MotoGP

Bagnaia bo stopil v čevlje Dovija, v razred motoGP se seli Jorge Martin

Bologna, 30. 09. 2020 12.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ducati je sporočil imena dirkačev za prihodnjo sezono. V tovarniški ekipi bosta vozila Francesco Bagnaia, ki bo dobil sedež Andree Doviziosa, in Jack Miller. V poltovarniški ekipi Pramac Racing pa bosta tekmovala Johann Zarco in novinec Jorge Martin, ki se v elitni razred seli iz razreda moto2.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Če je selitev Francesca Bagnaie k tovarniški ekipi bolj ali manj pričakovana (v letošnji sezoni je kazal zelo dobre predstave, a mu je boj za višja mesta v skupni razvrstitvi preprečila poškodba noge), pa sta bolj zanimivi imeni v ekipi Pramac Ducatija. Po večtedenskih ugibanjih so iz Ducatija sporočili, da bosta za Pramac Ducati v prihodnji sezoni vozila Johann Zarco, ki letos z ekipo Esponsorama Racing kaže zelo dobre predstave, in aktualni dirkač razreda moto2 Jorge Martin, ki sicer v tej sezoni vozi še za KTM-ovo ekipo. "Veseli nas, da smo dosegli dogovor z Johannom in Jorgejem. Želimo si nadaljevati pomemben projekt, ki nam daje precejšnje zadovoljstvo. Športne kvalitete in zmagovalna mentaliteta omenjenih dveh dirkačev sta zelo dobro poznani: zato so pričakovanja jasno visoka. Johanna dobro poznamo in imamo dobre občutke, enako bo s Jorgejem," je ob naznanitvi sodelovanja povedal lastnik ekipe Pramac Racing Paolo Campinoti

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Od tovarniške ekipe Ducatija se z letošnjo sezono poslavljata Andrea Dovizoso, ki še nima sedeža za prihodnjo sezono, in Danilo Petrucci, ki je po prestopu v tovarniško ekipo Ducatija močno razočaral vodilne može in navijače. Če je Avstralec Jack Miller nekako veljal za Petruccijevo zamenjavo, pa je Bagnaia zdaj zamenjava Doviziosa, s katerim Ducati zaradi nestrinjanja glede višine plače ni uspel doseči dogovora. "Da bom Ducatijev dirkač, sem se odločil, še preden sem postal prvak razreda moto2 leta 2018. In oni so me izbrali, še preden so vedeli, da bom postal prvak. To je bila naša stava, saj sem do takrat vedno bil hiter dirkač, toda nisem imel nič konkretnega v žepu: Ducati se je odločil, da bo verjel vame pred vsemi ostalimi. Nismo vedeli, kako se bo izšlo, toda če bi se vrnil v preteklost, bi to potezo ponovil," je ob naznanitvi sodelovanja s tovarniško ekipo Ducatija povedal Bagnaia.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

avtokrosist1
05. 10. 2020 09.25
-16
sledita še dve ducatijeve sezone za pozabo,ki so se začele s prihodom Rossija
Profesormarck
03. 10. 2020 18.36
-23
Dobra odločitev,saj sta dovi in petruči za odpad....
Kaktusy
03. 10. 2020 11.31
+24
Poba je končno ena res dobra naložba za Ducati, vsi vemo kdo ga je šolal.
Profesormarck
03. 10. 2020 18.35
-22
ej ga cmirko,a mu je gasa tiščal rozek ali kva ?!
Profesormarck
03. 10. 2020 18.43
-21
AS1983
03. 10. 2020 10.56
+3
Bagnaia zna bit dober v tovarniskem ducatiju, ima potencial za zmage
nightifly
30. 09. 2020 14.35
+40
Lepo lepo ,da so Peccota spravili v Duc 1 . Super . Imajo prvoklasnega dirkaca ,zdaj pa naj se potrudijo ,da mu zagotovijo tudi konstantnost motorja .
motorist_mb
30. 09. 2020 13.32
+36
Končno nekaj pametnega pa Pramac tud 👍!