MotoGP

Kawasaki išče pot do zmage

Le Mans, 16. 05. 2008 19.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri Kawasakiju v letošnji sezoni vsekakor ne morejo biti zadovoljni z doseženimi rezultati.

Kako bi tudi bili, saj sta njihova dirkača John Hopkins in Anthony West daleč od lanske forme zelenega moštva. Letošnji najboljši rezultat zelenih je peto mesto Hopkinsa na VN Portugalske, kar nedvomno ni zadovoljilo apetitov moštvenega vodstva.

John Hopkins
John Hopkins FOTO: Reuters

Vodilne glave japonske tovarne pa vznemirja tudi dejstvo, da ostajajo edini aktivni proizvajalec, ki v najelitnejšem razredu še ni vknjižil zmage. Zato inženirji na japonskem iščejo rešitev, ki bi zelene pripeljala na vrh, je pred nedeljsko VN Francije priznal njihov tehnični direktor Ičiro Joda.

"Razmišljamo, da bi sedanji štirivaljni linijski pogonski agregat popolnoma spremenili in namesto tega uporabljali petvaljnik. Na testni stezi na Japonskem Olivier Jacque že testira novo evolucijo motorja, ki deluje na precej višjih vrtljajih. Inženirji pa bodo v prihodnjih dneh na stezo prvič poslali tudi petvaljnik," je povedal Joda.

John Hopkins
John Hopkins FOTO: Reuters

Na vprašanje novinarjev, ali je moštvo že pod pritiskom vodstva tovarne, saj letošnji rezultati ne opravičujejo moštvenega proračuna, je Joda odgovoril: "Vsekakor moramo zmagati, vendarle pa za to potrebujemo čas. Z novim pogonskim agregatom bomo zagotovo bolj konkurenčni, a prve zmage zagotovo ne moremo pričakovati v letošnji sezoni. Naše delo je osredotočeno na sezono 2011, ko bi se že lahko borili za naslov svetovnega prvaka."

Glavno vprašanje pa je, ali bo vodstvo Kawasakija pripravljeno še tako dolgo čakati na odmevnejše rezultate zelenih.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

xxmany
17. 05. 2008 13.09
KennyJR...vidm de se dost spoznaš na te zadeve...resno. Se strinjam samo Casey se ujame z Ducatijevim motorjem in jes mislim da je Melandri naredil napako ko je prestopil k Ducatiju.
KennyJR
17. 05. 2008 10.25
kolkr jst vem pr kawasakiju testirajo pa rzvijajo screamer motor, ampak a naj nebi bil še zmeri 4 valjni?mislm nevem? če pa pogledamo oba voznika... john je izredno dobr voznik, lansklet s suzukijem 3x na stopničkah se mi zdi in še 1. v karieri... letos s kwasakijem voz prbližno enako ampak je mal slabši... westy pa... lansklet ko je debitiru je bil okrog 7-9 mesta vedno, letos se pa bori z ostalimi ducatiji na repu... definitivno motor ni tisto kar bi mogu bit.... sam s tem da razvijajo screamer motor dost tvegajo, ker yamaha naprimer je opustila razvoj, češ da tak motor ni uporaben... ducati naj bi mel screamer motor, pa vemo kak je da se samo casey ujame z njim, pa še to ni nujno da bo vse deloval tk kt je treba, še posebi letos... ampak vseen upam da jim rata, pa da prpelejo nou motor do motegija kolkr oblublajo....
anja90
16. 05. 2008 20.29
vsekakor je kawasaki dober motor vendar bi tu morali povdariti da motvo zelenih(kawasaki) nima slabih dirkačev mislim da so že izkušeni v najelitnejšem razredu vendar pa seveda moramo misliti da če bi prišel v njihovo moštvo drikač ki je navajen zmagat bi bli blizu cilju