Šport

Prepričljiva zmaga Miamija nad Indiano za četrto mesto

New York, 11. 08. 2020 02.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
6

Srečanje je bilo morda ogrevanje za končnico, saj se bosta peto in četrto moštvo vzhoda v prvem krogu pomerili med sabo. Heati so precej bolj uspešno skakali za žogo od nizkih Pacersov, z dobro obrambo pa so dosegli pomembno zmago (114:92). Indiana bo že v petek, v zadnjem srečanju rednega dela obeh, imela priložnost za revanšo.

Goran Dragić je ob vrnitvi po poškodbi slabše zadeval, zato pa odlično podajal soigralcem.
Goran Dragić je ob vrnitvi po poškodbi slabše zadeval, zato pa odlično podajal soigralcem. FOTO: AP

Zadnje tekme so polne preračunavanj izhodišč za končnico, Indiana in Miami pa bi bila veliko bolj sproščena, če jima za ovratnik ne bi dihala Filadelfija na šestem mestu, ki je ostala brez Bena Simmonsa, a se še zdaleč ni vrgla puške v koruzo. Vsi trije bi se radi izognili nevarnemu Bostonu, ki bo na koncu tretji in se bo kosal s šestim moštvom. Če bosta Miami in Indiana res tekmece prvega kroga, ju morda čaka še dodatnih osem tekem.

Heati so tokrat igrali v polni postavi, vrnila sta se Jimmy Butler in Goran Dragić, Indiana je brez svojega odličnega centra Domantasa Sabonisa, ki je s poškodbo leve noge zapustil Orlando. Dvoboji moštev so pogosto polni drobnih iskric, posebej v Orlandu izjemno razpoloženi T. J. Warren in Butler (19 točk, 5 podaj, 11 skokov) sta si rada izmenjevala bodice. Tokrat je daljši konec potegnil slednji, Warren je imel najslabši strelski večer, z 12 točkami je bil globoko pod svojim povprečjem dobrih 34 na prejšnjih petih tekmah Indiane.

Slovenski veteran je z devetimi podajami razigral moštvo, posebej dobro sta se ujela z Derrickom Jonesom Jr.-jem (18 točk). Strelsko je bil nekoliko slabše razpoložen (11 točk, 31-odstoten met), zadel je le eno trojko v šestih poskusih. Toda kot prvi organizator igre je bil znova eden od stebrov za zmago. Pri Heatih je kar sedem igralcev doseglo najmanj deset točk, razigrali so se predvsem v drugem polčasu.

Statistika Gorana Dragića na tekmi Miami - Indiana.
Statistika Gorana Dragića na tekmi Miami - Indiana. FOTO: Sofascore.com

Polčas brez košev
Dragić je tokrat začel v prvi peterki in s hitro trojko ter lepo podajo za zabijanje Bama Adebaya dal ton prvim minutam. Heati so v njih prevladoval, Pacersi so zgrešili šest od prvih osmih metov. Nenatančnosti so se nekoliko nalezli tudi pri Miamiju, poleg tega so začeli izgubljati žogo, a so bili pri Indiani še bolj nespretni. Zaostali so  že za devet točk, z odločno obrambo pa so preobrniti potek igre, skupaj z bolj natančnim metom so z osmimi zaporednimi točkami izničili skoraj vso prednost uradno domače ekipe. Miami je imel zadnji napad, a se je dolga trojka odbila od obroča, prvo četrtino so končali s prednostjo štirih točk (23:19).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Pacersi so potrebovali pol minute druge četrtine, da so izenačili. Posebej T. J. McConnell je nekaj časa paral obrambo Heatov in jo odpiral za soigralce. A je Dragić odgovoril z enakim orožjem, s prodori pod obroč je ali polnil koš ali podajal soigralcu, ki je postavil blok za obrambo, in mu omogočil zadetek iz bližine. Posebej učinkovita sta bila z Jonesom Jr.-jem, Slovenec mu je postregel dve lepi podaji nad obroč za zabijanje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Butler je prvič zadel iz igre šele štiri minute pred koncem prvega polčasa, a je točke dosegal s črte za proste mete. Indiana je tudi v drugi četrtini tako kot v prvi s čvrsto obrambo naredila preobrat in dobro minuto pred koncem povedla za tri. Miami je imel težave z meti od daleč (zadeli so le 4 od 18), a so zato precej bolje od Indiane lovili žoge. Butler je ob koncu polčasa ponovil vajo in s prostima metoma izenačil srečanje z malo doseženimi koši (48:48).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugi del igre je s trojko odprl Duncan Robinson, nemudoma mu je sledil Jae Crowder in Miami je znova nekoliko lažje zadihal. Dragić je z ukradeno žogo in lahkim košem na drugi strani prednost zvišal na deset točk in trener Indiane Nate McMillan je svoje igralce poklical na minuto odmora. Ta je najbolj koristila Butlerju, ki je s prodori pod koš višal razliko. Prvi zvezdnik Miamija je igro prevzel v svoje roke in ne samo Indiani preprečil, da bi še v tretje ob koncu četrtine presukala rezultat, ampak s podajami razigral moštvo. Šele štiri točke Victorja Oladipa ob koncu so prednost  nekoliko znižale (85:71). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Obotavljiv začetek Floridčanov v zadnji četrtini je hitro pokrpal Jones Jr. s tremi zaporednimi koši in ukradeno žogo. V navezi z Dragićem sta poskrbela še za eno občudovanja vredno zabijanje in prednost je prvič dosegla dvajset točk. Šest minut pred koncem je Indiana poskusila z zadnjim jurišem, a je Miami po njihovih petih zaporednih točkah strnil obrambo, nato pa razliko znova raztegnil na več kot dvajset. Kar je bilo slabe tri minute pred koncem znak, da sta priložnost dobili rezervni peterki, Heatova pa je tekmo rutinsko pripeljala do pomemben zmage (114:92).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
11. 08. 2020 12.31
+5
Milvoki ne bo prvak NBA ... prevec so odvisni od enega igralca ...
JOSEPH HAYDN
11. 08. 2020 12.33
+6
Res je pa tudi njega se da s podcajanji dobro zaustavit, meta za 3 pa itak nima. Giannis in Zion najbolj precenjena igralca lige
krneki_123
11. 08. 2020 13.06
+3
Glede Ziona se strinjam. Tako obupno ga povzdigujejo, da je prav smešno.
JOSEPH HAYDN
11. 08. 2020 11.00
+8
Če je Miami komplet so izjemno močni. Jaz mislim, da se Boston, Miami in Toronto močno podcenjuje in imajo celo več možnosti za prstan kot Milwaukee, ki brez Giannisa ni nič
AS1983
11. 08. 2020 08.36
+7
Dober miami, ce se dobijo z indiano v 1.krogu koncnice, bi jo lahko izlocili
krneki_123
11. 08. 2020 09.22
+8
Skoraj sigurno bo tako. Miami bo četrti in Indiana verjetno peta.