-3°C

31. epizoda Balance: Kdo sploh še lahko zmeša štrene mlademu Miru?

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
Gaber Keržišnik /Boštjan Skubic /
KOMENTARJI
13
Le še dve dirki nas ločita do konca letošnje sezone v razredu motoGP.  Pred nami je druga dirka zadnjega dvojnega vikenda v Valenciji, ki lahko prinese povsem drugačen razplet od tiste, ki smo jo spremljali prejšnji vikend. Ponovljeni dirkaški vikendi na istem dirkališču so v letošnji sezoni nemalokrat postregli s povsem spremenjenim razmerjem sil na dirkaškem asfaltu.

Seveda bo svoje dodalo tudi vreme.  Ali lahko ta vikend že odloči prvenstvo in kdo sploh še lahko zmeša štrene mlademuJoanu Miru, ki se mu naslov prvaka nasmiha že v njegovi drugi sezoni v elitnem razredu? Pred začetkom letošnjega leta si zagotovo ni nihče mislil, da bi o letošnjem prvenstvu ob koncu lahko odločala dva dirkača na Suzukijevih motociklih. Suzuki je svoj zadnji naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu namreč osvojil pred natanko dvajsetimi leti, ko je takrat še v 500-kubičnem razredu slavil Američan Kenny Roberts mlajši.

V tokratni Balanci se pogovarjamo o Suzukijevem uspehu in o tem, kako umirjeno in zrelo sta videti oba njegova dirkača pred veliko odločitvijo ter pod bremenom, ki ga ob koncu sezone nosita na svojih ramenih.  Seveda pa Suzuki ni edina tema našega pogovora.  Po prvi dirki v Valenciji smo izpostavili dvojna merila organizatorjev pri kaznovanju dirkačev, moštev in proizvajalcev pri kršenju dirkaškega pravilnika ter dvojna merila pri ukrepih ob pozitivnih testih na novi koronavirus za dirkače in člane moštev.  

Na snemanju 31. Balance ...
Na snemanju 31. Balance ...FOTO: 24ur.com

Pogovarjamo se o težavah Yamahe s pogonskimi agregati in o kazni, ki si jo je ta japonska znamka prislužila zaradi nepravilnosti na pogonskem agregatu.  Govorili smo tudi  o spremenljivi formi vseh štirih Yamahinih dirkačev v letošnji sezoni, pa tudi o slabi formi Ducatija ob zaključku letošnjega leta.  Pogovarjamo se o tem, kaj se dogaja z Andreo Doviziosom in kaj z Marcom Marquezom, seveda pa nismo mogli mimo kazni, ki si je je prislužil Andrea Ianonne. Je s tem njegova dirkaška kariera končana?  Zdi se, da je temu res tako.  In navsezadnje še dobre novice: ste vedeli, da smo dobili nov dirkaški koledar za leto 2021?  Kar 20 dirk ima in je na moč podoben tistemu iz lanske sezone.  Če vas zanima več, si oglejte tokratno epizodo Balance.

Koronavirus pasica november