Šport

Miami v tekmi rezervnih postav za točko prekratek proti Oklahoma Cityju

NewYork, 13. 08. 2020 02.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
1

Srečanje med Oklahoma Cityjem in Miamijem je imelo nekaj resnega naboja le v prvem polčasu, ko sta bili na igrišču prvi peterki, potem sta obe ekipi spraznili klop. Rezervisti s Floride so ob koncu nekoliko popustili in za točko izgubili tekmo, ki pa ni več odločala o ničemer (116:115). Že pred tekmo je bilo znano, da se bo Miami v prvem krogu končnice pomeril z ekipo Indiana Pacers.

Goran Dragić se je v zadnjih tekmah vrnil na mesto prvega organizatorja igre pri Miamiju.
Goran Dragić se je v zadnjih tekmah vrnil na mesto prvega organizatorja igre pri Miamiju. FOTO: AP

Oklahoma je eno najbolj prijetnih presenečenj te sezone. Moštvo, ki je razprodalo drage zvezdnike in bi moralo biti sredi prenove, je na petem mestu zahoda in z veterani na poti v končnico. Veteran Chris Paul je sredi nove pomladi, dobro igra naš zahodni sosed Danilo Gallinari. V dobri formi je tudi Goran Dragić, po poškodbi gležnja je zadnji tekmi začel v prvi peterki. Tudi tokrat je bil odličen (16 točk, 6 podaj, 5 skokov v 21 minutah igre), kar zelo verjetno pomeni, da bo prihodnji teden v prvem krogu končnice proti Indiani organizator igre v prvi peterki.

Kendrick Nunn, ki je pred prekinitvijo sezone začenjal tekme, je imel v Orlandu sprva težave z igro, nato je zaradi osebnih razlogov zapustil izolirano območje, tekmo proti Thundersom pa izpustil zaradi vnetega grla. Ob odlični igri Tylerja Herra, ki je prvič v karieri dosegel 30 točk, bo Nunn nenadoma ostal v ozadju. Verjetno bo priložnost dobil v petek, ko bosta Indiana in Miami odigrala svoje drugo srečanje v Orlandu. Po napovedih se namreč znova obeta parada klopi, saj je po porazu Filadelfije lestvica na vzhodu določena, ker ni prednosti domačega igrišča, pa je vseeno, kdo je četrti in kdo peti.

Odločen začetek

Dragić je proti Thunderjem že v prvih petih minutah s štirimi točkami in tremi podajami pokazal svoje izkušnje in talent. Njegova podaja med nogami Bamu Adebayu, ki je žogo zabil v obroč, pa je nemudoma sprožila primerjave z mlajšim sonarodnjakom pri Dallasu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V osmi minuti sta na polovici Oklahome s koleni trčila Jae Crowder iz Miamija in novinec Luguentz Dort pri Thunderjih, oba sta odšepala z igrišča, trener Heatov Erik Spoelstra pa je imel novo skrb pred končnico. Hkrati je moral reševati kratkoročne zaplete, saj je center Adebayo dobil tretjo osebno napako in je moral na klop. Oblake je odganjal Duncan Robinson s štirimi trojkami, tudi Crowder je ostal v dvorani in bolečino odganjal z ledenim obkladkom. Medtem so njegovi soigralci z odlično obrambo ustavili napad Thunderjev, sami pa polnili njihov koš in četrtino končali s 13 točkami prednosti (42:29).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prevlada Miamija se je končala že ob koncu prve četrtine, Oklahoma pa je nadaljevala z dobro igro tudi v drugi. Po seriji njihovih desetih zaporednih točk brez odgovora je Spoelstra prekinil nalet z minuto odmora. Ta je uravnala vrste, srečanje pa je postalo precej bolj izenačeno, Heati so z dobro obrambo počasi znova gradili prednost. Nekaj nenatančnosti v napadu je odpihnilo dobro delo, saj je mladi Thunder Shai Gilgeous-Alexander našel bližnjice skozi vrste Miamija. Ta je tako na odmor po prvem polčasu odšel s štirimi točkami prednosti (66:62).

Goran Dragić vs Oklahoma
Goran Dragić vs Oklahoma FOTO: Sofascore.com


Drugi polčas za klop

Spoelstra je v drugi del igre vstopil s peterko z vseh vetrov, priložnost sta dobila Meyers Leonard, ki je bil dolgo v začetni postavi Miamija, v Orlandu pa sploh še ni stopil na igrišče, in Solomon Hill. Slednji se je nemudoma oddolžil s petimi zaporednimi točkami in Thunderje prisilil k minuti odmora. Drug premor je prišel, ko se je uskladila dvojica Dragić in Derrick Jones Jr. Prvi je drugemu serviral dve podaji za lahka koša in trener Oklahoma Cityja Billy Donovan je prekinil igro.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spoelstra je nato segel še globlje na klop in v igro poslal branilca Gaba Vincenta, nekaj kasneje je na parket prišel tudi Chris Silva, zadnji Heat, ki še ni igral v Orlandu. Medtem je dirigentsko palico nad rezervisti prevzel Tyler Herro, Miamijev novinec je neumorno prodiral pod obroč in zadeval trojke. Tudi Oklahoma City je spraznila klop, do konca tretje četrtine pa so Miamijevi rezervisti odlično opravili delo in uradno gostujoče moštvo si je nabralo 18 točk prednosti (100:82).

 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zadnja četrtina je bila rutinsko uigravanje za igralce Miamija, ki drugače nimajo veliko priložnosti za dokazovanje. To je šlo bolje od rok Oklahoma Cityju, s serijo 25 proti 4 so izničili razliko. 35 sekund pred koncem je bil rezultat izenačen, Hill pa je s prodorom pod koš Heate popeljal v vodstvo. Thunderji so po minuti odmora imeli na voljo 11 sekund, da izenačijo ali povedejo. Mike Muscala je s svojo drugo trojko izbral slednjo možnost, Miamiju pa je ostalo dobrih pet sekund, da srečanje preobrne v svojo korist. Met Herra je bil prekratek, a se nihče ni pretirano razburjal (116:115).

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
13. 08. 2020 11.21
+1
Okc in miami.bosta sla naprej v uvodnem krogu koncnice