MotoGP

Bagnaia po odličnem startu sezone hoče še več: Zanima me le boj za zmago

Doha, 01. 04. 2021 10.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Francesco Bagnaia se je že na otvoritveni tekmi nove motociklistične sezone izkazal s prebojem na stopničke. Italijan, član rdeče Ducatijeve družine, je s tem dokazal, da je konkurenčen v boju za najvišja mesta. A pozor, Bagnaia je po tretjem mestu v Dohi okusil uspeh in ta konec tedna, ko je na sporedu že druga zaporedna dirka na istem prizorišču, si želi korak naprej. S prenosi dirke za VN Katarja na VOYO pričenjamo v petek opoldne, ko so na sporedu prvi prosti treningi.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Pripravljeni na novo dirko
    02:08
    Iz 24UR: Pripravljeni na novo dirko
  • 40. del spletne pogovorne oddaje Balanca
    10:32
    40. del spletne pogovorne oddaje Balanca
  • Kako je v Doho na dirko motoGP odpotovala naša televizijska ekipa v korona časih ...
    05:27
    Kako je v Doho na dirko motoGP odpotovala naša televizijska ekipa v korona časih ...
  • Iz 24UR: Zmagal Maverick Vinales
    02:05
    Iz 24UR: Zmagal Maverick Vinales
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Katarja
    04:12
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Katarja
  • Iz 24UR: Vinalesu prva dirka sezone
    02:10
    Iz 24UR: Vinalesu prva dirka sezone
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Katarja
    01:36
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Katarja
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Katarja
    04:25
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Katarja

Otvoritvena dirka sezone je imela, spomnimo, dva različna "polčasa". Začetek je pripadel Ducatiju, s starta so se namreč najbolje pognali oba tovarniška in oba poltovarniška dirkača in kazalo je, da bodo Francesco Bagnaia, Jack Miller, Zarco in Jorge Martin – novinec med elito se je na četrto mesto prebil s 14. startnega položaja – ušli tekmecem. A italijansko veselje ni trajalo dolgo, tekmeci so si opomogli, nevarna sta bila predvsem tovarniška dirkača na yamahah. Precej manj uspešna sta bila danes oba dirkača poltovarniških yamah: veteran Valentino Rossi je bil na koncu le 12., Franco Morbidelli pa 18. Fabio Quartararo, ki je Rossija zamenjal v "prvi postavi" Yamahe, se nazadnje le ni mogel udeležiti boja za stopničke, je pa imel precej večjo vlogo Vinales. Španec se je sredi dirke prebil do tretjega mesta in nakazal, da je hitrejši in da bo še napadel. Dva kroga zatem je prehitel Zarcoja, še dva pozneje pa je moral popustiti tudi do takrat vodilni Bagnaia. "Zadovoljen sem, skoraj ne bi moglo biti bolje. Seveda, če bi zmagal, bi bil še bolj prešerne volje. A odličnemu startu sezone ne gre gledati zobe. Vozil sem svojo dirko, vedel sem, kje lahko pridobim in napadam. V odločilnih trenutkih mi je sicer malo zmanjkalo, a stopničke so vedno odličen rezultat," je dober uvod v sezono 2021 pospremil Bagnaia, ki je bil neposredni udeleženec napete končnice uvodne dirke. 

Francesco Bagnaia
Francesco Bagnaia FOTO: MotoGP

Svetovni prvak Joan Mir je v zadnjih krogih prišel povsem blizu in nekaj krogov pred koncem s tretjega mesta ogrožal tudi Johanna Zarcoja na drugem, potem ko je prej že premagal prav Bagnaio. A nazadnje se mu račun ni izšel. V zadnjem krogu je tvegal preveč, za dva zavoja sicer prehitel tudi Zarcoja, toda nato je moral upočasniti in na široko zapeljati v predzadnji zavoj. To pa sta dirkača na Ducatijih za njim neusmiljeno izkoristila, na ravnini se je pokazala moč italijanskih motorjev, ki sta "padla" mimo Suzukija in Mira v zadnjem trenutku prikrajšala za stopničke. "Ducati se je spet izkazal s svojo hitrostjo. Lepo je to spoznati že na prvi dirki sezone," je italijanskemu časniku Corriere Dello Sport še zaupal Bagnaia, ki še išče prvo zmago med dirkaško elito. Pred dnevi je bil blizu, ta konec tedna želi biti še bližje slavju ... "Prejšnji konec tedna sem že vohal svojo prvo zmago. Mislim, da mi jo je odnesla malce zgrešena taktika. Malce preveč sem privijal dirkalnik na začetku, v končnici mi je zato malo zmanjkalo. Sam sem kriv," se je malce posul s pepelom Pecco Bagnaia. "Prihajajoči konec tedna želim še več. Pogoji na stezi so bili zaradi peska in vetra zahtevni, pripravljeni bomo tudi na to. Mislim, da smo naredili podrobno analizo in da nekaterih napak ne bomo ponavljali. "

VN Dohe
Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nightifly
03. 04. 2021 13.58
Callux 02.04.2021, 21:36:54 +4 Včasih sem na stvari gledal precej drugače kot zdaj, ko sem ugotovil, da prepirat se mi res ne da.. Ker s tem res ne dosežeš nič.. Zato sem se za nekaj časa umaknil in pridem na vsake toliko časa :D.. Če se že pogovarjamo, potem se vsaj dajmo na nek razumen, spoštljiv način.. Brezveze se je kregat, gremo raje na pivo :D////////////////// Callux ,,,, imas popolnoma prav , tudi sam grem rad na pivo -toda z ljudmi ,ki TO SO . Zal mi je ,da drugega ne morem deliti s teboj .Spomnim se leto dve nazaj , ko se je nekaj teh perverznezev ,ki na tem portalu se cakajo v zasedi in obgrizejo vsakega ,ki jim ni po godu ( s tem zdravijo svoj najstniski manjko druzbenega zivljenja ) z besednjakom , ki se ga sramuje vsak normalen clovek , spravili nate , poleg nas ostalih navijacev . To je bilo zame sramotno in sem jim , med drugimi to tudi povedal -napisal . Zal si se -ali pa ste se Callux raje umaknil na drugo platformo ,ker je bil pritisk na vas prevelik in prevec umazan . Popolnoma vas razumem . Verjetno imam sam veliko bolj trdo kozo , tako tudi nekaj ostalih ,ki se vztrajajo na tm forumu . Sicer pa ni treba imeti posebne vescine ,,,sa mo nekaj strani pisanja iz prejsnjega tedna si poglejte in te ,ki prihajajo ,pa bote ugotovil , da so isti majstri , ki so vas takrat napadli danes res priliznjeno do vas ´´korektni´´ ,ker so jih nekajkrat dobili po prstih od koreografa te strani -torej moderatorja . Veste , samo nekaj vam bo napisal , in s tem tudi vsem ostalim . Pride dan , ko bo verjetno tuddi meni nekaj v glavi reklo ---dovolj je dovolj . Nato se bom obrnil na prave organe in pritisnil tipke , ki predstavljajo tisto,kar v nasih mislih in zivljenju predstavlja pravo . Ker je to javni medij , mora kot tak braniti ustavne pravice vseh ljudi in ob tem tudi najvisjo , ki velja v demokraciji - enak pred zakonom . Dokler se lahko afnamo ,je eno . Ko pa vmes posezejo oni z aktovkami -potem bo pa bolj veselo . In na vrsti bodo tudi moderatorji, pregled vseh IP -jev in podobno . Mislite da ne ? Veste Callux , desetletja tujine te naredijo mocnega , se posebno pa ti povedo ,da nisi in ne smes biti samo ovca . Res je ,daa si ignoranti tu na forumu dovolijo brezsramno zaljenje , toda ce ne bi bilo takih , bi sem i res lahko pogovarjali o pivu in cem drugem . Samo umikati se ,v zivljenju pomeni samo eno . Da postanes ubeznik ,skrivac . Tega me pa moja starsa partizana nista naucila -k sreci . Res so to ´´samo´´ dirke , toda mene so starsi v moje danasnje zadovoljstvo vozili na dirke ze v rani mladosti ,skoraj kot dojencka ,tako da ---- ja , bencin v krvi . S tem se rasel , to clovek vzljubi . Vsak lahko reagira na svoj nacin, cim bom v penziji ,kmalu , bom imel pa veliko casa tudi za pravne zadeve . In to v toliko ,da zmaga vsaj dostojnost .... pa lep pozdrav .(((( se to - tkega gnilega jezika , kot ga uporabljajo nekateri tu se nisem zasledil na nobenem forumu sirse v evrop. sport.medijih . To ni normalno )))).
nightifly
01. 04. 2021 21.44
+13
1 16 krutaresnica 01.04.2021, 8:26:22 +15 Korl! Iskreno sem upal, da boš po vseh svojih ničvrednih zmazkih in vseh dobro namernih opozorilih, s strani uglednih komentatorjev, zadevo prespal in se modro opravičil za vse zlonamerne zmazke, ki si jih tukaj pustil, da ne omenjam vse tiste ki ti jih je moderator dobronamerno izbrisal, ampak žal od tega zopet en velik nič! Še kar se smešiš in se v nič daješ s tem ko zastopaš podlosti Markeca, najbolj pokvarjenega dirkača v zgodovini moto športa, za povrh pa se še naslajaš nad vsemi grozodejstvi ki jih je počel nad poštenimi dirkači. Kaj si naj človek še misli o tebi in tvojih sprevrženih dejanjih drugega kot to da si res zelo ubogi, pomilovanja vreden pridanič////////////////////////// Tako je .
AS1983
01. 04. 2021 21.38
-1
Bagnaia bi lahko spet osvojil stopničke, ali pa celo 1.zmago v motogpju
nightifly
01. 04. 2021 21.46
+10
Prav sigurno , odlicen dirkac je , talent , mu kar privoscim cimprejsnjo zmago , da dobi polet in zaupanje vase .
mzvezda
01. 04. 2021 21.33
-11
Bagnaia ima pravo razmišljanje! Na zmago al pa nič, tako je MM osvojil kar nekaj naslovov!
iga_biba
01. 04. 2021 21.20
-19
VR/46 zimzeleni veteran, bivši devetkratni zmagal na dirki motoGP. Prvoaprilska, ali pa da bi edini dirkal.
Robert Kadiš
01. 04. 2021 20.43
-17
Ah dajte no MM bo če mu poškodbe res ne bodo uničile kariere do konca...postal največji med največjimi....pa če vam je prav ali ne.
rcarlos
01. 04. 2021 21.41
+13
MM bo verjetno tak ko Lorenzo, Stoner, ipd.. Uglavnem hitro pozabljen ne glede na dosežek.... Grem stavit, da tudi ko gre VR46 v penzijo, bojo tribune velikokrat obarvane v rumeno ker pač morš met neki več, da pridobiš tako množico svojih navijačev in jih spraviš na tribune
Ficho81
02. 04. 2021 12.55
+3
Ja, zato mu pa nobeden od naštetih ne sega do gležnjev, čeravno so zaznamovali svojih par let, on pa pač par desetletij. Tu je z njim le še G. Agostini, mogoče B. Sheen in še mogoče kateri. Moto šport je hočeš nočeš doktor zaznamoval dosti bolj, kot vsi ostali.
kajcenebinikolipoizkusil
02. 04. 2021 14.08
+2
BellaCiao
01. 04. 2021 13.15
-14
Ima najboljši motor, vprašanje je ali ga obvlada in ali lahko formo drži konstantno
nightifly
01. 04. 2021 15.41
+16
Glede na to ,da je v bistvu rookie ,in prvic na uradnem Ducatiju , ki je zelo zelo hiter moto , je Bagnaia opravil cudovito nalogo v nedeljo . Oz . kar cel prejsnji vikend . Jaz ga opazujem ze nekaj let in je bilo jasno ,da potrebbuje samo en dober konstanten motor nic drugega . Je talent . Odlicno je odpeljal prvo dirko , ni kaj . Ze v zacetku dirke je bilo znano ,da bo obraba pri nekaterih mostvih vecja , samo niso vedele kaksna bo do konca ,torej na dolgi cas dirke . Nekaj se je pokazalo , zdaj imajo mostva malo vec podatkov ,da uskladijo nastavitve ,elektroniko ,,,in vse ostalo .
Mr. Cat
01. 04. 2021 19.44
-17
Ka si pametn provokator..👏👏👏💩💩
.jezdimir
01. 04. 2021 20.29
+17
Muci a kakaš v Korlovem naročju...sam vprašam...hehehe
.jezdimir
01. 04. 2021 21.19
+17
nightifly
01. 04. 2021 21.37
+9
.......... oni dan je eden od njih omenjal celo nacije ,pa taborisca , nekaj podobnega ..........ce to niso popoplnoma zblojeni ljudje ,potem pa res ne vem ......!
hondoid
01. 04. 2021 12.56
+17
Dobra miselnost,kot Senna nekoč...🏁 Računajte nanj,mlad je in vozi Duceja..
motorist_mb
01. 04. 2021 11.47
+18
Mill tud lapo pol pa nič,ne morejo mulci iz kože da rezultati sami govorijo.Gremo duce 👍