MotoGP

Aprilia našla zamenjavo za kaznovanega Iannoneja?

Madrid, 18. 11. 2020 14.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Portugalskem se bo konec tedna v Portimau spustil zastor nad motociklistično sezono – na sporedu je še zadnja dirka razreda motoGP. Moštva se že kadrovsko pripravljajo na leto 2021 in pri moštvu Aprilie morajo eno dirkaško mesto zapolniti zaradi kazni Andree Iannoneja. Kot kaže, je prvi kandidat za to mesto dirkač s tekmovanja superbike Chaz Davies.

Do konca motociklistične sezone je le še ena dirka: ta konec tedna bo na sporedu VN Portugalske. Naslov prvaka v razredu motoGP je oddan, saj ima Španec pri moštvu Suzukija Joan Mir že neulovljivo točkovno prednost. Moštva pa seveda že razmišljajo o letu 2021 – pri moštvu Aprilie je prazen en dirkaški sedež, saj Andrea Iannone zaradi kazni ne bo smel tekmovati. 

Andrea Iannone zaradi podaljšanja kazni ne bo mogel dirkati v novi sezoni.
Andrea Iannone zaradi podaljšanja kazni ne bo mogel dirkati v novi sezoni. FOTO:

Mednarodna motociklistična zveza (Fim) je Italijana marca suspendirala za 18 mesecev, potem ko so po dopinškem testu med lansko VN Malezije v njegovem vzorcu odkrili sledi steroidov. Iannone se je pritožil na športno razsodišče v Lozani (Cas), a je to zaradi zahteve Wade kazen povišalo na štiri leta prepovedi nastopanja. Prvotna kazen bi mu potekla 16. junija 2021, sedaj pa bo lahko znova tekmoval šele 17. decembra 2023. 

Tako so pri moštvu Aprilie prisiljeni poiskati novega dirkača. Med kandidati so se znašla imena Andree Doviziosa, Lorisa Baza in Eugena Lavertyja, pa tudi Marca Bezzecchija in Fabia DiGiannantonia. A kot kaže, je prvi kandidat dirkač s prvenstva superbike Chaz Davies

Izvršni direktor moštva Massimo Rivola – tako poroča uradna spletna stran motoGP – je namreč namignil, da bi lahko Davies nadomestil Iannoneja v letu 2021. "Trije dirkači prvenstva superbike, ki iščejo delodajalca, so vredni omembe: Davies, Baz in Laverty. Od omenjenih je Chaz Davies najuspešnejši v superbiku in tudi najzanimivejši, čeprav nima izkušenj z razredom motoGP v primerjavi z obema omenjenima," je dejal Rivola.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Callux
18. 11. 2020 15.58
+9
Lista dirkačev, ki jih je Aprilia povprašala glede sedeža za sezono 2021 je še precej daljši, kot je napisan v članku, ker so povprašali še Dixona, Robertsa, Gardnerja, Caneta.. Bi pa bila Chaz Davies ali pa Eugene Laverty zanimiva opcija tudi zato, ker si Dorna najbolj želi nekoga, ki bi na Otoku uspešno zadostil upom BT Sport, s katerim ima Dorna podpisana zelo donosno pogodbo glede televizijskih pravic.. Bo zanimivo koga izberejo na koncu, še kakšen nov obraz ni slaba stvar :D