Šport

Miami je izločil najboljše moštvo rednega dela sezone

New York, 09. 09. 2020 00.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
11

Milwaukee se je brez prvega zvezdnika Giannisa Antetokounmpa dolgo boril, da po prepričljivem prvem mestu v rednem delu sezone prepreči izpad že v polfinalu. A je Miami v tekmi dveh odločnih obramb izrabil drugo priložnost in s četrto zmago (103:94) napredoval v finale vzhodne konference.

Dobra igra Jimmyja Butlerja in Gorana Dragića v napadu je eden od ključev za zmage Miamija.
Dobra igra Jimmyja Butlerja in Gorana Dragića v napadu je eden od ključev za zmage Miamija. FOTO: AP

Bucksi so bili brez najboljšega igralca, Heati so iskali svojega. Jimmy Butler (17 točk, 6 podaj, 10 skokov) in Goran Dragić (17 točk, 2 podaji, 4 skoki) v napadu nista blestela tako kot na prvih srečanjih, nekajkrat se je izkazal novinec Tyler Herro (14 točk, 6 podaj, 8 skokov), Jae Crowder (16 točk, podaja in 6 skokov) je bil s štirimi trojkami znova najbolj natančen z razdalje. Miami je kar 21-krat izgubil žogo, a ga Milwaukee ni kaznoval, ob čvrsti obrambi Heatov je bil njihov met komaj dobrih 36 odstotkov. Khris Middleton je bil s 23 točkami (in 6 podaj ter 7 skokov) znova njihov najboljši strelec, a zanje je porabil 25 metov in zadel le osemkrat. "Uspevala nam je dobra obramba, napad bil nekoliko neenakomeren," je pot do velike zmage opisal tudi trener Erik Spoelstra

Znova je bil odločilen prispevek igralcev s klopi, Herro, Kelly Olynyk (12 točk, podaja, 6 skokov) in drugi so skupaj dosegli 38 točk, Milwaukee je imel le Marvina Williamsa (11 točk, podaja, 8 skokov), celotna klop pa je zbrala precej piškavih 18 točk. Floridčanov niso uvrščali v najožji krog favoritov na Vzhodu, a to jih ni motilo, prej nasprotno, še spodbujalo."Vsak ima pravico do svojega mnenja, mi smo od prvega dneva vedeli, kdo smo in kaj zmoremo. Vsak natančno ve, kakšna je njegova vloga vsak večer," je Butler, vodja moštva, opisal samozavest v garderobi.

Miami je bil nazadnje v finalu konference v eri velike trojke (LeBron James, Dwyane Wade, Chris Bosh), kdo bo njihov tekmec, bo morda znano že po sredini tekmi med Bostonom in Torontom. Prvi vodijo s tremi zmagami proti dvema. Po urniku naj bi se finale Vzhoda začel prihodnji torek (15. septembra), ob morebitni zmagi Bostona ga bodo morda prestavili na zgodnejši datum.

Statistika Gorana Dragića in Jimmyja Butlerja na petih tekmah z Milwaukee Bucksi v letošnji končnici.
Statistika Gorana Dragića in Jimmyja Butlerja na petih tekmah z Milwaukee Bucksi v letošnji končnici. FOTO: Sofascore.com

Dve povsem različni četrtini 
Crowder je novo orožje Miamija s črte za tri točke, njegova trojka je odprla peto tekmo, na kateri mora Middleton znova prevzeti breme prvega strelca pri Milwaukeeju. Ta je nemudoma začel z odločno obrambo, ki je Heate odrezala od koša in jih prisilila k štirim izgubljenim žogam. Po drugi trojki Donteja DiVincenza, ki jo je pridelal prodor Erica Bledsoa, je trener Miamija Spoelstra svoje varovance poklical na posvet. Ta ni kaj dosti spremenil razmer na igrišču, Heati so bili še najprej moštvo z manj energije, ki je delalo napake, Milwaukee pa je počasi višal razliko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slabe štiri minute pred koncem prve četrtine so Bucksi vodili že za deset točk, Heati so zadeli le vsak tretji met, izgubili so šest žog, tri je zapravil Butler. Spoelstra je skušal z novo minuto odmora osredotočiti Heate na igro. Nekoliko so izboljšali obrambo, napad je bil še naprej razglašen, Bucksi pa so vztrajno polnili koš. Dragić je s košem ob koncu četrtine razliko znižal na devet točk (28:19), Miami pa ni dajal vtisa ekipe, ki je trikrat zapored odpravila Milwaukee na čelu z Antetokounmpom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Igralci si resnično želijo zmage, počakati moramo, da se prilagodijo igri in zagotovo bo bolje," Spoelstra ni izgubil optimizma pred začetkom druge četrtine. Trojka Dragića je zbudila upanje navijačev Miamija, da ima prav, naslednja Tylerja Herra ga je še utrdila. Ko je s črte za tri zadel tudi Olynyk, so Heati že dihali za ovratnik Bucksom in njihov trener Mike Budenholzer je vzel minuto odmora. Po njej je protinapad Olynyka rezultat izenačil, nato je Dragić izbil žogo Bledsou in se pognal v protinapad, a so sodniki dosodili prekršek. Kar je razsrdilo Slovenca, da se je pritoževal še s klopi, dokler ni dobil tehnične napake.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trojka Butlerja je Miami popeljala v vodstvo prvič po začetku tekme, z izvrstno obrambo pa so razorožili Milwaukee. Floridčani  so bili v drugi četrtini poživljeni, počasi so gradili prednost. Serija treh zgrešenih metov in trojka Williamsa sta ustavili pohod Heatov, a so ti še naprej s čvrsto obrambo krpali zdrse v napadu. Dragič je pred koncem polčasa z novo trojko povečal razliko na šest točk (52:46).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


Znova tesen zaključek
Crowder je drugi polčas začel v slogu prvega, a je tokrat živahni DiVincenzo nemudoma vrnil s svojim metom od daleč in se zavihtel na vrh liste strelcev pri Milwaukeeju. Ta je iz slačilnice prišel odločen, da Miami prisili v šesto tekmo, na kateri bi morda lahko znova zaigral njihov prvi adut, Antetokounmpo. Heati so ponavljali medlo igro iz prve četrtine in znova naredili vrsto napak, število izgubljenih žog je naraslo na trinajst, reševali sta jih vztrajnost v obrambi in nenatančnost Bucksov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Koš Herra je prekinil dobre štiri minute igre brez zadetka Miamija, napad slednjih je nato znova stekel, Bucksi pa so zgrešili deset metov. Spretna obramba Crowderja je prinesla prekršek Middletona v napadu, njegovo četrto osebno napako. Toda Milwaukee se je namesto v obup pognal v juriš in s serijo osmih zaporednih točk znižal razliko, Heati pa so sedli k minuti odmora. Po njej je novinec Herro pokazal svojo neustrašnost z novo trojko, zgrešeno polaganje Dragića ob koncu pa je pomenilo, da je prednost Floridčanov ostala osem točk (73:65).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zadnja četrtina se je začela z obrambnim garanjem na obeh straneh in z malo koši. Miami je ohranjal prednost, Milwaukee se je boril za preživetje. Dvajseta izgubljena žoga Floridčanov jim je pomagala ohraniti upanje, toda njihovi napadi so se razbijali ob črno-rdečem obrambnem zidu. Vajeti napada je prevzel Herro, s podajami in zadetki, Crowder je nizal mete za tri. Dobrih pet minut pred koncem so vodili za devet točk, Spoelstra jih je zbral na posvet, kako zaključiti tekmo in polfinalno serijo s četrto zmago.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bucksi so se pognali v juriš, da rešijo tekmo, Spoelstra pa je ugovarjal dosojenemu prekršku Herra nad Georgom Hillom. Sodniki so se po ogledu posnetkov strinjali, da ima prav, ob skoku za žogo na sredi igrišča pa je Brook Lopez naredil prekršek nad Bamom Adebayem. Miami ni zadel, Middleton pa je znižal na pet točk in dobre tri minute pred koncem poskrbel za novo minuto odmora za Heate. Middleton je po njej zadel dolgo trojko, razlika je znašala le še štiri točke. Butler se je na drugi strani igrišča pognal proti obroču, sodniki so dosodili prekršek Lopeza, trener Budenholzer je ugovarjal, a je odločitev na igrišču obveljala. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvi zvezdnik Miamija v napadu ni blestel tako kot na tretji tekmi, a je ob koncu četrtine postajal tarča obrambe in začel nizati proste mete.  Dobro minuto pred koncem je Dragićev koš prednost povečal na sedem točk, zgrešena trojka Middletona pa je načela upanje Milwaukeeja. Butler je bil znova na črti za proste mete, znova je oba zadel, razlika je bila devet. Andree Iguodala je v obrambi skoraj vzel žogo Middletonu, a se je temu uspelo izviti in doseči prekršek, zadel je oba prosta meta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Miami je imel težave s prenosom žoge čez polovico, rešil se je z minuto odmora. Po njej so sodniki spregledali prekršek Adebaya nad Williamsom ob metu žoge na igrišče, nato dosodili prekršek Middletona nad centrom Miamija, kar je pomenilo, da je najboljši strelec Milwaukeeja moral na klop s šestimi osebnimi napakami. DiVincenzo je zadel dva od treh prostih metov po prekršku Iguodale, nato sam naredil prekršek nad Crowderjem. Tudi sam je sedel na klop s šestimi osebnimi, Miami pa je  tekmo rutinsko pripeljal do konca (103:94). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AbrA0_KadaBRa
10. 09. 2020 12.18
+2
DRAGIČ LEGENDA vrni se v reprezentanco
Maister1
09. 09. 2020 20.35
-5
Kaj si nor to pa to-Pa koga to zanima
jspatipaon
09. 09. 2020 13.05
+17
Navijam za Gorana, si zasluži en naslov!!
gogi_
09. 09. 2020 08.41
+43
No pa je ta kantetelumpo dobil porcijo ki jo he privoscil Doncicu,karma dela svoje. Dragic pa od prvega dne v NBA spostljiv in kolegialen do soigralcev in nasprotnikov. Velik clovek v vseh pogledih,ponosni smo da Slovenijo predstavlja v tako lepi luci. Hvala in srecno do osvojitve naslova.
lordG
09. 09. 2020 08.12
+43
Miami je ziv dokaz da je kosarka kolektivni sport kjer zmaguje ekipa in ne pisaneznik. Bolje je imeti 5 odlicnih kosarkarjev kot pa enega izvenserijskega in 4 povprecne
Trend01
10. 09. 2020 11.05
+2
big brother
09. 09. 2020 08.08
-2
Celo leto Dragiič ni bil deležen pozornosti, vedno v senci Dončiča. Zame je 100x boljši igralec ker ni soler kot Dončič. Kaj ti pomaga 35-40 točk Dončiča če je polovico metov ko jih vrže zgrešenih. To je naslednjih 40 točk ki bi jih pa morda drugi vsaj polovico zadeli. Solerijo so zmer poskrbel, da so moštva izgubljala. Noben ni več Jordan ko je meu met 70%
kilklop
09. 09. 2020 08.45
+26
Dragič povprečje 5 asisitenc ,Dončič 9 , kdo je kle pol soler, met iz igre dončič 46,3%,Dragič 44,1 in Jordan je imel 49,7%.
pako-san
09. 09. 2020 09.54
+8
Mislil je povedat da je Dragic vec vreden mostvu kot Luka. Je bolj timski igralec,ne gleda na statistiko,se ne meni z sodniki...itd
kilklop
09. 09. 2020 10.09
+20
Vse kar statistika pove da je Dončič več vreden moštvu kot Dragič, da pa ima Dragič boljše moštvo in to je dejstvo.
cekinar
09. 09. 2020 10.45
+6
Pa Dragič je boljši v obrambi od Doniča.