Šport

Heati so rutinsko odpravili Cavalierse

New York, 17. 03. 2021 04.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
3

Miami je z enajstimi zmagami v ducatu tekem eno najbolj vročih moštev lige. V postavo se je vrnil center Bam Adebayo, kar je le še okrepilo njene vrste. Ne ravno prepričljivi Cavaliersi so se skušali boriti do konca, toda Heati so tekmo brez težav varno pripeljali do nove črtice na rovašu zmag (113:98).

Goran Dragić (levo) tokrat strelsko ni blestel, zato pa je s podajami iskal soigralce in se trudil v obrambi.
Goran Dragić (levo) tokrat strelsko ni blestel, zato pa je s podajami iskal soigralce in se trudil v obrambi. FOTO: AP

Heati v tej sezoni niso imeli veliko srečanj, na katerih so lahko udobno čakali na zadnji sodniški žvižg. Kar 23 od štiridesetih tekem se je končalo na tesno, sedem med zadnjimi dvanajstimi. Proti Clevelandu pa so že v prvi četrtini ustvarili dvomestno razliko, ki jo do konca niso več izpustili iz rok. Vrnitev Adebaya (14 točk, 6 podaj, 9 skokov, 2 blokadi) je pomenila novega zanesljivega strelca, ki je okrepil tako napad kot obrambo. Jimmy Butler (28 točk, 4 podaje, 12 skokov, 2 ukradeni žogi) že standardno niza odlične partije, kar ga uvršča v širši krog kandidatov za najboljšega igralca sezone. Nekaj skrbi je zbudil le neroden zvin levega gležnja v zadnjih minutah, čeprav je vseeno odigral do konca.

Tudi tokrat mu je ob strani stal Kelly Olynyk (17 točk, 4 podaje, 8 skokov, 3 ukradene žoge, 2 blokadi), ki je v zadnjih tednih postal zanesljiv član prve peterke. "Nikoli nismo razmišljali, da ne bo preobrata. Vedeli smo, da smo veliko boljše moštvo, kot smo kazali, boljše moštvo od naših začetnih dosežkov. Morda se nam je zdelo, da bo vse prišlo samo od sebe po sezoni, kot je bila lanska, v rednem delu, končnici in nazadnje finalu. Na nek način smo menili, da se bomo sprehodili skozi prve mesece sezone, a se je izkazalo, da ne bo šlo," je opisal težaven vstop kluba v novo sezono.

Statistika Gorana Dragića na tekmi Miami Heat - Cleveland Cavaliers.
Statistika Gorana Dragića na tekmi Miami Heat - Cleveland Cavaliers. FOTO: Sofascore.com

Goran Dragić (2 točki, 9 podaj, 5 skokov, ukradena žoga, blokada) je imel strelsko tih večer, zadel je enega od le štirih metov. Vse bližje vrnitvi v igro je branilec Avery Bradley, ki je zaradi poškodb in pandemije izpustil že 29 srečanj, v desetih odigranih pa redno dobival priložnost na igrišču. Po besedah trenerja Erika Spoelstre še ni opravil celotnega treninga, "a nas spodbuja njegov napredek". Kevin O'Connor iz spletnega časnika The Ringer je med tekmo oznanil, da naj bi se Miami z Oklahoma Cityjem dogovarjal za prestop veterana Trevorja Arize, ki v tej sezoni še ni igral. Cena zanj naj bi bil izbor v drugem krogu nabora, Miami pa bi se moral znebiti za 12,8 milijona dolarjev (10,8 milijona evrov) plač. Med kandidati je poškodovani Meyers Leonard, ki si je precej otežil življenje z nedavno antisemitsko zmerljivko sredi spletnega prenosa igranja računalniške igre.

Vrhunci tekme Miami Heat Cleveland Cavaliers:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Potek srečanja
Adebayo je svojo vrnitev naznanil z lepo podajo Duncanu Robinsonu za lahko polaganje žoge v koš. Naslednji napad je našel Olynyka za prvo trojko domačih in Cleveland se je po slabi minuti igre umaknil na prvi posvet ob klopi. Ta je očitno pomagal: zadel je Isaac Okore, Darius Garland je dodal dolgo trojko, Jarrett Allen je bil spreten pod košem, med strelce se je vpisal tudi Collin Sexton. Medtem so Heati zaman skušali najti koš in po seriji devetih zaporednih točk Cavaliersov je trener domačih Spoelstra potreboval zgodnjo minuto odmora. Njegove besede so opogumile Robinsona za hitro trojko, Butler je zadel pod košem in dobil še prosti met ob prekršku.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Cleveland se je očitno dobro pripravil na agresivno obrambo Miamija in jo uspešno razkrajal s prostimi igralci, ki so polnili domači koš, a so se tudi Heati prilagodili igri gostov in znova prevzeli vajeti igre. Dragić je vstopil slabih pet minut pred koncem četrtine in najprej podal za koš Butlerja, nato pa zanesljivo zadel s polrazdalje – morda je bil to znak, da se tokrat ne obeta njegova strelska suša s prejšnje tekme. Slovenec je pripravil prostor za Andrea Iguodalo in njegovo prvo trojko. Malo kasneje sta ponovila vajo in Cleveland se je znova zbral ob klopi. Dragićeva četrta podaja je prišla za trojko Robinsona, Adebayo je zadel enega od svojih dveh prostih metov in četrtina se je končala z enajstimi točkami prednosti za domače (37:26).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dobra conska obramba Miamija je ohromila prvi napad gostov v drugi četrtini, a so nato tudi sami zapravili žogo. Heati so imeli pod košem nekaj težav z JaValeom McGeejem, ki je zadel svojih prvih pet metov. Tri neprevidne podaje, dve Dragićevi in ena Adebayeva, so Clevelandu podarile šest točk in čas je bil za nov posvet ob klopi. Po njem je Slovenec še enkrat slabo podal, toda razgrel se je Tyler Herro in nanizal šest točk. Cavaliersi so bili močnejše moštvo pod košem, posebej McGee je nadaljeval s stoodstotnim metom. Njegovo delo je po menjavah prevzel Jarrett Allen, v obrambi je lepo blokiral poskus zabijanja Kendricka Nunna, ko je vajo skušal ponoviti z Butlerjem, pa je ta ob košu dobil še prekršek.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Allen je visoko skakal v napadu, v katerem so Cavaliersi pobrali že devet žog in dodal še koš. Pri Miamiju je Olynyk s slalomskim prodorom pokazal veščine, ki za velike igralce niso običajne, in s skokom za odbito žogo ter košem gostom vrnil za njihovo poskočnost. Olynyk je izvrstno igral tudi obrambi, saj je po potrebi ukradel žogo tekmecem. Zgled je dal Butlerju – njegova dva zaporedna koša sta krepila vodstvo Miamija, zadel je tudi KZ Okpala. Allen je ravno ob izteku polčasa žogo potisnil v obroč in nekoliko omilil zaostanek Clevelanda, ki je padel na 14 točk (62:48).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nunn je po sušnem prvem polčasu zadel na začetku drugega, nato pa hitro dodal še svoj drugi koš. Vmes je bil Okoro natančen izza črte za tri točke, nato je od daleč zadel tudi Sexton. Oddolžil se jim je očitno razpoloženi Nunn in z metom za tri nadaljeval serijo. Butlerjevo popotovanje od obroča do obroča je bilo dovolj za klop Clevelanda, ki je zahteval minuto odmora. Sexton je po njej dodal novo trojko, a je tudi Robinson našel svoj met od daleč. Okorov met izza črte za tri je preprečil, da bi Cleveland zaostal za dvajset točk, a ne za dolgo. Najprej je žogo v koš položil Butler, nato je Okpala zadel za tri in prednost je bila 21 točk. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Veselje je skvaril Dean Wade z dvema zaporednima trojkama, Spoelstra pa je njegov niz prekinil z minuto odmora. Po njej je Dragić serviral lepo podajo Butlerju za zabijanje, Olynyk je na drugi strani blokiral met Okora, Slovenec pa je nato znova našel Butlerja, ki je dodal še en koš. Adebayu bolniški dnevi niso pobrali energije – z žogo je zdrvel čez vse igrišče in zadel, malo kasneje je dodal še zabijanje po skoku v napadu. Dragićeva osma podaja je našla Herra, zadnjo besedo v tretji četrtini pa je imel Quinn Cook, ki je s košem zaostanek znižal na 19 točk (95:76).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zadnja četrtina se je začela z ugovorom trenerja Clevelanda J.B. Bickerstaffa po dosojenem prekršku McGeeja nad Adebayem. Sodniki so mu dali prav in dosodili sodniški met na sredi igrišča, ki ga je Adebayo dobil. Koš gostov je načela trojka Robinsona, McGee pa je na drugi strani nadaljeval nezgrešljivost pod obročem, dokler ni Adebayo le blokiral njegovega devetega meta. Trojka Osmana je razliko znižala pod dvajset točk in Miami se je odločil za minuto odmora. Po njej so zmogli le en koš in ko so gostje zaostajali le še za 15 točk, je Spoelstra z novim posvetom igralce opomnil, da morajo odigrati še štiri minute tekme.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Cavaliersi se niso hoteli predati. Garland je s košem in prostim metom ob prekršku znižal na dvanajst točk, nato so Heati zapravili igralni čas napada, ne da bi žogo vrgli na koš. Slab vtis je popravil Adebayo, ko je kljub prekršku zadel in dodal še prosti met. Še en protinapad Butlerja čez vse igrišče je stvari postavil na svoje mesto. Heati so le še čakali na zadnji žvižg, Nunn pa je za vsak primer dodal še trojko za končnih 113:98.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ddolores
17. 03. 2021 11.03
+2
HEAT pomeni vročica, kar pomeni, da je že množina, zato ne moreš pisati HEATI! En bull je en bull, več bullov je bulls, en piston je en piston, več pistonov je pistons...itd! JAZZ je tudi že množina, zato ne moreš pisati JAZZI! Torej - pravilno je: Heat je rutinsko zmagala, ali pa Vročica je zmagala. Ne moreš reč Vročice so zmagale! To je kot grozdje, ki je že množina, in ne moreš reč grozdja!
awontuwej
17. 03. 2021 12.02
g-tocka
17. 03. 2021 08.22
sem prebrau Hrvati ;D