MotoGP

Bagnaia: Bolečino čutim med hojo, med dirkanjem sploh ne

Mugello, 09. 06. 2023 17.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nina Mihalič, Eva Koderman Pavc
Komentarji
0

Vodilna dirkača prvenstva razreda MotoGP sta v enakem ritmu nadaljevala tudi na petkovih prostih treningih. Čas dneva je postavil Francesco Bagnaia, in sicer 1:45,463, sledil mu je Marco Bezzecchi s časom 1:45,499. Italijana bosta na domači dirki tako le še stopnjevala borbo za naslov svetovnega prvaka. Tudi danes je prvi na lestvici svetovnega prvenstva pred medije prišepal s pomočjo bergle. Z najhitrejšim časom je dokazal, da kar se zdi na prvi pogled resnično, še ne pomeni, da drži.

Petkova izenačenost rezultatov vodilnih dveh dirkačev prvenstva je zagotovo zelo zanimiva za vse njune privržence in zveste navijače. Morda bo tudi to dejstvo v Mugello letos pripeljalo še več gledalcev. "Kot sem dejal že v četrtek, nisem pričakoval nikakršnih težav pri vožnji z motociklom. In to je to, več bolečine čutim med hojo, še posebej po stopnicah. Zaradi tega sem zadovoljen, prav tako sem vesel za današnje rezultate," začne Francesco Bagnaia. "Dobro smo začeli dan, ob koncu prvega prostega treninga smo se osredotočili predvsem na pnevmatike. Tudi popoldan je bilo vse v najlepšem redu. Mislim, da smo zelo dobro pripravljeni na sobotno sprint dirko, če bo suha. V primeru pa, da bo steza mokra, da bo deževalo, potem bom moral v takšnih razmerah opraviti kakšen krog več. Mislim, da smo lahko konkurenčni tudi v dežju," še optimistično zaključi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ja, za nami je dober dan, petkovo jutro se je dobro začelo, popoldan pa je bil še boljši, počutil sem se nekoliko boljše. Na splošno sem imel dober občutek na motociklu, bil sem hiter, ne morem se pritoževati, saj smo izpolnili cilj in se uvrstili v hitrejšo kvalifikacijsko skupino. Bomo videli, kako bo naprej, kako bo v soboto," pa začne še drugi domačin Marco Bezzecchi. "Upam, da smo razveselili naše navijače, da bo tako še naprej. Pecco je bil danes dober, toda sam moram zagovarjati sebe. Naj bo tako še naprej," zaključi.

VN Italije 2023
VN Italije 2023 FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.