MotoGP

Espargaro: Marquezov padec? Nekaj najhujšega, kar sem videl v karieri

Madrid, 25. 03. 2022 10.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
0

Marc Marquez je moral zaradi hudega padca na jutranjem ogrevanju izpustiti dirko za veliko nagrado Indonezije v Mandaliki. Osemkratni svetovni prvak v motociklizmu ima po padcu na nedeljskem ogrevanju pred dirko za VN Indonezije spet težave z dvojnim vidom. Njegov rojak Aleix Espargaro je spektakularen padec videl "v živo", bil je le nekaj metrov stran. Španec priznava, da kaj takega v dolgi motociklistični karieri še ni videl ...

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Miguel Oliveira pokoril tekmece
    02:50
    Iz 24UR: Miguel Oliveira pokoril tekmece
  • Vrhunci dirke razreda motoGP na VN Indonezije
    03:42
    Vrhunci dirke razreda motoGP na VN Indonezije
  • Padec Marca Marquez na jutranjem ogrevanju
    01:54
    Padec Marca Marquez na jutranjem ogrevanju
Aleix Espargaro
Aleix Espargaro FOTO: MotoGP

Spomnimo, Marc Marquez je na ogrevanju pri hitrosti okoli 180 km/h grdo padel, pristal na rami, a nato sam odkorakal s kraja nesreče. Kljub vsemu je po trdem pristanku deloval omotično. 

V skupnem seštevku elitnega razreda na vrhu ostaja zmagovalec dirke v Katarju Italijan Enea Bastianini (Ducati), ki ima 30 točk. Tesno pa sledita Južnoameričan Brad Binder (KTM) in tretji Fabio Quartararo (27). Zmagovalec Indonezije Miguel Oliveira je napredoval na četrto mesto (25), Johann Zarco pa je peti (24).

Takoj so ga odpeljali v bližnjo bolnišnico, kjer pa so mu zdravniki za nastop na dirki prižgali rdečo luč. Španec ima po padcu na nedeljskem ogrevanju pred dirko za VN Indonezije, ki jo je mimogrede zanesljivo dobil Portugalec Miguel Oliveira, spet težave z vidom. Ob vrnitvi v Barcelono so se pri 29-letnemu dirkaču spet pojavile težave z diplopijo. Za zdaj še ni znano, koliko časa bo Marquez odsoten, po nekaterih špekulacijah se obeta nova dolga prisilna pavza, najbolj črnogledi pa, sicer bolj tiho, omenjajo celo, da je ogrožena njegova nadaljnja kariera. Tretja dirka svetovnega prvenstva pa motociklistično karavano sicer čaka 3. aprila v Argentini. "Spomnim se, še kako živo se spomnim dogodka," je najprej začel Aleix Espargaro, ki je bil od vseh še najbližje Marquezu, ko je ta doživel neprijeten padec. "Takoj sem vedel, da se je zgodilo nekaj hudega. Spreletel me je strah, ne spomnim se, kdaj sem se nazadnje tako ustrašil. Zgledalo je grozno, zares grozno," priznava 32-letni Španec. "V hipu sem spustil nogo s plina. To sem naredil avtomatsko. Potem pa tisti trenutek, ko ne veš, kako hudo je. Videl sem le, da ga je premetavalo po stezi kot lutko."

Aleix Espargaro je na dirki v Mandaliki osvojil 9. mesto, na odprtju sezone v Katarju pa je končal tik pod zmagovalnim odrom.
Aleix Espargaro je na dirki v Mandaliki osvojil 9. mesto, na odprtju sezone v Katarju pa je končal tik pod zmagovalnim odrom. FOTO: motogp.com

Izkušeni dirkač se spominja, da je v garaži Aprilie delil slabe občutke. "Takoj, ko sem se zglasil v garaži, sem fantom dejal, da je bil to najgrši padec, ki sem ga videl v življenju. Ja, tako hudo je bilo," je italijanskemu športnemu časniku Corriere Dello Sport še priznal Espargaro. "Uf kako me je bilo strah," še dodaja devetouvrščeni z VN Indonezije, ki je za konec dodal, da ga je Marquezov padec tako pretresel, da se je to poznalo pri njegovi vožnji na dirki ... "Samo sekundo dve sem bil za Marcom, ko se je to zgodilo. Priznam, da sem se vsakič, ko sem odpeljal mimo nesrečnega mesta njegovega padca, ustrašil, oziroma sem odpeljal bolj previdno ta del," je v pogovoru za Corriere Dello Sport priznal Aleix Espargaro. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou