MotoGP

Aprilia obljubila zvestobo razredu motoGP do leta 2026

Jerez, 29. 04. 2021 13.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Uradna spletna stran tekmovanja je potrdila, da je Aprilia podpisala novo pogodbo s podjetjem Dorna Sports, s čimer se je italijanski proizvajalec zavezal k sodelovanju v razredu motoGP do leta 2026.

Carmelo Ezpeleta (na fotografiji desno) pozdravlja Massima Rivolo.
Carmelo Ezpeleta (na fotografiji desno) pozdravlja Massima Rivolo. FOTO: MotoGP

Gre za petletno podaljšanje sodelovanja, ki ga je na uradni spletni strani prvenstva MotoGP potrdilo podjetje Dorna Sports. Aprilia bo igrala "eno glavnih vlog v kraljevem razredu", so zapisali pri Dorni, s tem pa da so potrdili svojo namero o "tehnološkem razvoju in eksperimentalni odličnosti znotraj Piaggo Groupa".

Od leta 2022 bo Aprilia Racing nastopala kot konstruktor s tovarniško ekipo in motocikli RS-GP. Končalo se bo sodelovanje z Gresini Racingom, ki je Aprilio spremljal od leta 2015, so dodali. Aprilia se je tudi "iz srca" zahvalila Gresiniju za sodelovanje in "ganljive ter čustvene spomine na Fausta (Gresinija)".

Rivola: To je naraven korak
"Jasno je, da sem zelo vesel, ker je prišlo do tega dogovora," je v uradni izjavi povedal izvršni direktor Aprilia Racinga Massimo Rivola. "Od naslednje sezone bomo nastopali kot konstruktorji. To odpira nove in upajmo da izvrstne možnosti, morali pa se bomo spopasti s številnimi dodatnimi odgovornostmi. Ta korak, ki smo ga storili, je naraven, medtem ko začenjamo opažati prve pozitivne znake trdega dela, ki smo ga opravili v Noaleju, kot prvo in najpomembneje na naši strukturi, posledično pa na naših prekrasnih motociklih RS-GP. V tem trenutku gredo naše misli in zahvale Gresini Racingu, ki nas je vsa ta leta spremljal. V iskrenem spominu na Fausta želim ekipi in vsem zaposlenim kar največ uspehov v prihodnjih sezonah."

Izvršni direktor Dorne Carmelo Ezpeleta pa je dodal: "Dorna in Aprilia podaljšujeta partnerski odnos in to je res pozitivna novica za svetovno prvenstvo. Navdušeni smo, ker nadaljujemo s tem sodelovanjem z italijanskim proizvajalcem v projektu, ki si je zastavil številne fascinantne cilje, ne le glede dirkaških predstav, temveč na splošno pri tehnični odličnosti."

Aprilio je uradna spletna stran svetovnega prvenstva predstavila kot eno najuspešnejših znamk v zgodovini motociklistične karavane, saj imajo v Noaleju zbranih že kar 54 naslovov svetovnega prvaka, če štejemo še sedem zmag v prvenstvu superbike ter devet v off-roadu. Zabeležili so že 294 zmag na dirkah za veliko nagrado, v tem pogledu pa se z Italijani ne more meriti noben evropski proizvajalec, kot glavne ase, ki so v svojih karierah nastopali na Apriliah, pa omenjajo Maxa Biaggija, Lorisa Capirossija, Alexa Gramignija, Valentina Rossija, Jorgeja Lorenza, Caseyja Stonerja, Manuela Poggialija, Marca Simoncellija ter Alvara Bautisto.

Koronavirus pasica nova

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Roky123
29. 04. 2021 20.34
Če še pride v kraljevski razred MV Avgusta in BMW pa bi bilo že kičasto 🤤