MotoGP

Bagnaia: Martin je bil hitrejši, toda mi smo storili napako

Valencija, 25. 11. 2023 19.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V motociklistični karavani dogajanje dosega vrelišče. Po sobotni sprint dirki, na kateri je bil najuspešnejši Jorge Martin, je sedaj pred nami le še glavna dirka zadnjega dirkaškega vikenda, dirka za VN Valencie. Boj za naslov prvaka ostaja povsem odprt, vodilni Italijan Francesco Bagnaia ima pred Martinom le še 14 točk prednosti. Na sobotni dirki je namreč zasedel šele peto mesto. Kaj je šlo narobe? Italijan je prepričan, da so za to krive pnevmatike.

Bagnaia ali Martin?
Bagnaia ali Martin? FOTO: MotoGP

Vodilni dirkač prvenstva Francesco Bagnaia je prepričan, da obstaja jasen razlog, zakaj se je na sobotni kratki sprint dirki uvrstil šele na peto mesto. Po slabem petkovem začetku je kvalifikacije zaključil kot drugi, toda že v prvem krogu dirke je pristal nekoliko zadaj za vodilnimi dirkači. Medtem ko se je njegov tekmec za naslov Jorge Martin prebil do prvega mesta in že devete zmage na kratki sobotni dirki, je Italijan vse do ciljne črte ostal na petem mestu. "Jorge je bil danes hitrejši, toda mi smo zamočili pri izbiri zadnje pnevmatike. In od tistega trenutka je bilo zelo težko razmišljati o čem boljšem," je po dirki povedal Bagnaia. "Mislim, da bi se s pravilno izbiro borili za zmago."

Voznik Ducatija se je odločil za srednjo trdoto zadnje pnevmatike, medtem ko so dirkači, ki so stopili na stopničke, izbrali mehkejšo različico. "Torej, za nedeljsko dirko bo povsem pomembno to, da izberemo oziroma se pravilno odločimo glede pnevmatik. Naša osnova je dovolj dobra, da se lahko borimo za zmago. Smo v zelo dobri situaciji, počutim se zelo dobro. Danes (v soboto) je bilo sicer zelo težko, pnevmatika se je zelo vrtela, nekoliko drsela. Pričakoval sem nekoliko več, ker je bilo stanje dopoldan precej boljše. Morda se je potem nekaj spremenilo." Toda kakšne bodo razmere v nedeljo? S 14 točkami prednosti pred Martinom bo Bagnaia ubranil naslov prvaka, če bo končal kot eden izmed prvih petih dirkačev na stezi. Kljub temu, če se Španec pripelje do zmage. "Mislim, da gre za rezultat, ki smo ga sposobni doseči."

VN Valencie 2023
VN Valencie 2023 FOTO:

 

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kaktus-x
25. 11. 2023 21.40
+7
In jutri bo Peco slavil, pravi dirkač zmaguje na pravi dirki!
sloeki70
26. 11. 2023 13.03
-2
Povprecni ducatijev dirkac mamin sinko, ga bodo pa ja porinili do prvaka!!!
sektor1
25. 11. 2023 21.29
-7
Bananja jutr boš pokadu. Fix !
belidirkac
25. 11. 2023 21.28
+3
Izbira pnevmatik, tlak v njih pa tudi slog vožnje lahko ključno vplivajo na rezultat. Danes smo videli zelo različno izbiro pri dirkačih. Martin srednja(spredaj) in mehka(zadaj),Binder in M.Marquez trda in mehka,Bagnaia obe s srednjo trdoto. Jutri na dirki,ki traja 27 krogov,verjetno mehka odpade,vreme bo podobno kot danes. Dirkači po posvetu s svojim glavnim inženirjem glede na vse nastavitve dirkalnika izberejo pnevmatiki. Pri Peccu je to Cristian Gabarrini,pri Martinu sta to Daniele Romagnoli in tehnik za gume Luca Partigliani. Te odločitve so skupne,redko dirkač uveljavlja le svoje mnenje,včasih pač izbira ni prava. Danes pa dobra dirka do padca Quartararo,hladnejše razmere bolj odgovarjajo Yamahi. Najhitrejši čas na dirki pa je v četrtem krogu zabeležil M.Marquez. Jutri pa nas čaka veliki finale,pa naj zmaga najboljši,kdorkoli že bo, si je to zaslužil.
dolgi
26. 11. 2023 11.21
+2
lepo povedano. ampak naj si zasluži tudi danes na stezi, tako za piko na i.
Sailer2
25. 11. 2023 21.26
+5
šlo bo na nož, ampak jaz mislim, da bo Francesco prvak! Sem pa opazil danes, da še vedno malce šepa...saj ni 100 odstoten kot tudi Bez ni!
sektor1
25. 11. 2023 21.21
-3
še srečo je imel, da je imel za seboj dve gardedami, ki sta mu ščitila hrbet. Pa da je Quartararo padel.
Monster_Cat
25. 11. 2023 20.10
-10
....... toda mi smo storili napako! ....reku je MI😂😂😂....ker kekc
Bolcn
25. 11. 2023 20.53
+13
Booooooooooring
25. 11. 2023 19.40
+5
ne vem kdo izbira s katerimi gumami se bo kdo vozil ampak včasih ga tudi analiza in lasten občutek, da si na "pravih" polomita!