MotoGP

Bagnaia: Marquez in Bastianini trenutno nista kandidata za naslov prvaka

Termas de Rio Hondo, 31. 03. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Absolutni zmagovalec prvega dirkaškega vikenda elitnega motociklističnega razreda motoGP Francesco Bagnaia, ki je slavil tako na premierni sprint dirki kot tudi na prvi klasični dirki sezone, je razkril, koga po prvi preizkušnji sezone vidi kot glavnega tekmeca v boju za naslov svetovnega prvaka.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Tekma na stezi Termas de Rio Hondo
    02:10
    Iz 24UR: Tekma na stezi Termas de Rio Hondo
  • Iz 24UR: Priprave na nov obračun v Argentini
    02:04
    Iz 24UR: Priprave na nov obračun v Argentini

To po mnenju 26-letnega Italijana nista Marc Marquez in Enea Bastianini, ki so ju mnogi pričakovali kot glavna tekmeca aktualnemu svetovnemu prvaku. Tako Španec kot tudi Italijan ta konec tedna izpuščata VN Argentine, saj sta jo skupila v Portimau. Bastianini je prvi dirkaški vikend sezone zaključil že na sobotni sprint dirki, ko je vanj trčil Luca Marini, ob padcu pa si je Ducatijev dirkač zlomil lopatico. 

Bagnaia je še v soboto na zmagovalnem odru stal skupaj z Martinom in Marquezom
Bagnaia je še v soboto na zmagovalnem odru stal skupaj z Martinom in Marquezom FOTO: AP

Marquez je na drugi stran za odsotnost na dirkališču Termas de Rio Hondo poskrbel sam. Šestkratni prvak razreda motoGP je namreč v tretjem krogu nedeljske dirke VN Portugalske prepozno zaviral, najprej oplazil Jorgeja Martina, nato pa se zaletel v portugalskega tekmeca Miguela Oliveiro in oba sta končala na tleh. Hondin dirkač si je pri tem zlomil dlančnico na desni roki, Apriliin pa je utrpel poškodbo desne noge in prav tako ta konec tedna ne bo dirkal.

"Želim jima čimprejšnje okrevanje in upam, da ju kmalu spet vidim dirkati," je o Marquezu in moštvenem kolegu Bastianiniju najprej povedal Francesco Bagnaia in pojasnil, zakaj ju trenutno ne vidi v vlogi pretendentov za naslov prvaka: "V tej fazi prvenstva se mi ni treba ozirati na dirkače, ki jih trenutno ni med konkurenco, ampak samo na tiste, ki so tukaj."

Aktualni prvak elitnega razreda je nato pojasnil, kdo mu trenutno predstavlja največjo grožnjo: "Maverick (Vinales op. a.) in Marco (Bezzecchi op. a.) sta mi trenutno najbližje. Moram se osredotočiti na njiju. Paziti moram, da ne delam neumnosti, ker je prvenstvo še dolgo in je enostavno izgubiti točke. Pomembno je biti konstanten."

Maverick Vinales, Francesco Bagnaia in Marco Bezzecchi
Maverick Vinales, Francesco Bagnaia in Marco Bezzecchi FOTO: AP

"Glede na to, kar se je zgodilo, Marc in Enea trenutno nista v bitki za naslov prvaka. Toda v tem trenutku je prezgodaj razmišljati o prvenstvu," je še pojasnil vodilni v prvenstvu in dodal: "Upoštevati moramo vrstni red in Maverick in Bez sta najbližja. Avgusta bo bolj jasno, kdo je favorit. Fabiov (Quartararojev op. a.) tempo v Portimau je bil na primer konkurenčen. Vemo, da je slabo začel dirko in se moral najprej boriti z drugimi motocikli, ampak je konkurenčen."

Je lahko Fabio Quartararo letos eden izmed kandidatov za naslov prvaka?
Je lahko Fabio Quartararo letos eden izmed kandidatov za naslov prvaka? FOTO: AP

Časa za prilagoditve na drugo prizorišče v sezoni ni veliko, že danes popoldne dirkače čakata prosta treninga, ki si ju lahko v živo ogledate na VOYO. Za glavnega favorita tudi tokrat velja Bagnaia, a je treba poudariti, da Ducati na dirkališču Termas de Rio Hondo še nikoli ni zmagal.

"Zavedam se, da Ducati tukaj še nikoli ni zmagal, a lansko leto smo bili konkurenčni. Jack (Miller op. a.) je bil tukaj z Ducatijem vedno konkurenčen, a vsako leto smo nekaj storili narobe. Letos lahko pokažemo, da imamo dovolj potenciala, da smo v ospredju. Prvi dan dirke bi lahko bile mokre razmere, že včeraj je bila proga zelo umazana ... Pripravljeni moramo biti na vse," je zato pred drugo dirko sezone še opozoril Bagnaia.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sezona motociklističnega dirkanja v elitnem razredu motoGP se nadaljuje z današnjimi prostimi treningi, v soboto popoldne sledijo kvalifikacije in nato ob 19.50 sprint dirka, glavno dejanje pa bo na vrsti v nedeljo ob 18.15.

VN Argentine 2023
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (38)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lucky
01. 04. 2023 15.29
A je s temle spodaj vse v redu? Po letih bluzenja, da je na tribunah vse rumeno, nam zdej tvezi kk vse skrbi gledanost, če MM ne bo dirkal? Da mu zato gledajo skozi prste? So to trezni komentarji? Temu je treba odvzet lastništvo unih zadev.
Night fly
01. 04. 2023 11.28
Jasno ,kalimero z belo cepico (spodaj) isce celo dlake v svojem edinem jajcu in bo naredil vse , da bodo drugi krivi za njegove tezave ..... .glede besed Bagnaie bi bilo potrebno povedati , da je njegov odgovor novinarju v sozvocju s vprasanjem ,torej v kontekstu . Ampak jasno kalimera to ne zanima , niti ga ne zanima prevod , to pa je ze dvakratni kolicnik moznosti drugacne interpretacije . Ni kaj ,iz tega je Zelo lepo razvidno ,da je cetica kalimerov ze v zacetku sezone zeloooooorazkurjena , ker je to 4 sezona njihovega dirkaca ,ki je zacela slabo , jasno po njegovi lastni krivdi .Obenem pa je skegljal in polomil se Miguela , ter Martina . Ni kaj .....zato pa so se z vsem žveplom lotili Marinija , ki je v voznji storil to ,kar se pripeti cisto vsem dirkacem -zdrs kolesa . Jasno ,da je to napaka , so pa stewardi zelo jasno in citljivo podali izjavo glede tega ..........problem je samo v Markecu ,se boj pa v vodstvu dirke in Fim , ki tega dirkaca venomer in VENOMER obkladajo z vato post festum , da bi gledanost dirk obdrzali pri visokih stevilkah. Ce zaupanje in navijastvo v MM pade , pade gledanost ,to so hudi milioni izgub ,,torej raje vidijo na en nacin tudi polomljene kosti , ker vedo ,da si clovek od pamtiveka zeli iger in krvi . Res pa je tudi ,da se je od takrat marsikaj zgodilo in spremenilo ,in upajmo,da bodo sefi teh sportnih organizacij vzeli to resno v obzir . In tudi res je ,da se nenapovedana nesreca lahko zgodi cisto vsakemu dirrkacu te karavane ,toda s tako vnemo dirjati in iskati kri ter polomljene kosti kot to pocenja MM ,je tezko videti pri dirkacih moto GP . Jaz se spet "bojim" povratka MM , ko bo najbrz ponovno hotel dokazati ,da sedi na desni strani boga......
cbrman
31. 03. 2023 21.03
+2
Bagni pač razmišlja realistično.Tisti, ki jih ni pač ne osvajajo prvenstev. Sicer kolega Basti mu letos ne bo delal sivih las pri lovu na naslov. Do takrat ,ko bo lahko zmagoval bo naslov za letos že davno oddan . Honda pa v boju za naslov mora prvo sporihtat motor in najti dirkača ,ki bo lahko zmagoval..Kamikaze Markec letošnjo sezono še začel ni , pa je že polamani. Sedaj bomo pol leta poslušali, da kamikaza še ni 100%. Mir in Rins nista iz pravega testa ,da bi Bagniju na odličnem Ducatiju sploh lahko konkurirala.Prej bo moral paziti na Millerja in Binderja s KTMko, Vinales se sam ne verjame ,da je lahko prvak pa bilo kateri stroj mu dajo ..
cbrman
31. 03. 2023 21.12
+2
Starejši Espargaro je pa v tistih letih veš , ko več ne gre .... Ostali, ki bi še lahko bili v boju za prvaka pa vozijo Ducati..Če Bagni ta vikend in še naslednji vikend zmaga mu bodo konkurirali samo KTMke, ker ostali Ducatiji mu bodo krili hrbet..
alesnicar
31. 03. 2023 19.42
-3
ne seri stari. ti pac si ker vozis dukati. nikoli pa nebos nekaj...
Jezdimir
31. 03. 2023 21.54
+2
Marquezu lahko daš avion pa ne bo rezultata, samo razbil ga bo...hehehe
73787973
31. 03. 2023 13.04
+4
Pagliaccio 46
31. 03. 2023 16.42
-3
Pagliaccio 46
31. 03. 2023 12.52
-3
Neodgovorna vožnja, povzročitev nesreče, nameren stik in izrinjanje dirkača s piste... vse pa v nasprotju s pravili...... kazen za to svinjarijo 2015 ? Samo 3 kazenske točke 😳.... brez starta iz ozadja, brez prepovedi ene dirke, brez opravičila , brez počasnih krogov , brez 🏴 .... in brez zamika kazni v naslednjo sezono, 👍🏻 kar se lahko zahvalimo CAS-u mednarodnemu arbitražnemu sodišču za športne spore, čeprav to ,kar je naredila legenda VR ,nima nobene veze s športom.
Jože Stari?
31. 03. 2023 13.25
+1
res je. Rossi je storil veliko napako namreč moral bi zaustaviti motor in zbrcati murkeža ko norca in mogoče bi takrat izgnal hudiča iz njega.
Resnica se briše
31. 03. 2023 13.34
-3
Vemo kk je blo pred rumeno garazo rosija...ko je tamau prsu na obisk.....
Pagliaccio 46
31. 03. 2023 15.05
-3
Če bi prišel Biaggi, bi videli tudi Rossija...a Marquez ni Biaggi in to ve še Rossi najbolj
73787973
31. 03. 2023 16.18
+2
PetronasF1
31. 03. 2023 12.39
-1
Biti prvak z Ducatijem, medtem ko od Millerja do Bastianinija vsi zmagujejo s tem motorjem ni vredno kaj dosti, čisto nekaj drugega je zmagovati s podhranjeno Hondo, doseči čez 300 točk, medtem o drugi dirkač Jorge Lorenzo , ki je mimogrede 5 kratni svetovni prvak in je na Yamahi šolal Rossija, skup spacka borih 27 točk. To je nekaj, ne pa Bagnaia, ki sedi na za 2 razreda boljšem motociklu od konkurence.
Pagliaccio 46
31. 03. 2023 13.00
-4
....bolj natančno bi bilo reči ....doseči čez 400 točk... in 27 točk dolgoletnega 1. dirkača Yamahe na Hondi bi bilo res malo....28 dejansko osvojenih točk pa je nekaj popolnoma drugega...
Pagliaccio 46
31. 03. 2023 13.00
-2
....kot bi se moral strinjati Nightifly ....za vse 3 lovorike Honde v letu 2019, ko je bil daleč najboljši motor Ducati, je bilo še Lorenzovih 28 točk preveč
PetronasF1
31. 03. 2023 12.19
+0
Saj Bagnaia tudi ni glavni kandidat, to je Ducati.
Pagliaccio 46
31. 03. 2023 12.24
+0
Ampak sam Ducati je favorit že vsaj od začetka 2018...in to brez debate....
FIRBCA
31. 03. 2023 12.05
+0
dveh najboljsih ne bo bo kar dolgocajtno. Enea in Mark SKODA
Pagliaccio 46
31. 03. 2023 11.59
-3
Ker se zdrsi z neogretimi gumami pogosto dogajajo?...😳...torej bi lahko rekli, da so tudi blokirane zavore pogosto dogajajo v gneči ? Ko prebiram spodaj slušatelja Ahaca, potem je edina rešitev, da mora FIM sprejeti potemtakem vodilo , ki vodi policiste pri nesrečah brez alkohola...NEPRILAGOJENA hitrost..... Če bi imel Luca Marini, lepši sin Stefanije Palma, ustrezno hitrost ne bi zdrsnil in pri MM je popolnoma enako, če bi imel primerno hitrost mu zavore verjetno ne zablokirale. Kaj je rešitev ? Bodo kazni ENAKE za vse nenamerne nesreče, ker Bastianiju je vseeno, kdo ga je podrl ali bomo nevarno limitirali proti panoramski hitrosti, ki jih je v motoGP "izumil in patentiral" 2. največji italijanski dirkač Valentino Rossi, večna legenda?
Pagliaccio 46
31. 03. 2023 12.02
-3
Dva M-ja, torej Marquez in tisti, ki bi rad dirkal kot Marquez , nista bila edina , ki sta z neprilagojeno hitrostjo povzročila nesrečo a sta pri tem naredila kolateralno škodo drugim dirkačem
Night fly
31. 03. 2023 10.51
+0
Dva B- ja ,torej Bagnaia in Bezzecchi sta v nedeljo pokazala svoji dobri voznji .Tretji B , Bastianini je bil v dirki skeglan s strani Marinija . Ta napaka Luca-e je s strani stewardov obravnavana kot incident iz dirke , kar je tudi popolnoma razumljivo ,ker se zdrsi na tak nacin in z delno neogretimi gumami v gneci tudi pogosto dogajajo .Seveda bi bilo bolje ,da vsega tega ne bi bilo . In tu je nastradal Enea , sreca pa je ,da mu scapole ne bo treba operirati . Cisto drugo pa je z MM , ki je povzrocil popolnoma nerazumljivo nesreco , ki bi se lahko koncala usodno . In kljub temu je Honda vlozila svoj protest na prizivno sodisce , ceprav je sam MM obznanil ,da je takoj pripravljen sprejeti tudi tezjo kazen od dveh long lap-ov . Tudi tu upma ,da se mu kaj takega nikoli vec ne bo primerilo ,torej ,da mora spremeniti filozofijo dirkanja .
Resnica se briše
31. 03. 2023 11.37
+0
Dva D-ja oz. dva B-ja po slovensko v znani komediji Carreya....to si ti..patetik
Miha1999
31. 03. 2023 08.44
-4
Trenutno je tudi delno sončno.....
Resnica se briše
31. 03. 2023 08.37
-3
Kua rajs ne drzi lape ...po eni dirki in pol razlaga kdo neu prvak🤦
nebel
31. 03. 2023 08.30
+2
Skoncentriraj se lepo nase in na svoj motor, ne na druge. To bo še najbolje zaleglo. Ko se koncentriraš na druge, jim iz svojih rok predajaš tudi svojo usodo.
Maresan
31. 03. 2023 08.27
+6
Pop tv zakaj ste uničili program moto gp ?
Japa Jade
31. 03. 2023 11.23
+2
Preber si komentar Gabra pa ti bo jasno. To je tko kot nemi film, brez dobrega komentarja ni nic.
Japa Jade
31. 03. 2023 11.24
Maresan
31. 03. 2023 08.25
+7
Pop tv oz. Proplus, zakaj ste uničili vaš program za motogp ? Ali je blo res treba uničiti dober program zaradi požrešnosti po dobičku...kako lahko prenašate dirko moto 3 brez komentiranaj ???!!! Pa ta dva nova komentatorja nimasta pojma in nista kos nalogi, še voyo sem si zrihtal da bom lahko gledal dirke motogp brez oglasov..no on zdej pa ste naredili zanimiv program dolgočasen..bravo res ste dobri..lahko ste ponosni...raje dajte kako turško nadaljevanko manj pa bo..tisto je itak škoda poraba signala
Pagliaccio 46
31. 03. 2023 08.24
-3
Če povzamemo Nightyfly-ja so favoriti za naslov prvaka praktično vsi, ki ne potrebujejo čudeža, da bi zmagali...švicar vedno zadane bistvo ne zna pa tega bistva razčleniti in pravilno pojasniti...to pa je vzrok njegove nervoze za razliko od MM, kar pa se na žalost nas vseh , z redkimi izjemami, ves čas manifestira v njegovih zlobnih komentarjih ,
Pa kaj
31. 03. 2023 08.29
+5
Slavoj Žižek je zate vajenec ...mogoče ti je do kolena kak Aristotel, Sokrat...
Pagliaccio 46
31. 03. 2023 09.39
-6
Samo zdi se ti...Glede Nightfly-ja smo vsi geniji tudi, če nismo trezni
Resnica se briše
31. 03. 2023 10.11
-4
V primerjavi z svicarjem je se Harry Dunne genij😁