MotoGP

Aleix Espargaro najhitrejši na prvih testiranjih

Portimao, 07. 10. 2020 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Motociklistične dirkače v nedeljo čaka nova dirka, VN Francije, pred tem pa so nekateri dirkači razreda motoGP, predvsem pa testni dirkači, osredotočeni na dvodnevna testiranja, ki potekajo v Portimau. To portugalsko prizorišče bo tudi gostilo finale oziroma zaključno dirko letošnje sezone. Na prvih testih je najhitrejši čas postavil Aleix Espargaro.

Dirkači želijo preizkusiti dirkališče, preden se bodo v Portimao vrnili ob zaključku sezone, v mesecu novembru. Na prvem testu se je preizkusilo sedem dirkačev, najhitrejši pa je bil Aleix Espargaro na Aprilii. Španec je postavil čas 1:40.880, drugi je bil Michele Pirro (Ducati) z zaostankom 0.774 sekunde, Bradley Smith (Aprilia Racing Team Gresini) pa tretji, z zaostankom 1.172 sekunde za vodilnim. 

Testirali so tudi Hondin dirkač Stefan Bradl, Suzukijev Sylvain Guintoli, KTM-ov Dani Pedrosa in Yamahin Jorge Lorenzo. Slednji je bil na motociklu razreda motoGP prvič po februarskih testih v Sepangu. Za testiranja, ki bodo trajala še jutri, so sicer prijavljeni naslednji testni dirkači : Jorge Lorenzo (Yamaha), Dani Pedrosa (KTM), Stefan Bradl (HRC), Michele Pirro (Ducati), Sylvain Guintoli (Suzuki), Lorenzo Savadori (Aprilia), Bradley Smith (Aprilia), Aleix Espargaro (Aprilia). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Posamezni dirkači razreda motoGP so stezo preizkušali na motorjih superbike, vendar pa njihovih časov niso izmerili. Seznam dirkačev razreda motoGP, ki so prijavljeni za teste, je daljši: Maverick Vinales, Valentino Rossi, Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci, Jack Miller, Francesco Bagnaia, Johann Zarco, Tito Rabat, Takaaki Nakagami, Alex Marquez, Pol Espargaro, Brad Binder, Miguel Oliveira, Joan Mir, Alex Rins.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vrstni red uvodnega testiranja:
1. Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini) – 1:40.880
2. Michele Pirro (Ducati Test Team) + 0.774
3. Bradley Smith (Aprilia Racing Team Gresini) + 1.172
4. Stefan Bradl (Honda Test Team) + 1.389
5. Sylvain Guintoli (Suzuki Test Team) + 1.474
6. Dani Pedrosa (KTM Test Team) + 1.898
7. Jorge Lorenzo (Yamaha Test Team) + 5.308

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mojcd
08. 10. 2020 14.41
+7
A lorenzo je rikverc vozil?