MotoGP

Bagnaia in Bastianini v en glas: Zavedava se, da smo pred vsemi

Modena, 14. 03. 2023 10.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
47

Ducati je v lanski motociklistični sezoni pobral prav vse, kar se je pobrati dalo. Naslov svetovnega prvaka v kraljevem razredu motoGP, ki je okronal Francesca Bagnaio, konstruktorski primat Ducatija, za nameček pa so rdeči iz Borga Panigaleja kraljevali tudi v razredu Superbike. Nič čudnega, da bo imel Ducati v prihajajoči sezoni tarčo na hrbtu. Prav vsi iz karavane bodo želeli skalp rdečih ...

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Testiranja za novo sezono prvenstva motoGP
    02:20
    Iz 24UR: Testiranja za novo sezono prvenstva motoGP
  • Iz 24UR: Rossi v novo sezono z velikimi pričakovanji
    01:55
    Iz 24UR: Rossi v novo sezono z velikimi pričakovanji
  • Iz 24UR: Konec testiranja dirkalnikov razreda motoGP
    02:25
    Iz 24UR: Konec testiranja dirkalnikov razreda motoGP
  • Konec tridnevnih testiranj testnih dirkačev in novincev motoGP
    02:35
    Konec tridnevnih testiranj testnih dirkačev in novincev motoGP

Odlično opravljena testiranja v Portimau, kjer bo konec meseca uvodna dirka nove motociklistične sezone, so še okrepila samozavest v garaži Ducatija. Rdeči iz Borga Panigaleja so upravičili pričakovanja in dali vedeti svetovni konkurenci, da bodo spet tisti, ki jih bodo tekmeci skušali loviti. 

Naslednja sezona se bo začela zadnji konec meseca v portugalskem Algarveju, v njej bo 21 dirk.

Aktualni šampion kraljevega razreda Francesco Pecco Bagnaia je z rekordom steze v Portimau potrdil, da je pripravljen na ubranitev laskavega naslova. "Najboljši čas kroga na testiranjih me je zelo razveselil. Sprva sem imel nekaj težav, toda sčasoma sem bil na stezi vedno bolj zanesljiv in dirkalnik se je obnašal, kot sem si želel. Dobri občutki me prevevajo po opravljenih testiranjih. Seveda pa, eno so testiranja, povsem nekaj drugega pa dirka," umirja morebitno evforijo v pogovoru z italijanskim časnikom Corriere Dello Sport Bagnaia. 

"Če potegnem črto po petdnevnem testiranju, potem lahko rečem le, da smo pripravljeni na tekmovalno sezono. Tudi v Sepangu je bilo okej. Najbolj pa me veseli dejstvo, da smo ves čas napredovali. Četudi smo delali majhne korake, smo delovali v pravo smer in rezultati so že vidni. Test na Portugalskem je opravljen z odliko," je potegnil črto Francesco Bagnaia, ki je razveselil armado Ducatijevih navijačev z naslednjim opažanjem: "Letošnji dirkalnik mi je še bolj všeč kot lanski. Brez dvoma so fantje v garaži naredili korak naprej. Ponavljam pa, eno so testiranja na določenem dirkališču, povsem drugo pa dirkanje na različnih prizoriščih. V naslednjem obdobju se bomo trudili, da bo dirkalnik močan na vseh prizoriščih. Zadovoljen sem z opravljenim delom med tekmovalnim premorom. Ne bežim od dejstva, da je Ducati trenutno pred vsemi."

Francesco Bagnaia
Francesco Bagnaia FOTO: MotoGP

Bastianini: Na licih že imam nasmešek
Po lanski odlični sezoni si je Enea Bastianini pridirkal mesto v tovarniški ekipi Ducatija. Tandem Bagnaia - Bastianini že sedaj, še pred začetkom tekmovalne sezone, deluje zastrašujoče ... 

Navijači Ducatija so po 50 letih dočakali slavje italijanskega voznika na motorju iz te države, nazadnje je bila takšna zmagovalna kombinacija Giacomo Agostini - MV Agusta leta 1972. Razlog za veselje pa Francesco Bagnaia.

In takoj se postavlja vprašanje, kdo sploh lahko ogrozi Ducati? "Za razliko od Francesca sem imel sam kar nekaj težav na testiranjih. Sploh uvodni dan ni potekal po željah. Na srečo so nekatere spremembe v nastavitvah hitro prinesle obrat v pravo smer. V nadaljevanju testiranj sem se počutil že precej bolj prijetno." Bastianini je v lanski sezoni, še posebej v prvem delu prvenstva, presenetil z nekaterimi odličnimi rezultati, tudi zmagami ... "Lani sem morda še bil presenečenje, letos temu ne bo tako. Gotovo bodo tekmeci bolj pozorni." Po mnenju Bastianinija dirkalnik še ni na 100 %, a se bliža temu ... 

"Če bi se sezona začela danes, potem bi lahko že bili konkurenčni za najvišja mesta. Po moji skromni oceni že imamo kakovost, da se borimo za stopničke. A svoje bo seveda pokazal uvodni vikend v Portimau. Mislim, da je trenutno v prednosti moj "klubski" kolega Francesco, ki je ta hip tisti dirkač, ki ga bodo vsi lovili. Ja, trdim, da je oziroma bo favorit za zmago že na VN Portugalske. Tudi sicer mu dajem največ možnosti za osvojitev naslova."  

Moštva in dirkači razreda motoGP v sezoni 2023:
Monster Energy Yamaha: Fabio Quartararo in Franco Morbidelli  
Gresini Racing MotoGP: Alex Marquez in Fabio di Giannantonio  
Ducati Lenovo Team: Francesco Bagnaia in Enea Bastianini
Prima Pramac Racing: Johann Zarco in Jorge Martin  
KTM Factory Racing: Jack Miller in Brad Binder  
Repsol Honda Team: Marc Marquez in Joan Mir
Tech3 GASGAS Factory Racing: Pol Espargaro in Augusto Fernandez
RNF MotoGP Team: Miguel Oliveira in Raul Fernandez
Aprilia Racing: Aleix Espargaro in Maverick Vinales
LCR Honda: Alex Rins in Takaaki Nakagami
Mooney VR46 Racing Team: Luca Marini in Marco Bezzecchi

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (47)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pagliaccio 46
19. 03. 2023 12.40
-15
MM pač ni nek Valentino Rossi, da bi iskal nove izzive drugje , če je pogosto zmagoval in potreboval nov izziv, ko sploh ni zmagoval...To so šalabajzerji motoGP-ja , ki s svojim omejenim talentom niso nikoli premaknili tehtnice v svoj prid , tudi če je bil del dirkaškega paketa enak tistemu, ki je bil kasneje svetovni prvak
rude Cat
19. 03. 2023 13.28
-16
Pagliaccio 46
19. 03. 2023 18.39
-5
Seveda...čez šalabajzerja pač ne smeš reči, da ga je CAS pravično Kaznoval...čeprav premilo.....V kraljici motošporta bi mu odvzeli vse točke te sezone
rude Cat
19. 03. 2023 18.59
-5
Ja taksna so dvojna merila upostevanja 297ga clena
Pagliaccio 46
19. 03. 2023 19.17
-5
Resnici na ljubo moram priznati, da me malo čudi, da mu CAS ni prenesel kazenskih točk tiste svinjarije 2015, ki jo je zganjal vso sezono v sezono 2021/22...... k Audiju
Night fly
18. 03. 2023 20.04
+19
Resnici na ljubo moram napisati ,da je MM izgubil se tiste preostale % -ke , ki sem jih hranil zanj ,v smislu dirkaca . Resnicno sem upal ,da se bo pozimi odlocil za drugi motor in s tem dkazal ,da premore nekaj jajc . Pa nic . Gre na ziher , Honda je najbrz zanj zadnja postaja . Pa naj bo tako .
rude Cat
18. 03. 2023 20.15
-20
Ti si ze zdavnaj izgubil vse %.... V bistvu tud vse ‰...kekc
SeteGibernau
18. 03. 2023 13.20
-20
Še en teden, jasno pa je, da nikogar ne zanima Ducatijeva prepotentna armada, pač pa so vse oči uprte v glavnega akterja tega športa zadnjih deset let, MM93.
Life of legend
18. 03. 2023 18.46
+19
Sete, pa na kakih substancah si ti, da to skup sklanfaš, daj še enkrat preberi kaj si napisal, pa počasi! Da so vse oči uprte v podleža 93! Pa kdo se še te na njega spomni!😂😂😂
Night fly
18. 03. 2023 19.59
+20
rude Cat
18. 03. 2023 20.15
-20
Night fly
17. 03. 2023 21.50
+23
Se tocno en teden in realnost nam bo prikazana v barvah ,pa se v hitrosti ,se raje pa v lepem dirkanju .....in ne kegljanju ,kot je to pocl do pred kratkim Marko skace . Da ne pozabim , Jorg Lovrencov je te dni povedal nekaj o dirkanju tako Rossija kot Markeca . O tem kaj je rekel o rossiju ne bom pisal ,da ne bodo kalimeri spet bevskali , je pa nekaj besed (nekaj) posvetil Markecu starejsemu ,za katerega pravi ,da je dirkac , ki si je do sedaj upal iti preko sprejemljive meje clovekovih sposobnosti , s tem pa ,oz. obenem pa tudi pozabil na svoje zivljenje . To tezo je Jorge dopolnil s svojo izkusnjo , da do svojih 30 let ni poznal strahu , da pa se je po nekaj grdih padcih vse spremenilo ..... to pa pomeni takoj nekaj desetink na krog -izpuhti . In c obenem v istem kontekstu primerjamo se Rossija , je Rossi pri 30 -ih se na veliko zmagoval ,in se 10-12 let kasneje vzdrzeval neverjetno kondicijo ,koncentracijo in voljo do dirkanja na 2 kolesih ,no ,zdaj pri 44 ih pa se na 4 kolesih in Kartu , ter drugih dirkalnikih . Toliko v vednost nekaterim spodnjim bevskacem , ki Rossija kar naprej poskusajo utapljati .........pa jim ne gre ,vsled tega se nato spustijo na najnizjo lestvico obcevaja . Mar ni res ?
Life of legend
18. 03. 2023 08.22
+21
Bravo Night, hvala za realne objave, vse povedano!
SeteGibernau
18. 03. 2023 17.47
-19
Da daš temu Nightflyu prav, pa morš bit konkretno usekan.
Night fly
18. 03. 2023 20.01
+20
Sete Hibernat ................ je to vse kar zmorete sklanfati skupaj ???Torej imamo prav ,da vam gorijo samo dve celici .....vsaj upam , ce ena crkne ,ostane se ena ........upanje .
rude Cat
18. 03. 2023 20.16
-20
Tolk o tvoji psihicni trdnosti...svicar heidi👏👎
SeteGibernau
17. 03. 2023 12.57
-33
Spodnji sestavek sem snoci tako dobro napisal in zadel zebelj tocno na glavco, da sta se omenjene nepridiprava kar sama ujela v past s svojimi nicvrednimi in zaljivk polnimi zmazki. Tako sta na najboljsi mozen nacin pokazala, kaksna negativca in zdraharja sta tule. Poden od podna, upam pa, da se tudi ostali bralci ohrabrijo in jima pokazejo, kje so vrata. Ker ju tukaj nihce, ama res nihce ne rabi.
Jezdimir
17. 03. 2023 12.59
+33
Life of legend
17. 03. 2023 17.28
+26
Sete, pa kaj ti klamfaš, tebe nihče ne rabi, obseden si z blatenjem in lažmi o Bogu gp-ja Rossiju! Night, jezdi, belidirkac, pa še nekaj jih je čisto ok! Take kot si ti bi doživljenjsko blokiral tu gor če bi se dalo!
SeteGibernau
16. 03. 2023 21.04
-34
Ne razumem ljudi kot je ta Nightfly, ki na veliko zali pisca spodnjega komentarja, saj gospod ni nic zlagal. Francesco Bagnaia se je po nekaj padcih sredi lanske sezone znasel v psihicnih tezavah in je med drugimi zaprosil za nasvet tudi Caseya Stonerja - svojcas svet. prvaka z Ducatijem. Ta novica oz. clanek je bil tudi tukaj objavljen. In ko je proti koncu sezone tako ohrabren Bagnaia uspel ujeti vodilnega Quartararoja, pa se je od nekod pojavil Bastianini z prakticno nicelnimi moznostmi za naslov in kot dirkac Ducatija zacel z nevarnimi manevri ogrozati potencialnega Ducatijevega kandidata za naslov, Bagnaio. Se na zadnji dirki, zato pa so vodilni mozje v Ducatijevem boxu vili roke in tekali sem in tja - saj pa je vse zabelezeno v arhivu dirk. Kaj ti ni jasno, Nightfly? Clovek je vse povedal po pravici, ce pa se to tebi ne dopade, pa ga nimas pravice zaliti. Aja, pravice ne, svobodo pa imas, saj je tvoj komplice Jezdimir slucajno moderator tule in lahko po mili volji zganjata svinjarije v nedogled.
Jezdimir
17. 03. 2023 08.58
+38
Dej Korl poberi se! Kako te ni sram, vsak drugi dan se na novo prijavljaš, tvoj besedni zaklad je iz pod vsakega nivoja, kaj pomeni kulturna komunikacija še slišal nisi, znanja o motorjih in dirkanju itak nikoli nisi imel, sploh ne vem kaj sploh še tukaj iščeš, namreč zadovoljevanje tvojih izprijenih fetišev se gnusi že vsem bralcem, če smo realni...hehehe
Night fly
17. 03. 2023 09.10
+37
Tvorcu zgornjega "prispevka" , ki se skriva za |||||||||SeteGibernau 16.03.2023, 21:04:02|||||||| sporocam zame veselo novico ......da ni nikoli nic razumel ter naj tako ostane se naprej . Kar pa se tice njegovih /njihovih osebnih napadov brez vsakrsnega povoda ali intencije z moje strani ............nic hudega ,prizadenejo lahko samo osebe ,ki psihicno niso dovolj trdni ,obenem pa je to evidenten znak njihove sibkosti in neargumentirane artikulacije .O bontonu pa bolje ,da ne pisem ,ker se bo kar sam zakuril ,tako nevreden in neuporaben je pri kalimerih . ..... si pa dovolim pritrditi besedam Jezdimira tu nad mojim odgovorom . Popolnoma prav ima ,,,pa se precej nezna dusa je ,ce lahko tako napisem ......nezna v svojih odgovorih jasno .
Jezdimir
17. 03. 2023 09.21
+35
rude Cat
17. 03. 2023 10.20
-33
rude Cat
17. 03. 2023 10.25
-37
In spet tvorec zgornjega zmazka iz svice razlaga o psihicni trdnosti...in koga prizadenejo. Vec kot ocitno prizadanejo tebe ....glede na tvoj odziv, ki je napisan tako kot ti znas. Kar dajes to dobis nazaj....kaj tukaj ti ni jasno. Da o tvojem nivoju bontona sploh ne razpravljamo...
Jezdimir
17. 03. 2023 10.34
+37
belidirkac
15. 03. 2023 21.57
+33
V Portimau so ekipe poskušale odpraviti še zadnje pomankljivosti na svojih dirkalnikih. Ducati ima zmagovito osnovo,Pecco pravi: "Pripravljeni smo", in dodaja da je letošnji motocikel narejen po njegovi meri. Pri Yamahi so se vrnili na osnovne nastavitve iz leta 2021 in to nadgradili. Fabio je vedno bolj samozavesten z novo gumo,časi so vzpodbudni,čeprav še niso na ravni Ducatija in Aprilie. Težava je že v sami zasnovi motorja I4. Aleixa je ovirala poškodba roke po padcu,nadgradnja motorja je uspela,pravi Maverick. Honda ima še vedno veliko težav,Marc pravi da morajo ne glede na to v sezono zreti z optimizmom,težav pa ne bodo odpravili še vsaj nekaj dirk. Odpeljal je zelo malo krogov. Pri KTM se Jack še privaja na dirkalnik,počasi pa napreduje,našli so vzrok slabega oprijema zadnje gume,je povedal. Ker pa bo naslednji konec tedna na tem dirkališču prva dirka,so dirkači izvajali tudi simulacijo sprint dirke. Kar 12 dirkačev je izboljšalo prejšnji časovni rekord steze. Očitno vsi komaj čakajo na začetek sezone,tako kot mi.
Night fly
15. 03. 2023 09.56
+38
MaxBiaggiChampion 14.03.2023, 21:28:47.................slucajno sem prebral clanek tik spodaj mislec , da je to kaksen novi komentator ..... in kaj vidim : popoln depraviran zmazek , produkt ,ki ga je zmozna napisati bolna ali pa mocno depravirana oseba ,in to slovenskega rodu ,,, ce lahko ugibam ,kar je se toliko bolj devastantno za nas rojene Slovence . Ko tak depravat na tak nacin pise o dveh sportnikih ,osebah vredne spostovanja za svoje obnasanje in sportne dosezke je jasno ,da se pisec ni omejil samo na blatenje sportnikov , njunega porekla ,ampak s tako narativo skusa vznemiriti ves navijaski in ljubiteljsi rod motoristov ,pa tudi navijacev tega sporta ............ obenem pa maze tudi navijace Honde,,,,zal pa se tega zaradi svojega nizkega ali absentnega QI niti ne zaveda . Bolan um . Ce bo Slovenija sla naprej na bazi takih osebkov je izgubljena v kratkem .
rude Cat
15. 03. 2023 10.02
-50
Jezdimir
15. 03. 2023 10.28
+42
Moram te popravit, Korlove korenine so od dol, dva brda od Peći, samo toliko v vednost...hehehe
rude Cat
15. 03. 2023 10.33
-41
Ko bolna in pa mocno depravirana oseba razlqga kako so drugi okrog njega bolni in depravirani....
Night fly
15. 03. 2023 10.48
+38
Jezdimir , ,,,,,,,najbrz imas prav , glede na to kaj in kako pise ,je morda ´zdele´ splezal ,pardon , strbunknil z drevesa . Najtezje za nekoga je ,da ne obvlada niti svojega ze tako nizkega QI in svoje samopodobe ,karkoli je ze ima . Nekomu je surovost ze v njegovem DNK , na primer temu zgoraj rude Cat , ki svoje umsko poslanstvo hrani kar v delu svojega nick-a --rude -surovi ............skoda ,ker mamice takih ljudi niso do konca zloscile ,zglancale tudi umsko .
rude Cat
15. 03. 2023 10.55
-39
Vidimo kk je tcoj um zglancala mamica.....ocitno je po vec poizkusis obupala in te prepustila naravi....
Jezdimir
15. 03. 2023 12.46
+51
Muci kaj kihaš? ...dej skašlji se...hehehe
MaxBiaggiChampion
14. 03. 2023 21.28
-54
To se bo smeha letos, Bagnaia ni samozavesten, lani ga je z velko muko Stoner psihicno postavil na noge - kljub dalec najboljsemu motociklu (bolidu)- na drugi strani pa tipicno makaronarsko teslo Bastianini, ki nima tri ciste v glavi. Spet bodo sivolasi mozici tekali sem in tja po Ducatijevem boxu in vili roke. Kaksna italo anarhija....
Jezdimir
14. 03. 2023 21.38
+53
Bagnaia ti je nočna mora, najbrž zato ker je Markeca osmešil, če smo realni...hehehe
rude Cat
14. 03. 2023 21.59
-43
Mi tebe osmesimo vsak dan ..znova in znova....ce smo realni
Jezdimir
15. 03. 2023 08.31
+41
rude Cat
15. 03. 2023 10.08
-40
Jezdimir
14. 03. 2023 18.38
+53
Pri Ducatiju so sistematično zaposlovali najboljše dirkače, kar se jim je obrestovalo, med tem ko smo priča kako najboljša Honda z nesposobnim Markecom tone vse globlje, jasno kot beli dan...hehehe
rude Cat
14. 03. 2023 21.11
-52
Dj si skini ta avatar...k si sramota sebi in tej firmi
MaxBiaggiChampion
14. 03. 2023 21.26
-50
Sj te razumemo jezdic, z Markecom si obremenjen dan in noc, v vsakem zmazku ga omenjas, seveda v svoji napacni verziji, res ti je unicil zivljenje. Isto kot Dohtaru hahahah
Jezdimir
14. 03. 2023 21.30
+52
Pri vama se nikoli ne ve kdo je komu za hrbtom, pokvarjenca...hehehe
Tenma
14. 03. 2023 18.09
-49
Dukati je poreboval 13 let za naslov.