MotoGP

Aktualni prvak Mir o stezi v Jerezu: Tu se odsotnost gledalcev najbolj pozna

Jerez, 29. 04. 2021 16.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
0

Svetovni prvak motociklističnega razreda motoGP Joan Mir se je pred začetkom dirkaškega dogajanja v Jerezu – dirka bo na sporedu v nedeljo s prenosom na Kanalu A in VOYO – dotaknil tudi tega, da bo dirka v kultnem Jerezu znova potekala brez gledalcev.

"Jerez je ena od stez, kjer se najbolj pogreša gledalce, še posebej mi, španski dirkači," besede aktualnega svetovnega prvaka Joana Mira prenaša španski AS. "Škoda je še drugo leto zapored priti sem brez gledalcev, toda tukaj smo, kar je najpomembneje. Upam, da se bo naslednje leto vse skupaj spremenilo in se bomo vrnili k tistemu, kar nam manjka – navijačem," je še dodal dirkač Suzukija, ki po treh dirkah v skupnem seštevku zaseda peto mesto (38 točk, 23 zaostanka za vodilnim Fabiojem Quartararojem, ki je v Jerezu lani dobil obe dirki). "Ti navijači naredijo precej kilometrov z motorji ali avtomobili, da pridejo vse do Jereza in uživajo. To se je izgubilo in to zelo pogrešamo," novodobno dirkanje v času pandemije covida-19, ki je zaznamovala praktično ves svet, še opisuje Mir. 

Joan Mir
Joan Mir FOTO: MotoGP

Spregovoril je tudi o tem, kako blizu povratka so gledalci na prizoriščih dirk razreda motoGP. Dirke namreč potekajo na odprtem in jasno je, da je prostora več kot dovolj, da bi lahko organizatorji varno spravili 'pod streho' nekaj tisoč, morda nekaj deset tisoč gledalcev. "Zahtevno in težko je govoriti oz. ugibati o tej temi. Težko je dati mnenje in resnično ne vem, kakšen je razlog, da so na nekaterih športnih prizoriščih gledalci lahko prisotni, na drugih pa ne. Videl sem teniški turnir v Barceloni, toda obenem sem zagovornik ene stvari. Res je, da potrebujemo gledalce, toda potrebujemo, da se vrnejo vsi. Kaj nam služijo na pol zapolnjene tribune prizorišč? Bolje, da se vsi pozdravimo, da smo vsi zdravi in nato pridemo vsi skupaj. To bi bilo idealno," je svoja prepričanja opisal Mir. 

O svoji formi in počutju pred dirko na španskih tleh pa je dodal: "Dobro se počutim, počutim se močnega. V Jerez sem prišel samozavesten po dobrem rezultatu v Portimau (tretje mesto, op. p.). Ta konec tedna bi lahko bil pozitiven. Bomo videli, a motiviran sem." 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.