MotoGP

Bagnaia: Najhuje je, ker ne znam razložiti padca

Bueno Aires, 03. 04. 2023 08.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
16

Aktualni motociklistični šampion kraljevega razreda motoGP Francesco Bagnaia je bil razočaran in jezen po drugi preizkušnji sezone v argentinskem Termasu de Riu Hondu. Po odličnem uvodu v sezono in dvojni zmagi na Portugalskem je v Južni Ameriki v nedeljo ostal brez točk. Tovarniški dirkač Ducatija je večino dirke vozil na tretjem mestu, a sedem krogov pred koncem padel in nazadnje ostal brez točk na 16. mestu. Po koncu klavrnega vikenda v Argentini, ko je na konto postavil zgolj štiri točke s sobotne sprinterske dirke, je vse odgovore iskal pri sebi. Naslednja postaja SP bo teksaški Austin, kjer bo dirka na sporedu čez slaba dva tedna.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke kraljevega razreda za VN Argentine
    04:47
    Vrhunci dirke kraljevega razreda za VN Argentine
  • Intervju z Marcom Bezzecchijem
    06:55
    Intervju z Marcom Bezzecchijem
  • Iz 24UR: Alex Marquez junak kvalifikacij
    01:46
    Iz 24UR: Alex Marquez junak kvalifikacij

Italijan Marco Bezzecchi je prvič v karieri zmagal na dirki motociklističnega svetovnega prvenstva v razredu motoGP in pobral večino slave po drugi preizkušnji sezone. 

Francesco Bagnaia je večino dirke vozil na tretjem mestu, a sedem krogov pred koncem padel in zdrsnil s steze. Sicer se je še vrnil na motor, toda s 16. mestom je v nedeljo ostal brez novih točk v SP.

Delček le-te je na preizkušnji v argentinskem Termasu de Riu Hondu pripadel še drugouvrščenemu Francozu Johannu Zarcoju in tretjemu Špancu Alexu Marquezu. Bezzecchi  je z zmago pa tudi prevzel skupno vodstvo v SP. Zdaj ima 50 točk, devet več od svetovnega prvaka in zmagovalca prve dirke sezone Francesca Bagnaie. Tovarniški dirkač Ducatija je večino dirke vozil na tretjem mestu, a sedem krogov pred koncem padel in nazadnje v nedeljo ostal brez točk na 16. mestu. Italijan je željo po kakšni točki drago plačal. Potem ko je s polnim izkupičkom dveh zmag opravil prvo nalogo prejšnji teden na Portugalskem, je tokrat ob poskusu, da bi se prebil na drugo mesto, padel. 

Francesco Bagnaia
Francesco Bagnaia FOTO: AP

Lahko se je sicer vrnil na stezo in nadaljeval, toda bil je daleč v ozadju in kljub okleščeni konkurenci se mu ni več uspelo prebiti med najboljših 15. "Privijal sem dirkalnik, a zdelo se mi je, da kontroliram stvari. Zelo sem jezen nase. Mislil sem, da se mi takšne stvari ne bodo več dogajale. Resda sem bil na meji, a ni kazalo, da me bo "pobralo". Razočaran sem in besen hkrati," je za Corriere Dello Sport priznal aktualni šampion kraljevega razreda. 

Naslednja motociklistična postaja je teksaški Austin, kjer bo dirka na sporedu čez slaba dva tedna.

To pomeni, da je v celotnem dirkaškem koncu tedna dobil le štiri točke za šesto mesto v soboto. "Veliko manj od pričakovanj. No, pride takšna dirka. Razočaran sem, toda že gledam naprej," je italijanskemu časniku še povedal Pecco Bagnaia, ki je še posebej jezen ob spoznanju, da so bili rdeči na stezi spet zelo hitri ... "Zelo smo bili hitri in kazalo je na nov odličen vikend, najmanj na drugo mesto. Potem pa ta padec, ki si ga prav dobro ne znam razložiti. Izkupiček VN Argentine je katastrofalen, a gremo naprej." 

Bagnaia razlogov za padec in končno šestnajsto mesto ni iskal nikjer drugje kot le in zgolj pri sebi. "Sam sem kriv. A najhuje je, da pravega razloga ne najdem. Takšne stvari se dogajajo, a ne želim se jih navaditi." Italijan je v slabem izkupičku podaljšanega vikenda v Argentini videl tudi nekaj dobrih stvari. "Če kaj, potem je morda dobro, da naredimo korak nazaj. Da se vrnemo na stezo in delamo naprej. Priprave na Austin že tečejo," italijanskemu časniku Corriere Dello Sport sporoča Francesco Bagnaia, ki se zaveda, da takšni padci hitro zlezejo pod kožo in načnejo dirkačevo samozavest. "Lahko se zgodi, s takšnim nepredvidljivim športom se pač ukvarjamo, toda ne želim stopiti v neko negativno razpoloženje. Ta hip sem jezen nase, toda to je razlog več, da se izboljšam," je še dejal 26-letni Torinčan, sicer zapriseženi navijač Juventusa.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9