MotoGP

Bagnaia po premiernih stopničkah med elito: Akademija opravlja izjemno delo

Misano, 13. 09. 2020 19.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francesco "Pecco" Bagnaia je z drugim mestom in hkrati premiernimi stopničkami v elitnem motociklističnem razredu motoGP poskrbel za navdušenje v poltovarniškem moštvu Ducatija Pramac Racing. Čeprav naokrog še vedno hodi s pomočjo bergel kot posledica zloma noge pred tedni, je z odlično opravljenim delom v Misanu dokazal, da je že zdaj pripravljen za velike stvari.

"Te stopničke mi pomenijo ogromno. Če sem na petkovih uvodnih prostih treningih še iskal ustrezne načine, kako bi karseda najmanj boleče obremenjeval poškodovano nogo, sem naslednji dan v kvalifikacijah prikazal veliko boljšo vožnjo. Kljub temu, da sem v dirko krenil iz druge startne vrste, se nisem nadejal uvrstitve na zmagovalni oder. Še sem čutil bolečine v nogi, a po tem, ko sem na ogrevanju ujel pravi ritem, sem začutil, da bi dirko celo lahko končal med najboljših pet. To drugo mesto bi posvetil vsem članom moštva, ki so opravljajo sijajno delo in tudi vsem navijačem, ki so bili prvič po daljšem obdobju znova prisotni na tribunah," je po premiernih stopničkah v elitnem razredu motoGP žarel od zadovoljstva Francesco Bagnaia, ki je bil že na uvodni dirki vse prej kot običajne sezone 2020 v Jerezu na dobri poti do vrhunskega dosežka, a mu je načrte, kot že rečeno, preprečila poškodba noge.

S pogumnim manevrom pri enem od zahtevnejših zavojev steze v Misanu si je dokončno zagotovil uvrstitev na zmagovalni oder. "Da, drži. Tu sem najverjetneje dobil dvoboj z Valentinom Rossijem, čeprav mi je kasneje tesno za ovratnik dihal Joan Mir. Tokrat sem bil izjemno hiter na ravninskih delih, kar mi je vlivalo dodatnih moči. Upal sem si več tvegati, kar se mi je na koncu tudi obrestovalo. V boju za zmagovalni oder se je bíla prava bitka, zato sem tega rezultata še toliko bolj vesel," je razpredal član poltovarniškega Ducatija, ki ne skriva želje, da bi nekega dne zasedel eno od mest katerega od tovarniških moštev. 

Francesco "Pecco" Bagnaia je kljub bolečinam navdušil z drugim mestom na dirki v Misanu.
Francesco "Pecco" Bagnaia je kljub bolečinam navdušil z drugim mestom na dirki v Misanu. FOTO: motogp.com

"V Pramacu se počutim resnično dobro, vse poteka kot po maslu, tekoče, zato se lahko midva z Jackom (moštvenim kolegom Millerjem, op. p.) osredotočava le na dirkanje. Tudi sam motocikel je praktično identičen tistemu od tovarniškega Ducatija, toda če se mi bo v prihodnosti ponudila možnost prestopa v katero od tovarniških moštev, bom zelo resno razmislil o tem."

Ni skrivnost, da sta z zmagovalcem dirke za VN San Marina Francom Morbidellijem v zasebnem življenju odlična prijatelja. "Izjemen občutek je stati na odru za zmagovalce ob velikemu prijatelju. Morate vedeti, da vsi ti fantje prihajajo iz slovite akademije, ki opravlja izjemen posel. Starejši nam veliko pomagajo, svetujejo, mi pa jim na drugi strani vračamo z dobrimi dirkami. Zdrava konkurenca je vselej dobrodošla, podpiramo eni druge, zato so rezultati že vidni. Upam, da bom že čez teden dni na enaki ali celo višji ravni," je zaključil "Pecco" Bagnaia.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rr3
14. 09. 2020 08.02
-38
Akademija žanje iste uspehe kot naša smučarska reprezentanca... Vsake kvatre enemu uspe pripuzat na stopničke zaradi slabega dneva ostalih dirkačev... in se veselijo tega preboja kot naši smučarji 5 mesta... Ni čudno, da se čisto vsi dirkači, ki se redno uvrščajo na stopničke in borijo za prvenstvo izogibajo tej akademiji na veliko. Italjanski in ostali tuji mediji jo imenujejo Akademija za zatiranje potenciala, tukaj pa novinarji skačejo od veselja. So preveč pod vtisom smučarske zveze namesto MotoGP..
MxMx
14. 09. 2020 08.13
+34
pa dej lepo vas prosim, mal se razglejte predno napišete take komentarje, da se vam cela slovenija smeji no.. tudi v nižjih kategorijah je vr46, ki se bori za naslov.. samo prebrat in razgledat se je treba fant .,.
nightifly
14. 09. 2020 09.48
+27
rrr ,,,,,, ze ko pisete ,pisete z namenom ,da bi zmanjsali pomen dela in uspehov te Accademie , se posebno zato ,ker jo je ustanovil VR . Pa tudi ,ce pustimo ob strani ´´avtorja´´ te dirkaske sole , je dejstvo ,da je zelo uspesna nesporno . Nic hudega , rezultati in voznje teh mladcev povedo vse . Ste pa c eden zelo redkih ,ki nimate v sebi toliko postenosti ,da bi to priznal . Tudi v redu . Meni je prav ,da s tem smesite samega sebe .
Komanndoss
14. 09. 2020 10.44
-28
Že res, da ta akademija obstaja, da se tam daje možnost mladim dirkačem in da sta jo ustanovila Rossi in Uccio. Vendar pa se prave dirkaške izkušnje nabirajo na dirkališčih tega sveta, v neposrednem boju s tekmeci, v tej peklenski mešanici mednarodne konkurence , High techa, sponzorjev in pritiskov z vseh strani. Tako gledano je Akademija en prijeten ranč, kjer se fantje predvsem družijo med seboj, malo vozijo Cross ter kramljajo in se slikajo z Rossijem ter mu obljubijo, da bodo delali reklamo zanj. Včerajšnjo zmago Morbidellija zdaj pogojevat z njegovimi obiski Akademije, pa je glih tak, kot če bi se nek vrhunski srčni kirurg meril po tem, kateri vrtec je v otroštvu obiskoval.
.jezdimir
14. 09. 2020 11.26
+21
Korl dejstvo je da se iz španskega vrtca ne da vpisat na Rossijevo akademijo, preslaba podlaga...tako kot recimo se ne da iz pomožne šole na faks, to veš iz lastnih izkušenj...hehehe
.jezdimir
14. 09. 2020 13.56
+11
Ja Korl vidimo kako pometaš...tako da ti je šel tvoj Rumenkoj v prdec...hehehe
Komanndoss
14. 09. 2020 14.12
-8
Wow kaki silak, blokiraš uporabnika, pol se pa kot kong kong tolčeš po prsih.
kajcenebinikolipoizkusil
14. 09. 2020 18.20
+3
Mixri..., saj on dobro ve, samo je taki trol, vrjetno se še ga lastna mati sramuje...
MxMx
15. 09. 2020 09.26
+2
komandos.. očitno res nimaš prav veliko pojma o motosportu, če sklepam po tvojem komentarju.. druženje, cross, sploh pa da tak trening ne doprinese ničemur... zelo zelo malo pojma imaš :) pa to je vse drugo prej kot Cross :)
vinchi
16. 09. 2020 14.08
+1
komandoss.... accademija VR46 je res doma v Tavuliji na Rossijevem ranču , trenirajo pa tudi z midi dvotaktnimi dirkalniki in pa tudi s pravimi , sicer serijskimi motocikli na dirkališču Misano Adriatico ( Misano World Circuit Marco Simoncelli 9 kjer je tudi bila dirka prejšnji teden . Preberi kaj preden komentiraš kar nekaj
gr?arica
17. 09. 2020 13.07
Morda se spoznas na smučanje, na moto dirke se definitivno ne
nightifly
13. 09. 2020 21.57
+27
Zdaj so se zaceli kazati rezultati Valentinove Accademia VR46 . Par le t nazaj smo nekateri ze opozarjali tu ,da de tam ´´delajo sampioni´´ .......in to letos ze lahko opazimo . Ves aplavz Valentinu , ki je vanjo zmetal en kup milionov , jo vzdrzuje in danes resnicno uziva v sadovih svojega dela in zapuscine . Pa se vedno dirka ,in kot smo videli danes , oz. ta konec tedna - se vedno pelje za zmago . Bravo . In seveda bravo vsem njegovim ucencem ,ter vsem dirkacem , ki nam carajo lepe trenutke .
AS1983
13. 09. 2020 21.30
+4
Zasluzil si je stopnicke, pravi borec, letosnje prvenstvo je izenaceno kot se nikoli prej, kdo bi si to mislil po lanski prevladi serijskega prvaka marqueza, ki pa si je povsem sam kriv za padec na uvodni dirki in posledicno poskodbi