Šport

Moskva novo zeleno-belo brezno?

Ljubljana, 01. 01. 2008 12.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Uniona Olimpije so v torek zjutraj odpotovali v Moskvo, kjer se bodo v 10. krogu Evrolige pomerili s favoriziranim moštvom CSKA.

Zjutraj na novega leta dan so se na letališču Jožeta Pučnika na Brniku zbrali košarkarji Uniona Olimpije in začeli svojo pot proti Moskvi, kjer jih v sredo zvečer v 10. krogu Evrolige čaka nova zahtevna preizkušnja. Če je Union Olimpija na prvi tekmi v Tivoliju proti Rusom s košem Marka Miliča v zadnji sekundi dosegla spektakularno zmago, potem bo zdaj ta zgodba najverjetneje precej drugačna.

Kapetan košarkarjev Uniona Olimpije Marko Milič bo svoje soigralce "vlekel" tudi na sredini evrioligaški tekmi proti CSKA v Moskvi.
Kapetan košarkarjev Uniona Olimpije Marko Milič bo svoje soigralce "vlekel" tudi na sredini evrioligaški tekmi proti CSKA v Moskvi. FOTO: Damjan Žibert

Tivolski košarkarji se kljub le trem zmagam še vedno potegujejo za uvrstitev v drugi evroligaški krog, med 16 najboljših evropskih dvanajsteric, čeprav jim ponovoletne košarkarske zvezde bržkone niso najbolj naklonjene. Union Olimpija sredi ruske prestolnice v nekakšnem „vojaškem“ košarkarskem dvoboju bržkone nima večjih za presenečenje, točneje zmago, vprašanje je le, ali bodo Ljubljančani, podobno kot nazadnje v Atenah, znova doživeli rezultatsko in igralno apokalipso. V tem trenutku je zelo težko napovedati, v kakšni formi je moštvo trenerja Memija Bečiroviča, ki naj bi se počasi vendarle poslovil od nedorečenega zeleno-belega „cirkusa“.

Ljubljanski župan Zoran Janković (levo) ima v klubskem upravnem odboru veliki vpliv, vprašanje pa je, ali še brezpogojno podpira trenerja Memija Bečiroviča.
Ljubljanski župan Zoran Janković (levo) ima v klubskem upravnem odboru veliki vpliv, vprašanje pa je, ali še brezpogojno podpira trenerja Memija Bečiroviča. FOTO: Damjan Žibert

Ne preveč razpoloženi Bečirovič pa bi se odhodu iz Tivolija zelo približal predvsem v primeru, če bi Union Olimpija prihodnji teden v Ljubljani klonila še proti Žalgirisu iz Kaunasa, saj bi jo poraz proti zelo dobrim Litovcem dokončno oddaljil od napredovanja v drugi krog.

Zeleno-beli branilec Maurice Bailey (čevo) je bil že na izhodnih tivolskih vratih, vendar ga je pri Unionu Olimpiji zaenkrat "drži" le še direktor Janez Rajgelj.
Zeleno-beli branilec Maurice Bailey (čevo) je bil že na izhodnih tivolskih vratih, vendar ga je pri Unionu Olimpiji zaenkrat "drži" le še direktor Janez Rajgelj. FOTO: Damjan Žibert

Razigrani CSKA, ki zagotovo še ni pozabil nesrečnega poraza iz Tivolija, se proti Union Olimpija seveda ne bo „šparal“, igralci pod taktirko trenerja Ettoreja Messine pa bodo verjetno lovili celo rekordno visoko zmago pred domačimi gledalci. Nepredvidljiva Union Olimpija pa bi se morala počasi tekmovalno in igralno „artikulirati“ predvsem v regionalni Ligi NLB, saj je to klubsko tekmovanje za tivolsko moštvo po vseh kriterijih pravzaprav najbolj pomembno. Spomnimo, Union Olimpija je nazadnje zmagala v Domžalah proti Heliosu, igra ni bila preveč prepričljiva, pa vendarle, v tako zahtevnem obdobju za Tivolčane šteje le - zmaga.

Tekmovalna sezona 2007/2008 se počasi nagiba v drugo polovico, prav mesec januar pa bi utegnil biti tudi za Ljubljančane nekako prelomen, saj Liga NLB in še posebno Evroliga v tem delu sezone ne dovoljujeta prav veliko nepopravljivih spodrsljajev. Košarkarji Uniona Olimpije bodo  v Moskvi v vsakem primeru doživeli novi trenutek resnice, vprašanje je le, kako in v katero smer se bo ta realistična slika na koncu „nagnila“.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.