. FOTO: AP

Atlanta je v ponedeljek odpustila trenerja Lloyda Piercea, moštva sredi tako velikih sprememb pa so lahko zelo nevarna. Tri četrtine se ni zdelo, da bi bili Hawksi posebej navdahnjeni, njihov prvi strelec Young je bil znova neopazen. Miami je kljub strelski nerazpoloženosti z dobro obrambo ohranjal tekmo odprto in pred zadnjo četrtino celo prevzel pobudo. Potem se je Young odločil, da ima vsega dovolj. V minuti in 40 sekundah je zadel za tri, še enkrat in še enkrat. Domači so nenadoma zaostajali za deset točk, njihov neučinkovit napad je postal še bolj anemičen in Nate McMillan, ki je iz pomočnika dobesedno čez noč napredoval v vsaj začasnega trenerja Atlante, se je veselil prve zmage.

"Včasih, ko meče tako od daleč, se tudi, ko zgreši, sprašuješ, ali je bila obramba (dovolj) dobra ali ne. Tudi, če je oviran pri metu, to ni enake vrste obramba, kot je na črti za tri ali bližje koša. Odlični igralci zmorejo (takšne mete) in hitro ustvarijo razliko," je trener Miamija Erik Spoelstra razmišljal o Youngovem metu v treh potezah. Tekme niso odločile le tri trojke, Atlanta je imela 56 skokov, Miami le 37, pri čemer je center slednjih Bam Adebayo (11 točk, 3 podaje) zbral komaj dva, center gostov Clint Capela (10 točk, blokada) kar 17. "Ni šlo samo za Bama, to je bila stvar celotnega moštva, Capela pa je na obeh srečanjih proti nam pod košem odigral izvrstno," je poudaril Spoelstra.

Pomemben razlog za poraz se je kazal v stolpcu s točkami igralcev domačega moštva, komaj trije so jih dosegli dvojno število, poleg Adebaya še Goran Dragić (14 točk, 4 podaje, 3 skoki, ukradena žoga, blokada) in Duncan Robinson (14 točk, podaja, skok, blokada). "Zgrešili smo nekaj odprtih metov, žoga pa je v drugem polčasu postala lepljiva, igra ni bila tekoča. Napad je bil medel, precej boljši smo od prikazane igre, zadnje čase smo igrali precej bolje," je razmišljal Spoelstra. Popravni izpit bo v četrtek na gostovanju proti New Orleansu.
 

Potek srečanja

Dragić je srečanje začel s košem s strani ob koncu prvega napada, Tony Snell je z metom za tri napovedal, da bo znova od daleč pestil Miami. To je nekaj kasneje potrdil z drugo trojko in gostje so prevzeli začetno vodstvo. Capela je zadeval pod košem in izrabljal podvojeno obrambo nad Youngom, ki je mu je odpirala prostor pod obročem. Slovenec je Duncanu Robinsonu podal za tri točke, toda Snell je še naprej zadeval od daleč. Kendrick Nunn, najboljši strelec Miamija v nedeljo, je zgrešil prve tri mete, nato pa ukradel žogo in jo zabil v koš Atlante. Ogrevati se je začel tudi John Collins, ki v nedeljo pri Hawksih skoraj ni znal zgrešiti, tokrat pa zadel kljub okopu treh Heatov okoli njega. Ti niso bili pri metu, v obroč je zdrsnil komaj vsak tretji. Tudi Young se še ni razigral, je pa spretno delil žoge soigralcem v raketi. Gabe Vincent je s prodorom do obroča končal dolgo sušo domačinov, prosta meta Danila Gallinarija pa sta postavila končni rezultat četrtine, 23:17 za goste.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Miami je drugo četrtino začel s consko obrambo, ki je dušila napad Atlante, toda tega niso izrabili na drugi strani, kjer so bili še naprej neučinkoviti. Hitro premikanje in hitre podaje za koš Robinsona so nakazale, kako bi morali igrati, da bi si olajšali delo. Gallinari je s trojko poglobil zaostanek domačih, nato je v obrambi še prestregel podajo. Od daleč je zadel veteran Rajon Rondo, njegov zgled se ni prijel Heatov, le eden od ducata njihovih poskusov je do takrat šel skozi obroč. Priložnost je dobil Max Struss, ki ni igral na zadnjih treh srečanjih, a že po pol minute v igri zadel za tri. Dragić je dodal prodor na koš, Precious Achiuwa pa s skokom v napadu prigaral še en koš. Young je prvič zadel slabe štiri minute pred koncem druge četrtine, po zgrešenem metu Slovenca pa je prišla trojka Kevina Huerterja in domači so znova začenjali zaostajati. Na črti za tri točke so pozabili Collinsa, ki ni bil tako nevaren kot v nedeljo, a takšne priložnosti ni izpustil iz rok. Atlanta je prvi polčas tako končala s sedmimi točkami prednosti (44:37).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvi napad Miamija v drugem polčasu in zgrešena trojka Robinsona nista dala upanja, da bo igra domačih bolj učinkovita, na drug strani je Young zadel dolgi met za tri. Robinson se ni pustil zmesti, v drugo je od daleč zadel, lepe izmenjave žog Adebaya in Nunna v protinapadu so prinesle zabijanje prvega. Nato je Robinson zadel še eno trojko, Dragić je zdrvel čez igrišče, izigral tri branilce v rdečem in Miami je po prvem košu na začetku srečanja znova prevzel vodstvo. Huerterjev koš in prosti met ob prekršku sta tehtnico znova nagnila na stran gostov, potem ko so domači igralci zgrešili dve polaganji žoge v obroč. Odgovor na napadalne težave je postal Robinson, ko je četrtič zadel za tri točke. Zamenjal ga je Herro in nadaljeval dobro delo s svojo prvo trojko. Tej je hitro dodal še drugo, robustni Collins pa je pod obročem Miamija zmogel koš klub prekršku Achiuwe, dodal mu je še prosti met. Hitro vnetljivi Herro se je razgorel v pravem trenutku in znova zadel za tri točke. Hawksem se je zadnji napad spridil in na premor med četrtinama so odšli s tremi točkami zaostanka (66:63).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gallinari je zadnjo četrtino začel z metom za tri, ki je izenačil srečanje, Vincent je razliko znova zvišal na tri. Bogdan Bogdanović je v četrtem poskusu zadel od daleč in goste popeljal v tesno vodstvo, trener Spoelstra pa je vzel minuto odmora. Srb je po njej nadaljeval dobro delo za goste z drugo trojko. Ukradena žoga Vincenta je prinesla novo izenačenje, po njej so se na posvet umaknili Hawksi. Po dolgem počitku se je v igro vrnil Young, njegova trojka je gostom prinesla pet točk prednosti. Nato je dodal še en dolg met, takoj zatem še tretjega in prvi zvezdnik Atlante se je prebudil v najslabšem trenutku za domače, ki so nenadoma zaostajali za deset točk. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Odgovor Miamija je bil prekoračen čas napada in drseli so v resne težave. Heati znova niso zadevali, njihov napad je bil brez ritma in s premalo gibanja brez žoge. Young, ki je prej imel le pet točk, se je zdel neustavljiv. Koš Dragića je prekinil serijo 15:1 gostov, toda Miami ni kazal energije, ki bi jo potrebovali za preobrat. Zadevali niso niti polaganja žoge v koš in ob vse bolj razglašeni ekipi sta bili zadnji dve minuti tako le še čakanje na konec. Atlanta je zmagala za 14 točk (94:80).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.