Šport

Milwaukee tudi brez Antetokounmpa izsilil peto srečanje

New York, 06. 09. 2020 21.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
20

Vztrajnost in nepopustljivost ponavadi odlikujeta Miami, a je na četrti tekmi ranjeni Milwaukee z njima premagal Heate. In to brez zvezdnika Giannisa Antetokounmpa, saj že prej poškodovani gleženj ni zdržal napora. Njegov odhod je spodbudil soigralce, da so zaigrali kot prerojeni in predvsem na krilih Khrisa Middletona v podaljšku zmagali (118:115).

Poškodba Giannisa Antetokounmpa je bila šok za Milwaukee, a je njegove soigralce spodbudila k prigarani zmagi in soočenje z Miamijem je podaljšano vsaj še za eno tekmo.
Poškodba Giannisa Antetokounmpa je bila šok za Milwaukee, a je njegove soigralce spodbudila k prigarani zmagi in soočenje z Miamijem je podaljšano vsaj še za eno tekmo. FOTO:

Floridčani so zapravili lepo priložnost, da pometejo s tekmeci, ki so ostali brez svojega najboljšega igralca. Antetokounmpo je začel odlično, v 11 minutah igre nanizal 19 točk in tokrat precej lažje prebijal Miamijev obrambni zid. Toda ponovna poškodba desnega gležnja je pomenila, da je moral v garderobo. Ostali Bucksi so prevzeli breme, Middleton (36 točk, 8 podaj, 8 skokov) je postal nerešljiva uganka za Heate, tudi ko je bil na igrišču že vidno utrujen, skupaj je odigral kar 47 minut. Brook Lopez (14 točk, 5 skokov) se je razživel v ključnih trenutkih ob koncu srečanja, Eric Bledsoe (14 točk, 6 podaj, 10 skokov) je  prispeval dodatno energijo, ki je pomagala prevesiti tehtnico. Oživela je tudi rezervna klop Milwaukeeja, v prejšnjih srečanjih precej umirjena, tokrat je prispevala 32 točk (rezervni igralci Miamija le 17). 

Heate tokrat ni poganjala ustvarjalna energija Jimmyja Butlerja (17 točk, 2 podaji, 5 skokov, 2 ukradeni žogi) v zadnji četrtini, Goran Dragić (17 točk, 8 podaj, 4 skoki) je bil znova nekoliko nenatančen (30-odstoten met).  "Tokrat nisem najbolje metal na koš," se je strinjal veteran iz Slovenije. Po njegovih besedah so Bucksi izrabili njihovo premalo zavzeto igro. "Igrati moramo trše, bolj pametno, tokrat smo naredili veliko napak v obrambi." Svetla točka je bil Bam Adebayo (26 točk, 8 podaj, 12 skokov), Jae Crowder (18 točk, 3 podaje, 5 skokov) in Duncan Robinson (20 točk, 3 podaje, 5 skokov) sta vsak dvanajstkrat vrgla od daleč in zadela po šest trojk.

"Nismo igrali z enako zavzetostjo kot na prejšnjih srečanjih. Nismo bili enako razpoloženi, manjkala je prejšnja silovitost, prejšnja skupinska igra," je Crowder ugotavljal po srečanju. Butler pa je bil jasen, "nismo si zaslužili zmage, saj nismo igrali naše košarke". Po njegovih besedah so se ob odhodu Antetokounmpa preveč sprostili. "Mislili smo, da bo lahko, a smo naredili napako. Hitro moramo naprej, proučiti naše napake in odigrati bolje." Miami je že v rednem delu sezone izgubljal tekme proti tekmecem v težavah, poraz pa je včasih koristen, saj osredotoči zavzetost moštva. Heati pa že dolgo niso izgubili.  


Šok prvega polčasa

Začetna minuta tekme je minila brez zadetka, prvi se je na semafor vpisal Miami s košem Butlerja, Antetokounmpo pa je nemudoma odgovoril s prodorom do obroča. Toda ob nenatančnih Bucksih so pobudo prevzeli Heati, po dveh trojkah Crowderja se je trener Milwaukeeja Mike Budenholzer moral zateči k prvi minuti odmora. Po njej jim je šlo nekoliko bolje, Heati pa ob boljši obrambi tekmecev niso več zadevali. Antetokounmpo je ob zgrešenem polaganju na koš ujel odbito žogo in jo zabil v koš, nato pa za dobro mero še jezno udaril po obroču in pokazal na nakopičeno nezadovoljstvo. Strelsko dieto Miamija je odpravila trojka Robinsona, pri moštvu iz Wisconsina je zadeval razvneti Grk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Budenholzer je svojega najboljšega strelca štiri minute pred koncem četrtine posadil na klop, Miamijevi rezervisti so ohranjali pobudo in dvomestno prednost. Antetokounmpo ni dolgo zajemal sape, Bucksi so potrebovali najboljšega moža, ki je končno zadel enega svojih metov za tri, po nekaj napakah Miamija pred tem je bila prednost prepolovljena na pet točk. To ni zmedlo Heatov, Dragić je najprej lepo podal Adebayu, nato z dvema prostima metoma končal četrtino, po kateri so Floridčani vodili za devet točk (31:22).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bucksi so drugo četrtino začeli s sedmimi zaporednimi točkami, Dragić se je z Grkom zapletel na sredini igrišča, da je slednji končal na tleh, trener Erik Spoelstra pa je uvidel, da je čas za posvet in zahteval minuto odmora. Po njej je Grk nadaljeval igro presežkov in blokiral poskus za tri Tylerja Herra, nato pa se po prodoru v naslednjem napadu med glasnim stokanjem zvrnil na tla in se prijel za desni gleženj. Nekako je odšepal na črto za proste mete, nato že bolj trdnega koraka odšel garderobo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Odhod najboljšega igralca je bil šok, ki je spodbudil ostale Buckse, da so ob številnih zgrešenih metih Heatov izenačili rezultat. Miamijev napad si ob vztrajni obrambi Milwaukeeja ni več ustvarjal lahkih priložnosti, uspešen poskus za tri Georgea Hilla je slednjim prinesel prvo vodstvo. Dragić mu je nemudoma vrnil s svojo trojko, a se Hill ni dal motiti in je ponovil vajo. V drugo mu je odgovoril Crowder, toda naelektreni Bucksi so počasi prevzemali vajeti srečanja. Floridčani so četrtino, v kateri so zmogli komaj 17 točk, izgubili za enajst in na odmor odšli z zaostankom dveh točk (50:48). Iz tabora Milwaukeeja je medtem prišlo sporočilo, da se Antetokounmpo ne bo vrnil na igrišče.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vztrajnost Milwaukeeja

Bucksi so drugi polčas skušali nadaljevati z zagonom ob koncu prvega, Miami pa jim ni pustil, da bi višali razliko. Železi v ognju slednjih sta bila Crowder, ki je nizal mete od daleč, Adebayo pa je zadeval pod obročem, lovil odbite žoge in podajal soigralcem. Zagrizeni Milwaukee ni popuščal, Miami je vodstvo prevzel na polovici tretje četrtine in se skušal oddaljiti od vztrajnih tekmecev, po poškodbi Grka je breme vodilnega igralca pri njih prevzel Khris Middleton. Ta je bil najbolj zaslužen, da je tekma ostajala tesna.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Milwaukee je tako kot na tretji tekmi uspešno ustavljal Dragića, ki je bil na prvih dveh njihov strelski krvnik. Miami se je v zadnjih dveh minutah skušal odlepiti od tekmecev v belih dresih, a se ti še zdaleč niso predali. Middleton je z dolgo dvojko s črte za tri znova znižal zaostanek in Floridčanom samo v tretji četrtini nasul 21 točk. Ta se je tako končala s tremi točkami prednosti za Miami (88:85).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Robinson je z dvema trojkama pognal napad Miamija v zadnji četrtini, svoj delež je dodajal Dragić s podajo Adebayu in košem v protinapadu. Trojka tokrat sicer precej neopaznega Lopeza in nato njegovo polaganje na koš ob lepi podaji Middletona sta razliko znova znižali na le točko, Spoelstra pa je zaznal, da je čas za minuto odmora. Ta ni prinesla večje učinkovitosti napada njegovih varovancev, borbeni Bucski so prevzeli vodstvo, ob trojki nenadoma razživelega Lopeza pa ga povečali na štiri točke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Butler je znižal na dve točki, povsem zgrešen met Bledsoeja pa je ponudil priložnost Miamiju, da Adebayo izenači. Lopez je dve minuti pred koncem Milwaukee popeljal v vodstvo, sodniki pa so nato spregledali prekršek nad Butlerjem in tudi po ogledu posnetka morali priznati, da se je žoge zadnji dotaknil igralec Miamija ter jo prisodili Bucksom. Hill je zgrešil poskus od daleč, novinec Herro pa se ni ustrašil pritiska in s trojko Miami popeljal v vodstvo. Heati so imeli priložnost, da ga še povečajo, a je Butler zgrešil, Milwaukee pa je imel na voljo dobrih 21 sekund, da preobrne srečanje

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Podvojena obramba je Middletona prisilila, da je dal znak za minuto odmora, Bucksom je ostalo še osem sekund. Prodor Donteja DiVincenza se je po mnenju sodnikov končal s prekrškom Dragića. Mladi Bucks je zadel samo drugi prosti met in izenačil, Miami je imel 1,9 sekunde, da izloči tekmece iz končnice. Met Dragića se je zataknil med tablo in obroč in nepopustljivi Milwuakee je izsilil podaljšek (107:107). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dodatnih pet minut je Butler začel s košem za Miami, izničil ga je Middleton s svojim značilnim dolgim metom za dve. Miami je dva napada zapored izgubil žogo, kar je znova izrabil Middleton in Milwaukee popeljal v vodstvo. Heati niso več zadevali, slabo minuto pred koncem so imeli napad Bucksi, trener  Budenholzer pa je z minuto odmora skušal nekoliko spočiti svojega najboljšega strelca. Trener Spoelstra je ugovarjal prekršku Adebaya nad Lopezom, a neuspešno, Lopez pa je dobrih 45 sekund pred koncem prednost povečal na štiri točke. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Herro je z zadeto trojko nakazal, da tekma ni končana, toda neustavljivi Middleton je s svojo trojko šest sekund pred koncem dal vedeti, da ima drugačno mnenje. Miami je porabil samo tri sekunde, da je Herro s še eno trojko prinesel novo vznemirjenje na srečanje. Heati so nemudoma naredili prekršek nad Middletonom, ki je zadel oba prosta meta. Miami ni imel več minute odmora, zato so žogo skušali poslati z dolgo podajo na polovico Bucksov, a so jo ti prestregli in prva priložnost Floridčanov za finale vzhoda je bila izgubljena (118:115).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
07. 09. 2020 11.47
-1
Milwaukee se nebo pobral po zaostanku 3-0, miami je imel samo slab dan
Bucijenor
07. 09. 2020 09.31
VelikiKurac
07. 09. 2020 09.24
+2
Giannis s poškodbo pojačal ekipo
Flying spaghetti monster
07. 09. 2020 12.47
Miami je imel samo slab dan. Giannis je še vedno motor ekipe.
drimtim
07. 09. 2020 09.02
-11
skrajnež
07. 09. 2020 08.52
+3
še en dokaz, da je košarka ekipni šport in je bolje za ekipe, če imajo uravnoteženo postavo brez superzvezdnikov
grumf
07. 09. 2020 08.50
-5
A se sam men zdi al je trener Miamija mal nesposoben - met naštudiranih par akcij, k bi sigurno prinese koš ali prekršek? Tkole na silo ni šlo..
i141
07. 09. 2020 09.00
+9
grumf
07. 09. 2020 09.24
+0
Tima123
07. 09. 2020 09.28
AtleticoSLO
07. 09. 2020 10.23
+2
Tip je 12let v klubu od tega 2x prvak in ti o nesposobnosti..ajd mel je Lebrona..ampak vseeno
Niko Iništa
07. 09. 2020 08.30
+10
Ni šlo, bo šlo pa v torek! Go Dragon!!!
AtleticoSLO
07. 09. 2020 10.24
+1
Ne Go Dragon, Go Jest..navihano za vso ekipo...samo tako bodo prišli naprej..ampak sem razumel poanto😉
AtleticoSLO
07. 09. 2020 10.24
+1
Mali medo
06. 09. 2020 21.59
+1
velikivodja45
06. 09. 2020 21.58
+6
Zakaj ni nikjer v Sloveniji prenosa živa katastrofa. Samo tista tv arena ,ki je več kot pol ljudi nima.
DaDo77
07. 09. 2020 08.41
+3
A ni tko, da so vsi ponudniki tv storitev izgubili programe sportklub in v zameno dobili Areno Sport, razen Telemacha
Tima123
07. 09. 2020 09.28
+2
Maxx365
07. 09. 2020 09.56
+2
Zakaj poden, Telemach je pravzaprav edini od večjih operaterjev v Slo, ki je obdržal vse Športklube. Zdaj, če imaš raje TV Arena namesto SK, potem je pač to tvoj problem.
IanNow
06. 09. 2020 21.46
+14
GO gogi. Go.. GOGII