Šport

Mavericksi so z odlično obrambo pokončali Grizlije iz Memphisa

New York, 23. 01. 2022 21.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
7

Eno najboljših moštev zadnjih tednov v NBA je delovalo precej nemočno, ko je treščilo ob obrambni zid Dallasa. Za Memphis je zadeval le Ja Morant, ki je dosegel 35 točk. Luka Dončić jih je gostom nasul 37, do novega trojnega dvojčka (dvomestno število točk, podaj in skokov) pa mu je zmanjkala le podaja.

 Luka Dončić (s številko 77) in Ja Morant (desno) sta z dobro igro znova poganjala drug drugega.
Luka Dončić (s številko 77) in Ja Morant (desno) sta z dobro igro znova poganjala drug drugega. FOTO: AP

Četrti najboljši napad lige, ki dosega v povprečju več kot 112 točk na tekmo, jih je tokrat zmogel le 91, pa še od tega so štiri prišle v zadnji minuti, ko je bila obramba le še simbolična. Dallas je že nekaj časa vrhunsko obrambno moštvo, ki uduši igro večine tekmecev, Kristaps Porzingis (15 točk, 2 podaji, 8 skokov, 6 blokad) pa je s petimi blokadami samo v prvem polčasu razstavljal napad Memphisa. Mavericksi so se prav tako dolgo enakopravno kosali z najboljšimi skakalci v ligi, Grizzliesi so začeli nizati več skokov, ko je bilo srečanje že praktično odločeno. Dončić (37 točk, 9 podaj, 11 skokov, 3 ukradene žoge, blokada) je igral s poškodovanim vratom, a razen črnih trakov na njem se to ni poznalo nikjer drugje. "Še vedno čutim nekaj bolečine, glave ne moram obrniti povsem v levo, vrat je nekoliko trd. Ko pa se ogrejem, je precej bolje. S terapijo še naprej okrevam," je dejal po srečanju. Trener Jason Kidd je moral znova ugotoviti, da je Slovenec "nekaj posebnega", nato pa dodal, da "zagotovo  ne bi hotel, da vam povem, toda danes je bil odličen v obrambi."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dončić je za njim s širokim nasmehom poudaril, da je izvrstno delo opravilo celotno moštvo, "tako kot mora biti. Igram precej bolje, bolj sem aktiven, a gre za moštveno obrambo, pomagamo drug drugemu in to pomaga tudi meni." V napadu mu še vedno ne gre met od daleč (nocoj dve trojki v sedmih poskusih), a to povsem prekrije odlična igra v bližini obroča, ter sedaj veliko bolj zanesljivo izvajanje prostih metov. Tako je dosegel drugi najvišji izkupiček točk te sezone, zataknilo se mu je pri zabijanju, saj je ob prestreženi podaji sam prišel pod obroč, a nato žogo samo položil vanj. "Nisem pristal na pravi nogi," se je izvlekel, Dorian Finney-Smith (9 točk, 4 podaje, 7 skokov, 2 ukradeni žogi, 2 blokadi) pa je na vprašanje, ali so ga zaradi tega zbadali, takoj ustrelil "o, seveda, še posebej, ker se mu je zdelo, da bo to leto imel več zabijanj kot jaz." (Dončić ima za zdaj le eno.) Dodo, kot ga kličejo soigralci, je pazil na Moranta (35 točk, 6 podaj, 13 skokov, ukradena žoga), zato se je vsak zadetek odličnega strelca zdel kot mini poraz. "Ko ima Ja žogo, smo se morali vsi potruditi, da smo ga upočasnili," je bil jasen.

Dončić vs Memphis
Dončić vs Memphis FOTO: Sofascore.com

Slovenec je dejal, da igra proti Morantu, ki ga je prehitel v glasovanju navijačev za tekmo zvezdnikov, ni bil dodaten izziv. "Vsako tekmo igram na zmago, na eni mi gre bolje, na drugi slabše. Vsekakor pa je Morant izjemen igralec." Upočasniti je bila ključna beseda srečanja, Mavericksi so odlično ustavili vse druge Grizzliese, predvsem pa upočasnili njihovo prehajanje v napad. Vrnitev Porzingisove čvrste igre pod domačim košem, potem ko je prejšnjo sezono iz odličnega čuvaja obroča strmoglavil do obrambne luknje, je povezala celotno moštvo. Z Maxijem Kleberjem (7 točk, 2 podaji, 3 skoki, ukradena žoga, 3 blokade) in Finneyjem-Smithom so težavna prepreka za vsak napad. "Naš met pride in gre, obramba pa je trud, ali garaš ali pač ne," je slednji pojasnil serijo dobrih iger. Trener Kidd pa je dejal, da "že ves mesec nismo izgubili dveh tekem zapored, kar kaže na rast in zorenje moštva.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SamoDaSemTrol
24. 01. 2022 09.21
+5
Kuli997
24. 01. 2022 09.20
+5
Tip je klasa. Bravo Luka! Bog ;)
babylon5
24. 01. 2022 09.12
+9
še sam kidd je omenil problem je ekipa, ki je vrsto let igrala samo offenzivno spravit, da igrajo obrambo, še met za 3 se odpre dončiču, porzingisu ali pa thj in so offenzivno še bolj uspešni. trenutno imajo 10+ pik razike na tekmo v zadnjih 15 tekmah res pohvalno.
Vap0
24. 01. 2022 08.48
+9
Krasna zmaga in krasna tekma!
vojko46
24. 01. 2022 08.07
+9
titomeni
24. 01. 2022 08.04
+11
V tej ekipi se ocitno nekaj dogaja pravilno.. Ocitno kidd le ni tako slab trener kot se ga drzi sloves. Z igro ki jo imajo zadnjih 15 tekem bi zdaj vodili v zahodni konferenci. Se veselim koncnice ker bo marsikaj mozno
Alternativasmopikasi
24. 01. 2022 08.01
+8