Nogomet

Množični protesti v podporo Maradoni: 'Ni umrl, ubili so ga'

Buenos Aires, 11. 03. 2021 11.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, N.M.
Komentarji
7

V sredo so na ulicah Buenos Airesa potekali množični protesti, stotine Argentincev je zahtevalo "pravico" za pokojnega argentinskega nogometaša Diega Armanda Maradono. Organizatorji protestov so različne navijaške skupine, ki so pod geslom "pravica za Diega, ki ni umrl, ubili so ga" kampanjo širile na družbenih omrežjih.

Diego Armando Maradona je umrl 25. novembra lani, argentinsko sodstvo pa preiskuje morebitne kršitve njegove oskrbe po operaciji možganov na začetku istega meseca. 60-letni nekdanji argentinski virtuoz, ki je za mnoge najboljši nogometaš vseh časov, je umrl zaradi srčnega zastoja v hiši v Buenos Airesu, kjer je živel med okrevanjem. Preiskovalci še vedno preiskujejo zdravljenje nogometaša, da bi ugotovili morebitne nepravilnosti. Poleg tega se govori tudi o vložitvi obtožnice za skupino zdravnikov, ki so Maradono zdravili. Namigovanja o nepravilnostih v postopku zdravljenja so se sprožila po objavi dokumentarnega filma, ki je razkril vrsto zvočnih posnetkov domnevnih telefonskih klicev med zdravniki in Maradonovim osebjem.

Na stotine Argentincev je v sredo na protestih zahtevalo pravico za pokojnega Maradono. Ta se je v življenju boril z odvisnostjo od alkohola in kokaina, v zadnjem obdobju življenja pa  trpel zaradi bolezni jeter, ledvic ter srca in ožilja. Abel Chorolque, 44-letni voznik taksija, je dejal: "Maradona je prepuščen smrti, ni pošteno, da človek, kot je on, ki nam je toliko dal, tako konča."

Žalovanje za Diegom Maradono-4
Žalovanje za Diegom Maradono-4 FOTO: Profimedia


Demonstracije so na družbenih omrežjih organizirale različne navijaške skupine. Na njih sta bili tudi njegovi odrasli hčeri, Dalma in Gianinna Maradona, oblečeni v belo majico z napisom Pravica za boga. Najmlajši od njegovih petih otrok, osemletni Diego Fernando, se je protestov udeležil v spremstvu matere Veronice Ojedo, obkoljene s številnimi varnostniki. Na protestih pa je bila navzoča tudi Maradonova nekdanja žena Claudia Villafañe. Omenjeni člani družine so kraj zapustili, ko so se zadeve začele zaostrovati in so protesti postajali nasilni. Zbrana množica je Matiasu Morli, odvetniku Maradone, grozila celo s smrtjo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

daiči
11. 03. 2021 12.34
Prej k je bil ziv so vsi govoril kasen narkoman ces da je, zdej pa svece przigajo. Mal me na nasega Preserna to spomina.
sverc-komerc
11. 03. 2021 12.21
kolko je pisalo je hčerka pokojnega podpisala da ga pošlejo domov v domačo oskrbo
mackon08
11. 03. 2021 12.00
+1
Jaz mislim da bi Maradona živel najmanj 100 let, samo če se ne bi drogiral in zapijal. Koga naj tožim?
detect
11. 03. 2021 11.56
in postal je mučenik,hehehe...
VAREN
11. 03. 2021 11.53
+1
Ja seveda, drugi so mu doziral mamila in vse ostalo. Sicer pa navijači nikjer po svetu niso vzor pameti.
Greghorian
11. 03. 2021 11.39
+1
Žalostno da si največji privrženci niso sposobni pogledati dejstev in reči bobu bob. Tako kot je Maradona živel zadnja leta ni presenečenje. Niso ga ubili zdravniki amapak se je sam uničil z drogami. Vprašanje je tudi ali se je po okrevanju po operaciji lahko držal stran od drog glede na to kako odvisen je bil. Pač iščejo grešnega kozla da bi ostalo ime legende neomadeževano.
Nikdar več
11. 03. 2021 12.21
In najbrž so verjeli, da bo nekoč spet stopil na zelenice kot igralec... Naj ga pustijo pri miru, če jih gleda od zgoraj mu najbrž ni prav.