Šport

Miami ob koncu ustavil juriš Indiane za tretjo zmago

New York, 22. 08. 2020 21.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
2

Tretje srečanje je pokazalo, da ne smeš podcenjevati obupanega tekmeca. Miami je po lepem prvem polčasu, v katerem je blestel Goran Dragić, zapravil 18 točk prednosti, a ob koncu z izkušeno postavo veteranov ustavil Pacerse in bil s pomočjo prostih metov Jimmyja Butlerja znova boljše moštvo (124:115).

Goran Dragić (z žogo) je bil znova eden od ključnih igralcev za novo zmago Miamija.
Goran Dragić (z žogo) je bil znova eden od ključnih igralcev za novo zmago Miamija. FOTO: AP

Po prvih 24 minutah tekme se je zdelo, da bo Miami zlahka opravil z Indiano. Toda Pacersi so z odločnostjo moštva, ki drsi v prepad, skoraj pripravili preobrat. Dragić (24 točk, 6 podaj, 3 ukradene žoge) je bil motor prvega polčasa, celotna ekipa pa je igrala lepo košarko z veliko podajami. V drugem je bilo veliko več trdega dela in potenja v obrambi. Butler (27 točk, 4 podaje, 8 skokov) sicer ni bil najbolj natančen (31-odstoten met, zadel je 5 od 16 metov). Toda zato je imel na voljo kar dvajset prostih metov, 17 jih je zadel. Center Bam Adebayo (22 točk, 5 podaj, 11 skokov) je po dveh tekmah v ozadju našel igralni ritem in ob koncu tekme z nekaj ključnimi koši in skoki odvrnil grožnjo Indiane. Znova se je izkazal tudi Tyler Herro (20 točk), ki s prihodi s klopi poživlja igro peterke.

"Prvi polčas smo igrali odlično. Nato smo nekajkrat izgubili žogo in so se nam znova približali. Naredili smo preveč prekrškov, ki so jim omogočili proste mete, postali so samozavestni. Vesel sem, da smo se vseeno držali načrta igre in nismo izgubili glav, ampak se borili (skozi slabe minute). Na koncu je bila to lepa zmaga," je Dragić opisal potek srečanja. Po njegovih besedah je odločila obramba, "ta je naš značaj. Ob vseh odličnih igralcih, ki znajo zadeti, bomo vedno našli ritem v napadu." Na prvih dveh tekmah je začel zadevati v drugem polčasu, tokrat je že na začetku imel dober občutek. "Začel sem zelo odločno, vedel sem, da bo tretja tekma verjetno najbolj pomembna v seriji. V drugem polčasu so mi precej otežili igro, težje sem zadeval, toda zato sem odigral svoj delež v obrambi," je slovenski veteran, ki se mu izteka pogodba, zadovoljen s svojo igro.

Goran Dragić vs Indiana
Goran Dragić vs Indiana FOTO: Sofascore.com

Tretja zmaga je toliko bolj pomembna, ker se je v Orlando vrnil odlični center Indiane  Domantas Sabonis, udeleženec letošnje tekme najboljših igralcev sezone v Chicagu. Sredi julija je zapustil prizorišče zaključnih tekem in odšel na zdravljenje leve pete. Sedaj naj bi bil nared za igro, toda pred tem mora prestati štiri dni karantene z negativnimi rezultati testov. Kar pomeni, da bodo Pacersi brez njega vsaj še na naslednji tekmi in morebitni peti. 

Navdahnjen prvi polčas

Duncan Robinson je tretjo tekmo začel, kot je končal drugo, z zadetim metom za tri. Hitro sta se mu pridružila Dragić in Jae Crowder, toda hkrati so štiri izgubljene žoge v petih minutah opozarjale na šibko točko moštva. Pacersi so znova začenjali počasi, njihov met je bil precej razglašen, in po drugi trojki Dragića je njihov trener Nate McMillan vzel minuto odmora. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Premor je pomagal, trojka Victorja Oladipa in koša T. J. Warrena so nakazali večjo zbranost Indiane. Z Warrenom sta bila zaslužna za večino njenih točk, breme zadevanja je bilo pri Miamiju precej bolj porazdeljeno. Znova je dobro mero energije s klopi prinesel novinec v ligi Herro. Dragić je svoj strelski izbruh sprožil že v prvi četrtini, s tretjo trojko in prodorom ob koncu je dosegel 11 točk, Miami pa je vodil za sedem (34:27).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam strelcev trojk je podaljšal Andre Iguodala, ko je prvi napad v drugi četrtini ob izteku časa zaključil z uspešnim metom od daleč. Napad Miamija je deloval kot švicarska ura, podaje in uspešni meti so nizali koše, bolje so zadevali tudi Pacersi, zato razlika ni preveč vzbuhtela. Dragić je s četrto trojko pokazal, da se ni ohladil, takoj zatem je poskusil še s peto, a ni šlo.  Zato pa je Robinson, avtomat za mete od daleč, najprej presenetil s polaganjem na koš, nato se je vrnil k svoji specialiteti, trojkam. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pacersi so začel izgubljati stik z razpoloženimi Heati, ki so igrali zelo dobro košarko. Ob številnih strelcih je Indiana težko osredotočila obrambo, v napadu je bila nekoliko manj natančna od tekmecev. Po dveh zanj tihih tekmah je svoj pečat na igrišču začel puščati tudi Miamijev center Adebayo. Dragić je polčas zaključil s prodorom in polaganjem žoge na koš v zadnji desetinki igralnega časa. Prvi del igre je končal z 18 točkami, toliko je znašala tudi prednost Miamija (74:56).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Protinapad Indiane

Heati so se iz garderobe vrnili nekoliko manj ostrostrelsko naravnani, njihovi meti niso več gladko drseli skozi obroč. Prvi točki drugega polčasa sta prinesla šele prosta meta Butlerja po dveh minutah in pol. Indiana se je s serijo 12 točk vrnila v tekmo, trener Miamija Erik Spoelstra pa se je odločil za minuto odmora. Po njej so njegovi igralci znova začeli lepe podaje, le met je bil še vedno nekoliko razmajan. Uravnal ga je Dragić s peto trojko, a je Justin Holiday na drugi strani tudi sam zadel od daleč.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ob nekoliko slabši natančnosti je Miami manko skušal nadoknaditi s črte za proste mete, Butler je zadel le tri koše iz igre, a vseeno imel že 18 točk. Zadnji dve minuti četrtine je bila Indiana v zagonu, zaostanek so oželi le na pet točk in imeli priložnost, da pridejo še bliže, a so sodniki dosodili prekršek Mylesa Turnerja nad Kellyjem Olynykom. Toda trener McMillan je vložil ugovor in sodniki so prekršek dosodili Olynyku. Znova odlični Malcolm Brogdon je s polaganjem zaključil četrtino, ki jo je Indiana dobila za 14 točk, tako da je Miami pred zadnjimi dvanajstimi minutami imel le še štiri prednosti (94:90).

Tekma je postala tesna, vsak napad pomemben. Adebayo je našel prostor pod košem in začel zadevati, težava za Indiano je bilo pet osebnih napak Oladipa in Brogdona, dveh od njihovih treh najboljših strelcev. Miami je dobro obrambo pretvoril v trojko Herra in devet točk prednosti. Na drugi strani je Robinson napad Indiane po mnenju sodnikov ustavil s prekrškom nad Oladipom, a je Spoelstra ugovarjal. Sodniki si niso premislili in Robinson je s petimi osebnimi sedel na klop.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zgrešena meta Miamija in trojka centra Turnerja na drugi strani je Indiano znova približala. Butler je vklopil svojo verzijo za četrto četrtino končnice in dvignil raven igre v obrambi in napadu. Dobre štiri minute pred koncem je bila razlika štiri točke. Žogo je imela Indiana, McMillan pa je vzel minuto odmora pred njihovim napadom, v katerem  je Brogdon s polaganjem rezultat zbližal na le dve točki.  Nekaj kasneje  je s trojko še dvignil napetost.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Miami je v napadu zgrešil dva zaporedna meta, a je Adebayo obakrat skočil najvišje ter končal na črti za proste mete. Minuto in pol pred koncem so Heati vodili za štiri, nato z odlično obrambo izjalovili napad Indiane. A jim je ta na drugi strani igrišča vrnila uslugo, Slovenec  je ob izteku časa za napad na silo skušal z metom od daleč, ta ni segel do koša. Heati se niso zmedli, Dragić je v obrambi  izbil žogo T. J. Warrenu, razočarani Oladipo je s prekrškom nad Butlerjem – svojim šestim – moral sesti na klop. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Buler je zadel oba prosta meta, nato je Justin Holiday zgrešil za tri, nov prekršek nad Butlerjem in nova zadeta prosta meta. Scenarij se je ponovil v njihovem naslednjem napadu, Justin Holiday znova ni bil natančen od daleč,  po prekršku Pacersov je bil na črti za proste mete tokrat Dragić. Srečanje je bilo tako odločeno, Miami pa s tretjo zmago korak pred napredovanjem v drugi krog končnice (124:115).

 

 

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RamzesII
23. 08. 2020 10.46
-4
S toliki prostimi meti menda ni težko zmagat, to ni igra.
krneki_123
23. 08. 2020 10.15
+10
Dragon bruha ogenj, bravo Goran! Še eno, potem pa zagrenit življenje še Giannisu.