MotoGP

Agostini želi umiriti strasti, a pojasnjuje: Ne morem reči, da je Lorenzo zmagoval, če ni

Bergamo, 21. 05. 2020 18.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav sta nekdanja motociklistična dirkača elitnega razreda Jorge Lorenzo in Giacomo Agostini imela dober in spoštljiv odnos, pa je malce (sicer na daljavo) zavrelo v zadnjih tednih karantene, ko se je Lorenzo ostro odzval na besede legendarnega Italijana, ki se lahko pohvali s kar 15 naslovi motociklističnega prvaka. "Ne razumem polemike, saj Lorenza zelo cenim," vse skupaj umirja 77-letnik iz Bergama.

Lorenzo in Agostini iz časov, ko je Lorenzo dirkal za Yamaho.
Lorenzo in Agostini iz časov, ko je Lorenzo dirkal za Yamaho. FOTO: MotoGP

Jabolko zamere za zadnjega šampiona elitnega razreda motoGP, ki ne sliši na ime Marc Marquez, Jorgeja Lorenza je bila Agostinijeva izjava, da sta Lorenzovi avanturi pri Ducatiju in Hondi polom, poleg tega pa je Italijan vse skupaj popopral s tem, ko je dejal, da veliki šampioni zmagujejo z različnimi motocikli. Majorčan se je v dolgem zapisu na družbenih omrežjih, iz katerega je čutiti njegovo prizadetost in užaljenost, odzval tudi s takšnimi besedami: "Kako lahko je govoriti, ko že 50 let nisi sedel na motor."

Po vseh vročih debatah in razpravah, kdo in zakaj ima prav, se je motociklistična legenda Giacomo Agostini odzval in sporočil, da si ne želi kontroverznosti. "Ne želim si neke kontroverznosti, saj cenim Lorenza in ga bom še naprej," je za španski AS povedal Agostini. "Poslal mu bom sporočilo, da bo lahko razumel," je še dodal legendarni Ago. "Ne morem reči, da je zmagoval, če ni. Ko me vsi sprašujejo o njegovih letih pri Ducatiju in Hondi, ne morem ravno reči, da je osvojil vse. Moram biti iskren, sicer bi ljudje rekli, da govorim s srcem in ne z glavo. Zelo mi je žal, saj sem upal, da bo Lorenzo lahko zmagal prvenstvo z Ducatijem, toda ni. Zmagati tri dirke ne pomeni osvojiti lovoriko, le to sem rekel in nič več," je pojasnil 77-letnik.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na pojasnila Agostinija se je v četrtek odzval tudi Lorenzo, ki prav tako ne želi več pogrevati te zgodbe. "Seveda sprejmem njegovo roko premirja, toda obenem mi je jasno, da nima smisla ponujati roko, če boš spet storil enako. Opravičilo se mi zdi smiselna, ko se to ne ponavlja več in se prizna zmoto," je bil jasen Lorenzo. "Opravičilo nič ne šteje, če se naslednjič, ko dobi mikrofon, znova tako govori o šampionih. Ne le o meni, tudi o Rossiju je Ago večkrat govoril stvari, ki se ne ujemajo z realnostjo. Veliko ljudi je tiho, toda jaz nisem tak, da bi bil tiho, ampak bom povedal, kar mislim v danem trenutku," je še dodal Majorčan. "Naj prizna, da se je zmotil v tej izjavi ali pove, da je imel Lorenzo le eno slabo sezono, ki je bila leta 2019. Takrat bom sprejel njegovo opravičilo. In naj, preden govori o še kakšnem šampionu, dobro razmisli," je zaključil Majorčan.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
24. 05. 2020 21.10
-1
Lorenzo je, do sedaj, edini uspel postati svetovni prvak, ob MM. AGO pa je legenda :)
catgod
22. 05. 2020 20.22
-26
spet se krije hrbet jeznegacmirkota
resnicaosvobaja
22. 05. 2020 11.50
-51
Le Lorenzo je bil prvak v Marquezovi eri prevlade . To pove nekaj o Rossiju, nekaj več o Lorenzu...največ pa o Marquezu...
prost1
21. 05. 2020 21.32
-12
Jaz oba cenim , kot super dirkača in legendi motociklizma. Škoda , ker je zdaj takšna situacija s to korono in takšne stvari pridejo na plan brezveze. Včasih , ko ni bilo teh družbrnih omrežij , do teh prepirov sploh ni prišlo. Vse pa napihujejo še primitivni komentatorji pod psevdonimi , še jaz sem med njimi. Res se včasih še zabavam ob vseh nebulozah komentarjev. Prav z veseljem jih prebiram. Vem pa , da to piše ene par ljudi. Večina jih je normalnih.
FlatyEric
21. 05. 2020 21.05
+80
Agostini je v eni sezoni dirkal v dveh kategorijah naenkrat in na ta način osvajal po dva naslova v enem letu. Da ne govorimo o tem, da je bila takrat konkurenca bistveno slabša, kot je danes. Z vsem spoštovanjem do njega, ampak teh 15 naslovov se ne more meriti z Rossijevimi devetimi.
resnicaosvobaja
21. 05. 2020 21.35
-69
+++ Ne more... pa Rossijevih 9 z 8 Marqueza tudi ne
.jezdimir
21. 05. 2020 20.08
+65
Kot vse kaže bivšega kolesarja Agostinija precej srbi smrček, namreč vztrajno išče da ga nekdo končno nalada. On je zadnji ki lahko kar koli govori, namreč danes 70% amaterskih motoristov vozi duplo močnejše mašine kot jih je on vozil v svojih najboljših časih...upam da ga vržejo iz boxov prvič ko se priplazi...hehehe
catgod
21. 05. 2020 21.01
-65
MM93 PravaStvar
23. 05. 2020 12.34
-12
Da človek bralec (@jezdimir) iz dneva v dan lima pluse in minuse pod stare komentarje in se tega neumnega dela ne naveliča, kaže na veliko vedenjsko motnjo. Dragi psihologi Slovenije, popravite me, če se motim.