Šport

Miami v Milwaukeeju po podaljšku tesno izgubil

New York, 23. 05. 2021 03.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
4

Bucksi so pred začetkom merjenja moči s Heati trdili, da so ti njihov idealen tekmec za prvi krog. Dobili so tesno, trdo prvo tekmo končnice, v kateri so morali odigrati podaljšek. Najboljši strelec Miamija, Goran Dragić, je v njem s trojko izenačil, a je Khris Middleton v zadnji sekundi zadel za zmago (109:107).

Lanska obramba Miamija z Jimmyjem Butlerjem (desno) na čelu je ustavila Giannisa Antetokounmpa (v belem). Letos brez Jaeja Crowderja (levo) Gorana Dragića (s številko 7) in druščino čaka še težje delo.
Lanska obramba Miamija z Jimmyjem Butlerjem (desno) na čelu je ustavila Giannisa Antetokounmpa (v belem). Letos brez Jaeja Crowderja (levo) Gorana Dragića (s številko 7) in druščino čaka še težje delo. FOTO: AP

V popoldnevu, ki ga bosta Jimmy Butler (17 točk, 8 podaj, 10 skokov, 2 ukradeni žogi , 6 izgubljenih žog) in še posebej Bam Adebayo (9 točk, 5 podaj, 12 skokov, 3 ukradene žoge) skušala čim prej pozabiti, sta breme prevzela Duncan Robinson (24 točk, 2 podaji, 2 skoka) in Dragić (25 točk, podaja, 2 skoka, ukradena žoga). Prvi je zadel sedem trojk, drugi pet, zadnja je prišla ob koncu podaljška, a je nato Middleton (27 točk, 6 podaj, 6 skokov, 2 ukradeni žogi) odločil tesno srečanje. To ima kljub porazu dobro plat za goste s Floride, saj so kljub slabemu metu svojih prvih zvezdnikov (Butler je iz igre zadel 4 od 22 metov, Adebayo 4 od 15) izsilili podaljšek in z nekaj smole tesno izgubili. Po drugi strani niso premagali četrtega najučinkovitejšega moštva izza črte za tri točke, ko je to zadelo komaj 16 odstotkov metov za tri.

"To ni bila naša najboljša igra, a smo bili vseeno blizu," je po tekmi dejal Dragić, ki je po nihajoči sezoni v prvem srečanju končnice pokazal izkušnje in zbranost veterana. "Kot moštvo nismo imeli najboljšega dne, a vemo, da smo bili v igri. To je edino, kar je pomembno, te tekme. Imam jih najraje, zato igramo," je Slovenec pojasnil svojo dobro predstavo, saj je bil najboljši strelec s klopi Miamija, dosegel je tudi njegovih zadnjih osem točk. Butler je v zadnjem delu tekme nekoliko popravil sprva precej medel met, zadel je tudi koš, ki je prinesel podaljšek. Samozavestno je dejal, da nima težav z zgrešenimi poskusi, a priznal, da bi lahko ustvaril več priložnosti za bolj razpoložene soigralce. "To je moja krivda, moral bi bolje napadati, pritegniti več obrambnih igralcev in žogo poslati na črto za tri točke. Pa Bamu. In Goranu."

Adebayo je imel preprosto razlago za težave: "Zgrešil sem svoje mete. Moram zadeti." Slovenec je imel – podobno kot Butler pred nekaj tedni – nasvet za svoj center: "Zdi se mi, da mora igrati odločneje. Ne pravim, naj izpusti mete s srednje razdalje, toda lahko je veliko bojevitejši in se z njimi sooči ob obroču." Vsi Heati skupaj so poskusili le s šestnajstimi meti v bližini obroča, za tri točke so vrgli kar petdesetkrat (in zadeli 20 metov). Milwaukee je zadel skromnih pet trojk iz 31 poskusov, kar bodo v prihodnjih tekmah brez dvoma močno izboljšali. Zato pa so imeli Giannisa Antetokounmpa (26 točk, 5 podaj, 18 skokov, 3 ukradene žoge), ki je kljub precej neučinkovitemu 37-odstotnemu metu drvel skozi obrambo. V torek ob 1.30 po slovenskem času bo jasneje, kakšno je razmerje moči med tretjo in šesto ekipo vzhodne konference.


Potek srečanja

Trojka Robinsona je odprla prvo tekmo prvega kroga, nato je dodal še eno, preden je Middleton prodrl do obroča in dosegel prvi koš za Milwaukee. Tretja trojka Robinsona je posivila nekaj las trenerjem na domači klopi, a je svoj strelski mehanizem ogrel Antetokounmpo, ki je dvakrat zapored prodrl do koša in v drugo končal z odločnim zabijanjem. Miami ni imel obrambnega zidu, ki je lani ustavljal grškega atleta. Med strelce se je vpisal tudi gostujoči center Adebayo, ob le polovičnem izkupičku domačih igralcev s črte za proste mete in dolgi dvojki Kendricka Nunna pa so gostje povedli za pet točk. Po nekaj zgrešenih metih na obeh straneh in Antetokounmpovem prekršku v napadu je zadel Middleton, Butler pa je zapravil že drugo žogo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dragić je vstopil na slabi polovici četrtine in zgrešil prvi met od daleč, a nato prodrl v raketo in zadel. Met za tri točke je uspel tudi vsestranskemu domačemu centru Brooku Lopezu in gostje so vodili le še za dve točki. P. J. Tucker je v obrambi uspešno pil kri Butlerju, na drugi strani je Jrue Holiday dosegel prvi koš. Lepa podaja Tylerja Herra je Dewaynu Dedmonu odprla pot do obroča, ni pa izkoristil dodatnega prostega meta ob prekršku. Dragić je s trojko razliko znova raztegnil na pet točk, dokler ni zadel Bobby Portis. Nov zgrešen met Butlerja je odprl pot Brynu Forbesu, ki je žogo položil skozi obroč in zadel še prosti met ob prekršku Andrea Iguodale. Ta se je hitro odkupil s prvim košem, dober skok v napadu je podobno nagradil Pata Connaughtona. Četrtino je končal Dragić in Miamiju prinesel minimalno prednost (24:22).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nunn je neobetaven napad Miamija z nekaj gimnastike spravil v obroč, na drugi strani je Portis pokazal znanje stare šole – kako si s hrbtom, obrnjenim proti obroču, izboriš pot do njega in zadeneš v obratu. Od daleč je zadel Nunn, toda Antetokounmpo z zabijanjem in Portis s polaganjem sta preveč zlahka rezala obrambo gostov. Butler je v šestem poskusu le zadel izza črte za tri točke, ko je obramba za hip pozabila nanj. Toda od daleč je zadel tudi Middleton, hkrati so sodniki dosodili prekršek Iguodale nad Portisom, a ta ni zadel prostega meta. Lopez je skoraj izgubil žogo, a mu jo je nekako uspelo pobrati, nato pa še spraviti skozi obroč. Butler je bil zanesljiv s črte za proste mete, Miami pa je ob slabem metu za tri točke Milwaukeeja vodil za pet točk. Hitri domači protinapad je znova zaključil Antetokounmpo, na drugi strani so Heati v gneči pod domačim košem skakali najvišje, a žoga ni in ni šla v obroč.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lopez je s prostima metoma, nato pa še skokom v napadu in košem izničil večino zaostanka, Middleton pa Buckse povedel v prvo vodstvo. Slabe štiri minute pred koncem četrtine se je na igrišče vrnil Dragić in si priboril žogo v napadu, a mu jo je ukradel Antetokounmpo. Nov zadetek Middletona je višal domači naskok, a je Trevor Ariza zadel od daleč. Grški atlet je bil neustavljiv pod obročem Miamija, ki so mu manjkali koši Butlerja in Adebeaya. Bucksom (še) ni šel met od daleč, a so zadevali od blizu, Lopez iz obrata, Antetokounmpo je še enkrat zarezal skozi obrambo gostov in zabil. Precej bolje je šlo delo domači obrambi, dokler ni Robinson izkoristil redke priložnosti in zadel za tri točke. Holidayev koš je nadaljeval zagon Milwaukeeja, a je nato v obrambi žogo poslal v roke Adebayu, ki je zadel in dobil še prosti met. Polčas je zaključil Portis z zadetkom ob sireni in domači so vodili za tri točke (53:50).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lopez je drugi polčas zaačel s črte za proste mete, Adebayo pa je oživel v napadu in dosegel svoj tretji koš. Miami je še vedno imel težave s hitrimi protinapadi domačih po zgrešeni metih, osamljeni Antetokounmpo je zabil po Middletonovi podaji, Holiday je po Nunnovi prestreženi podaji žogo položil skozi obroč. Milwaukee je povedel za sedem točk, Butlerjev drugi koš je razliko znižal na pet. Milddletonova trojka je dobila hiter odgovor z Robinsonovim petim zadetkom od daleč, natančen je bil tudi Ariza. Nato je Antetokounmpo sredi morja rumenih majic iztrgal žogo gostom in jo odločno zabil skozi obroč. Šesta trojka Robinsona je razliko ohranjala pri le dve točkah naskoka za domače, klop Milwaukeeja pa je po njej vzela minuto odmora.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po njej je Nunn zadel za tri in Miami za hip popeljal v vodstvo, a je tudi Donte DiVincenzo prvi koš dosegel od daleč. Trojko je prispeval še Butler, Middleton pa je s svojim gladkim metom še naprej nizal zadetke. Ti so nekoliko bolje šli od rok tudi Adebayu, a sta nato Forber in Holiday domače popeljala v vodstvo. Dragić je vstopil slabih pet minut pred koncem četrtine in z novo trojko izenačil. Pri domačih je Holiday upravičeval svojo drago pogodbo, dobro igro je nadaljeval tudi Dragić. Slovenec je nato zgrešil dva meta od daleč, a je prestregel podajo in v tretje zadel za tri. Pri Milwaukeeju je še naprej zadeval Holiday in z zadnjim košem tretje četrtine ohranil dve točki prednosti za Buckse (80:78).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Herro je s trojko na začetku zadnje četrtine Miami popeljal v vodstvo, ki ga je Antetokounmpo izničil s črte za proste mete. Dolga Dragićeva dvojka in še daljša Middletonova sta nadaljevali tesno tekmo, nova Herrova trojka je gostom prinesla dve točki naskoka. Miljo dolgi evrokoraki Grka so presekali obrambo Miamija, domača klop pa je ob izenačenju vzela minuto odmora. Middleton je s črte za proste mete domačim prinesel dve točki prednosti, a je priletela nova Dragićeva trojka. Slovenec je v naslednjem napadu izgubil žogo, Holiday je to izkoristil za lahek koš. Nato je tudi sam slabo podal, na drugi strani pa je Butler trdo pristal na parketu, a se otresel bolečin in zadel prvi prosti met ter izenačil srečanje. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trojka Middletona je bila dober zaključek sicer neobetavnega napada, a je na drugi strani naredil prekršek nad Robinsonom, ki je zadel vse tri proste mete. Vajo je ponovil Holiday, ki je Arizo pognal v zrak, nato pa izsilil prekršek. Trener Miamija Erik Spoelstra je ugovarjal, a so sodniki potrdili odločitev. Holiday je dobil dva prosta meta in zadel enega. Dragić je ob vrnitvi na parket zgrešil trojko iz desnega kota, Antetokounmpo je po ujeti žogi pod obročem gostov zadel prosti met, Milwaukee pa je dobre tri minute pred koncem vodil za dve točki. Po dveh minutah brez zadetkov in ob številnih napakah je Adebayeva peta osebna napaka prinesla prosta meta Lopezu in Milwauke je vodil za štiri točke. Pomembna Arizova trojka je razliko znižala na le točko, prekršek nad Grkom pa ga je poslal na črto za proste mete. Prvega je zgrešil, na drugega se je predolgo pripravljal in ostal brez njega.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Butler je znova trdo pristal na tleh in znova z enim prostim metom izenačil srečanje. Sodniki so spregledali korake Antetokounmpa, ki je dobil prosta meta in zadel drugega. Butler je v napačnem trenutku izgubil žogo, na koncu je Dragić skakal za njo z Middletonom, ki mu ni bilo težko skočiti višje od Slovenca. Po prekršku nad Grkom je ta zadel le prvi prosti met, Miami pa je imel osem sekund, da nadoknadi dve točki zaostanka. Zadnji napad Miamija se je zdel že izgubljen, toda Butlerjev koš ob izteku časa je prinesel podaljšek (99:99).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


Dodatnih pet minut je z zabijanjem začel Antetokounmpo, sodniki pa so Robinsonov prekršek nad Middletonom označili za nešporten. Bucks je zadel prosti met, domači pa niso izkoristili dodatnega napada. Robinson se je oddolžil s sedmo trojko in izenačil. Dragićev koš slabe tri minute pred koncem je prinesel prednost gostom, a je Lopez pobral žogo v napadu in znova izenačil. Center Milwaukeeja je nato zadel prosti met, Holiday pa je po Robinsonovi zgrešeni trojki žogo položil skozi obroč in slabih 40 sekund pred koncem so domači vodili za tri točke. Dragić je hladnokrvno zadel od daleč dobrih 20 sekund pred koncem, toda zadnjo besedo je imel Middleton, ki je pol sekunde pred iztekom tekme zadel težaven met. Ta je prinesel tesno zmago (109:107).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kristi11
22. 05. 2021 21.03
Kaksen link prosim. Pa za dallas. Nimam arena sport.
twister
22. 05. 2021 20.19
Glih sem hotu vprasat ce kdo ve kje je prenos
Mali medo
22. 05. 2021 20.00
Prenosa pa nikjer
Juraj Brecelj
22. 05. 2021 19.43
-1
opice skačejo za žogo...