MotoGP

Bagnaia na festivalu padcev znova v pesku, Rins prepričljivo zmagal

Austin, 16. 04. 2023 20.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Milan Doknić, N.M.
Komentarji
3

Francesco Bagnaia je sezono na Portugalskem začel odlično. Padec na VN Argentine pa je aktualnega prvaka razreda motoGP znova prizemljil. A druga zmaga na sprint dirki ga je znova katapultirala po lestvici prvenstva motoGP in Ducatijev motociklist je v dirko VN Amerik vstopil z zgolj točko zaostanka za vodilnim Marcom Bezzecchijem. A že v osmem krogu je Italijan padel in zaključil dirko. Zmagal je Hondin dirkač Alex Rins, drugi je bil Luca Marini, tretji pa predlanski prvak Fabio Quartararo. Bezzecchi je dirko končal na šestem mestu in prednost na vrhu prvenstva povečal na 12 točk.

Dirka se je že na začetku začela s padcem Alexa Marqueza in Jorgeja Martina. Kmalu je tudi Aleix Espargaro "položil" svoj motocikel. Pred kaosom v ozadnju je Francesco Bagnaia ohranil hladno kri in obdržal prvo mesto pred Alexom Rinsom. V uvodnih krogih je navdušil predvsem KTM-ov dirkač Jack Miller, ki se je izjemno hitro povzpel na tretje mesto. Luca Marini je s tretjega mesta nazadoval na peto. 

Nato pa šok. Francesco Bagnaia je v osmem krogu z vodilnega položaja, ko je užival v ugodnem položaju s precejšnjo prednostjo, zdrsnil in še drugič zapored dirko zaključil brez točk. Dirkač Honde Alex Rins je prevzel vodstvo, za njim pa se je znašel predlanski prvak Fabio Quartararo. To pomeni, da je v pesku svojo dirko končal tudi do tega trenutka odlični Miller.

Alex Rins je zmagovalec letošnje dirke VN Amerik
Alex Rins je zmagovalec letošnje dirke VN Amerik FOTO: motogp.com

V 13. krogu je Luca Marini uspešno napadel Quartararoja in prevzel drugo mesto. Med tem je Rins v ospredju svojo prednost iz kroga v krog večal. Vodilni dirkač prvenstva Marco Bezzecchi je v ozadju na šestem mestu mirno vozil in bil vse bližje povečanju prednosti v skupnem seštevku. V drugi polovici dirke so se dirkači navadili na razmere na stezi in padcev ni bilo več, Rins pa je prepričljivo zmagal. Drugi je bil Luca Marini, tretji pa Quartararo.

"Bil sem previden na začetku, ker nisem hotel storiti napake. Jack Miller je bil zelo dober, ampak nikoli nisem obupal. Po Peccovem padcu sem poskušal prehiteti Fabia in tudi Alexa. On je tu vedno hiter, težko bi ga prehitel, ampak to je dober rezultat zame in moštvo. Zelo zadovoljen sem z delom," je po dirki dejal Marini.

"Imel sem veliko težav s pospeševanjem, skušal sem biti čim hitrejši. Vesel sem, da sem ponovno na stopničkah. Zelo sem trpel, zelo sem se moral boriti za to. Naredil sem vse kar sem lahko, dirka je bila zelo težka. Ekipa mi je stala ob strani, za kar se jim zelo zahvaljujem," je dodal Quartararo.

"Ja, še posebej sem zadovoljen, da mi je na tem dirkališču uspelo zmagati v vseh razredih. Danes je bilo zelo težko držati tempo Bagnaie. Vse sem dal od sebe, iztisnil vse iz motocikla. Zelo sem zadovoljen. Ponosen sem na svojo ekipo, sedaj želim praznovati z njimi," je z nasmehom na obrazu dejal zmagovalec letošnje VN Amerik Alex Rins.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mojcd
16. 04. 2023 21.05
Sploh ne vidita BLISKOVIT start Millerja!!!!!!!!!!!
Bolcn
16. 04. 2023 20.59
Roko66
16. 04. 2023 20.57
Peter napeto bo... Aleks ne bo bruhal v čelado...mi crkujemo od smeha,res sta the best komentatorja! Hahahaha ke komedija!