Šport

Milko globoko zamrznil Smokija

Ljubljana, 08. 11. 2007 09.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na evroligaški tekmi v Tivoliju je bil v ospredju dvoboj Marka Miliča in Matjaža Smodiša, ki očitno nista v najboljših odnosih.

Zeleno-beli kapetan Marko Milič je na koncu zmagal tudi v dvoboju z Matjažem Smodišem.
Zeleno-beli kapetan Marko Milič je na koncu zmagal tudi v dvoboju z Matjažem Smodišem. FOTO: Damjan Žibert

Tivoli je torej zamrznil favorizirane moskovske košarkarje, zeleno-beli kapetan Marko Milič - Milko pa predvsem svojega nekdanjega soigralca iz slovenske reprezentance in enega izmed najboljših igralcev CSKA Matjaža Smodiša - Smokija.

Prav njun dvoboj na tivolskem parketu je bil pod posebnim drobnogledom, ob bolj pozornem „preseku“ tega kranjsko-novomeškega spopada pa smo lahko opazili tudi ne najbolj prijateljski odnos teh dveh vrhunskih košarkarjev. Njuna doslej dokaj prikrita zgodba ima svoje začetke bržkone še v slovenski reprezentanci, v kateri na EP 2007 v Španiji Milič ni nastopil, Smodiš pa se je po nekaj letih „simuliranja“ med izbrance selektorja Aleša Pipana vrnil ravno letos in dokazal, da je v zadnjih sezonah resnično najboljši slovenski košarkar. Igralca v klubih praktično igrata tudi na enakem igralnem mestu (visoko krilo), tekma med Unionom Olimpijo in moskovskim CSKA pa je bolj ali manj razgalila njuna osebna in tekmovalna nasprotja. Na vročem tivolskem košarkarskem ledu se je pogosto zdelo, da malce preveč vznemirjeni Smodiš ravno v dvobojih proti Miliču na vse načine dokazuje, da je boljši košarkar od njega in da vendarle igra v bogatem ruskem klubu, Milko pa le v precej bolj skromni Union Olimpiji.

Novomeščan v moskovskem dresu Matjaž Smodiš je nepričakovano padel v ljubljanskem Tivoliju.
Novomeščan v moskovskem dresu Matjaž Smodiš je nepričakovano padel v ljubljanskem Tivoliju. FOTO: Damjan Žibert

„Ne vem, kaj se pravzaprav dogaja med nama, priznati pa moram, da sem bil na tekmi zelo neprijetno presenečen nad nekaterimi Matjaževimi čudaškimi reakcijami. Menim, da brez potrebe in razloga. Drugače pa vem, da je Smodiš izven igrišča zelo prijeten in dobrodušen fant, poznam ga dolgo in zelo dobro, zato še vedno verjamem v njega,“ nam je za 24ur.com po tekmi v restavraciji Saše Dončića povedal Marko, ki je tam s soigralci in prijatelji proslavil rojstvo novorojenca Jasmina Hukića in seveda tudi veliko zmago nad moskovskim moštvom.

Matjaž Smodiš in Marko Milič sta na tivolskem parketu znova dokazala, da sta vrhunska evropska košarkarja.
Matjaž Smodiš in Marko Milič sta na tivolskem parketu znova dokazala, da sta vrhunska evropska košarkarja. FOTO: Damjan Žibert

Prav Smodiš pa ima s tivolskim klubom tudi svojo ne preveč slavno zgodovino, saj pred leti kljub nekaterim poskusom in zapletom nikoli ni pristal v košarkarskem Tivoliju, temveč se je iz Krke raje odpravil v košarkarsko bogatejšo Italijo. Matjaž Smodiš zato verjetno nikoli ni bil najbolj zaljubljen v Union Olimpijo, pri kateri pa je že zelo dolgo največji zvezdnik in ljubljenec občinstva Marko Milič, ki je Smodiša uspešno in atraktivno izigral v zadnjem, odločilnem napadu. In za konec še tale primerjava, Smodiš bo v letošnji sezoni v Moskvi zaslužil le malo manj kot ima Union Olimpija celotni letni proračun, namenjen pogodbenim obveznostim tivolskih igralcev, približno milijon in pol evrov.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

risbo100@gmail.com
15. 11. 2007 11.47
emil drgač olimpija ni dobila niti centa od države btw tko da svaka čast da se bojo upam da izvlekl iz teh kriz in končno mal zadihal......
emil.saje@gmail.com
08. 11. 2007 16.31
ej emperor SMODIŠ je špica evropske košarke sej si ga vidu igrat na EP kje je bil pa milič si je gleženj zvil ups, pa tut KRKA bi bla dns špica in bi premagovala olimpijo kot jo je že če nebi mela krize ampak to krizo je rešila sama je pa kot olimpija ki je prec začela cvilt in ji zdej država pomaga in se bo spet zvlekla KRKA JE ZAKON
Gašper Blaži? 1
08. 11. 2007 14.43
Smodiš je za en drek, preveč preplačen igralc je. Nej gre tm kjer je vredn. naj gre v Krko, za 1 cent. Milič pa revež, ki srčno igra za zeleno ekipo!
neznan13@gmail.com
08. 11. 2007 14.40
doki007 je težko požret besede, ki si jih napisal pred tekmo ;)!!
Taekwondo25
08. 11. 2007 14.01
Kaj naj rečem SVAKA čast OLIMPIJI,da ni popustila in držala tempo do konca! Takrat ko je treba so pa zaključili.....Se pa strinjam z novomescanom0 da je SMODIŠ boljši košarkar kot MILIČ!Samo sta pa oba razred ZASE! Skupaj sta pa nepremagljivi STROJ ( samo če se bi boljše razumela )!
doki007@email.si
08. 11. 2007 13.21
tok pa spet ni mogla bit boljša ,...sej je zmagala sam za dva koša ,...!!!!
novomescan0@gmail.com
08. 11. 2007 13.17
čestitke olimpiji. ni kaj včeraj je bila olimpija zasluženo boljša od cska-ja. drugače je pa smoki boljši igralec od miliča !!!
Harrison
08. 11. 2007 12.51
Kakorkoli, obema kapo dol in njihove slike obesti v klubske pisarne in med mlajšo selekcijo. Olimpija je riba ki smrdi pri glavi. Vodstvo pa bi moralo razmisliti, zakaj perspektiven mlad kader odhaja iz olimpije po dokazovanje, namesto, da bi jim Olimpija ponudila članstvo in tako dobila brezplačno igralce bodoče potencialne šampione. Ljubljana je košarkarsko mesto in veliko ljudi komaj čaka na podobne spektakle. Zato rabimo dvorano tako, da se lahko vsi željni športa brez problema zbašemo na tribune. Če včerajšnji dogodek ni dovolj velik dokaz, potem ne vem kaj bi še moralo biti. G. Jankovič IZ VAŠIH UST V BOŽJA UŠESA.
djordjevic.dejan@triera.net
08. 11. 2007 12.44
Vse čestitke za včerajšnjo igro kakor tudi za tisto prejšnji teden. Dečki igrajo s srcem, takšno igro pa je vedno užitek gledati. Samo tako naprej.
jrainer@siol.net
08. 11. 2007 11.39
Pravi profesionalci lahko in morajo igrajti skupaj ne glede na osebne zamere posametnih razvajencev.. Bravo Olimpija!!!!!
moose1@email.si
08. 11. 2007 10.51
a ja - drugače pa vse čestitke milkotu & co za včeraj - svaka čast!
moose1@email.si
08. 11. 2007 10.49
Nesporazumi med obema imajo dolgo zgodovino! Smodiš je bojda svoje igranje v reprezentanci med drugim pogojeval z neigranjem Miliča! Tako, das ne vem zakaj sprenevedanje Miliča?