MotoGP

Bagnaia: Ducatijevi dirkači smo bili izjemni, v novi sezoni odkrito napadam naslov prvaka

Valencia, 14. 11. 2021 18.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) je sezono 2021 končal na izjemnem drugem mestu. Za naslov svetovnega prvaka je bil nekoliko "prekratek", saj ga je za 26 točk v skupnem seštevku svetovnega prvenstva prehitel Francoz Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP). Toda to ne zmanjšuje dejstva, da se je italijanski dirkač z neverjetnim napredkom hitreje od pričakovanj izstrelil med najboljše motocikliste na svetu. Nova sezona 2022 tako prinaša prvo priložnost za rezultatsko nadgradnjo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: V Valencii slovo Rossija
    02:11
    Iz 24UR: V Valencii slovo Rossija
  • Iz 24UR: Po zadnji dirki zna prvak v moto2
    00:41
    Iz 24UR: Po zadnji dirki zna prvak v moto2
  • Iz 24UR: V Valencii zadnja dirka sezone
    01:44
    Iz 24UR: V Valencii zadnja dirka sezone
  • Valentino Rossi in njegovi navijači po dirki za VN Valencie
    02:53
    Valentino Rossi in njegovi navijači po dirki za VN Valencie
  • Vrhunci dirke motoGP za VN Valencie
    05:41
    Vrhunci dirke motoGP za VN Valencie
  • Slovo Valentina Rossija od dirkaške kariere po koncu dirke motoGP
    02:54
    Slovo Valentina Rossija od dirkaške kariere po koncu dirke motoGP
  • Vrhunci dirke moto2 za VN Valencie
    05:59
    Vrhunci dirke moto2 za VN Valencie
  • Vrhunci dirke moto3 za VN Valencie
    04:41
    Vrhunci dirke moto3 za VN Valencie

Glavni cilj Francesca Bagnaie v novi sezoni bo zagotovo boj za naslov svetovnega prvaka. Tega odlični Italijan, ki ima za seboj izjemen zaključek letošnje sezone, niti ne skriva; na zadnjih šestih dirkah je namreč član Ducatija dosegel kar štiri zmage, obenem pa je v pet od zadnjih šestih dirk vstopil z najugodnejšega startnega položaja.

"Težko je karkoli povedati po tako dobri sezoni. Dogajajo se vzponi in padci, a je bilo slednjih manj kot prvih. Zato sem še toliko bolj zadovoljen z zaključkom sezone," je po skupno četrti zmagi dejal Francesco Bagnaia, ki priznava, da je v zadnjo dirko za VN Valencie vstopil nekoliko zadržano. "Drži. Mislim, da je kar večina dirkačev vanjo vstopila nekoliko drugače kot običajno. Vedel sem, da sem nekoliko v prednosti pred najbližjimi konkurenti. Jorge (Martin, op. p.) je dirkal odlično, a sem bil vseskozi v rahli prednosti, zato nisem paničaril. Nisem želel ponavljati napak na drugem ovinku, kjer sem pred tem nekajkrat zdrsnil s steze. Če potegnem črto pod dosežke, smo lahko vsi Ducatijevi dirkači zadovoljni s preteklo sezono," Bagnaia ni skoparil s pohvalami na račun moštvenih kolegov Jorgeja Martina in Jacka Millerja, ki sta današnjo dirko prav tako zaključila na odru za zmagovalce. Španec je bil drugi, Avstralec pa tretji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Pozna se, da smo nekoliko spremenili metode dela. Motocikel je sicer ostal nespremenjen, a z določenimi novostmi pri nastavitvah smo izboljšali naše dosežke do te mere, da smo sredi sezone dojeli, da se lahko enakovredno borimo za najvišja mesta na prav vsakem dirkališču. S tem nam je Ducati prišel naproti, saj bomo prav mi, mlajši dirkači v prihodnje nosili največje rezultatsko breme moštva. Za največji dosežek minule sezone štejem prav to, da smo bili z nespremenjenim motociklom do konca v igri za naslov svetovnega prvaka," je poudaril Bagnaia in se na koncu še enkrat več priklonil legendarnemu Valentinu Rossiju ob zaključku rojakove nepozabne in s številnimi lovorikami prežete kariere. 

"Vale (Valentino Rossi, op. p.) je eden tistih, ki je naš šport dvignil v višave. Brez njega nič več ne bo isto kot prej. Ogromno mi je pomagal pri mojih začetkih in kasneje v samem razvoju, za kar mu bom večno hvaležen. Gre za izjemno osebnost in vrhunskega športnika, ki je vseskozi premikal meje mogočega v motociklizmu. Z njegovim odhodom bo naš šport veliko izgubil, a karavana bo vseeno šla naprej," je še pristavil 24-letni "Pecco" Bagnaia.    

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gogi_
14. 11. 2021 21.39
+3
Fartez se pa pise SROVS
herr catz
14. 11. 2021 21.38
-1
Ka spet pisete neki po svojem.....Francesco je Francesco.....in tega se drzte...in ne Pecco
Samsung Android
14. 11. 2021 21.35
-2
Se strinjam a ce Bastianini ne zamenja Zarcoja bodo na slabsem
Vseeno nam je
14. 11. 2021 21.29
-3
Ma ja, Fabio bo, Bagnaia bo, še dobro, da Vinales z Aprilio ni kaj napovedal. Jaz pa mislim, da bo le Marquez postavil stvari na svoje mesto. Naj mu samo Bog da zdravja.
iga_biba
14. 11. 2021 21.20
-6
Še v prispevek o Ducatiju morate mešati nekega bivšega 9x, ki je končal kariero na 18tem mesto. No, dirko je končal na desetem.
Samsung Android
14. 11. 2021 21.36
+6
brezcasni
15. 11. 2021 16.53
+2
vceraj si kupil staro hondo za tisočaka in danes pamet soliš...si bil na kaki dirki moto GP ja ali si premlad da bi šel,ali pa si tisti tip človeka ki pred javnimi garažami pametuje o stvareh ki so mu poznane iz medijev........