MotoGP

Marquez po padcu Bagnaie do zmage, Quartararo do naslova prvaka, Rossi 10.

Misano, 24. 10. 2021 13.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
M.J., M.G., M.D.
Komentarji
139

Izjemno razburljivo dirko za VN Emilije-Romanje je po padcu Francesca Bagnaie v zadnjih krogih dobil Marc Marquez. Padec Bagnaie je pomenil, da je Fabio Quartarto postal svetovni prvak že dve dirki pred koncem. Tokrat je vpisal četrto mesto, potem ko ga je prav v zadnjih zavojih z odra za zmagovalce izrinil danes izjemni Enea Bastianini (dirko je začel s 16. mesta). Valentino Rossi se je od svojih navijačev poslovil z desetim mestom.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Kdo je nov svetovni prvak?
    01:40
    Iz 24UR: Kdo je nov svetovni prvak?
  • Iz 24UR: Motociklistični svet je dobil novega kralja
    02:10
    Iz 24UR: Motociklistični svet je dobil novega kralja
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Emilije - Romanje
    07:08
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Emilije - Romanje
  • Vrhunci dirke razreda moto2 v Misanu
    02:14
    Vrhunci dirke razreda moto2 v Misanu
  • Iz 24UR: Kvalifikacije za mnoge dirkače uganka
    02:09
    Iz 24UR: Kvalifikacije za mnoge dirkače uganka
  • Vrhunci kvalifikacij razreda motoGP za VN Emilije-Romanje
    09:30
    Vrhunci kvalifikacij razreda motoGP za VN Emilije-Romanje

"Še vedno ne morem verjeti," je v solzah po koncu dirke dejal Fabio Quartararo. "To je izjemno. V tem trenutku živim svoje sanje. Lepo je, da imam družino s seboj. Uživali bomo nocoj in vse do konca sezone," je redkobesedni Francoz dejal v dirkaškem 'paddocku'. Po dirki mu je športno čestital tudi današnji veliko osmoljenec Francesco Bagnaia

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Precej bolj so besede z jezike tekle Marcu Marquezu, ki se po izjemno težki poškodbi desne nadlahtnice počasi, a vztrajno vrača v svojo najboljšo formo. "Zame je ta zmaga najpomembnejša zmaga v sezoni. Slaviti na dirki s prevladujočimi desnimi zavoji, je nekaj posebnega. To mi bo dalo veliko samozavesti za naslednje dirke, še posebej pa za zimo, da bom bolj miren. S časom gre vse v pravo smer. Pecco je bilo izjemno hiter in prav v krogu, ko sem že obupal, je Pecco padel. Pecco je bil danes najhitrejši dirkač, toda jaz sem zmagal. Čestitke Fabiu za naslov, skušali mi bomo zagreniti življenje v naslednji sezoni," je razložil Hondin dirkač. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Honda je po dolgem času uzrla dvojno zmago, družbo Marquezu na zmagovalnem odru je namreč na drugi stopnički delal Pol Espargaro. "Bolj ali manj sem poznal svoj ritem v Misanu. Danes je bila steza malce bolj zahtevna. Trpel sem večji del dirke, ko sem prehitel Oliveiro, sem dobil svoj ritem. Marcu in Peccu nisem mogel slediti, toda vozil sem v svojem ritmu. Ko sem vedel, da bom končal na odru, sem bil izjemno živčen, pojavil se mi je tudi 'arm-pump'. Zelo sem zadovoljen zase in za ekipo," je razložil Pol Espargaro. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tretjega mesta, ki bo zanj skorajda kot zmaga, se je na koncu razveselil Enea Bastianini. Ta je dirko začel šele s 16. mesta, njegov skok naprej pa se sliši naravnost neverjeten. Niti sam mu ni mogel verjeti. "Po kvalifikacijah včeraj je bilo težko pričakovati, da mi bo znova uspelo na zmagovalni oder. Toda moj ritem je bil dober, neverjetno je: po padcu Pecca sem pristal na četrtem mestu, nato sem videl, da je Fabio blizu in zavedal sem se, da moram pritiskati čez limito. Neverjetno čudne stopničke so to zame," je v cilju razlagal Bastianini, ki je prav v zadnjih zavojih s pogumnim manevrom prehitel novega prvaka Quartararoja. 

Potek dirke v Misanu
S starta dirke za VN Emilije-Romanje je najbolje potegnil Francesco Bagnaia (Ducati), ki je dirko začel z najboljšega startnega položaja. Sledil mu je moštveni kolega Jack Miller, slabo pa je startal Luca Marini (SKY VR46 Avintia), ki je s tretjega mesta hitro padel na sedmo. Marcu Marquezu (Repsol Honda) je uspel dober start, kmalu se je prebil na tretje mesto, nato pa z vožnjo na zadku Millerja Avstralca tako znerviral, da je slednji končal v pesku. Tako je imel Katalonec po petih krogih prosto pot do Bagnaie. V ozadju sta dirko predčasno zaključila svetovni prvak iz lanske sezone Joan Mir (Suzuki) in Danilo Petrucci (Tech 3 KTM). Fabio Quartararo (Monster Yamaha), ki je dirko začel s 15. mesta, se je v ozadju prebijal naprej, v 11. krogu je vozil na devetem mestu. A pred njim so v strnjeni koloni vozili Marini, Alex Rins (Suzuki), Franco Morbidelli (Monster Yamaha) in Aleix Espargaro (Aprilia). Hitro je Francoz uspel opraviti s kolono, v 20. krogu je prehitel še A. Espargaroja in se prebil že na peto mesto, nato pa se hitro uspel oddaljiti od omenjenih dirkačev. Zaostanek za četrtim Oliveiro je bil prevelik, da bi ga lahko ob 'normalnem' razpletu ujel. V ozadju je odličen ritem v zaključku dirke ujel Enea Bastianini (Avintia Esponsorama), ki se je v vsega nekaj krogih uspel prebiti na šesto mesto in začel pritiskati tudi na petega Quartararoja. Spomnimo: Bastianini je dirko začel šele s 16. startnega položaja. Če smo že pomislili, da bo zaključek dirke miren, pa ni bilo tako. V zaključku je padel Francesco Bagnaia, ki je tako prepustil zmago Marquezu, obenem pa tudi naslov prvaka Fabioju Quartararoju. Ta je ob padcih Bagnaie in Oliveire v zaključku dirke skočil že na tretje mesto. A prav v zadnjem krogu ga je ugnal tokrat izjemno Bastianini, ki je na koncu vpisal nove stopničke. Dvojna zmaga Honde: prvi je zaključil Marquez, drugi pa Pol Espargaro. Poslavljajoči se Valentino Rossi je na koncu prav tako dobro odpeljal in se na slovesu prebil celo na deseto mesto, kar je bolje od večine dirk v tej sezoni. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seveda je večino pozornosti po koncu dirke požel Fabio Quartararo, ki je Yamahi prvič po letu 2015 (Jorge Lorenzo) privozil naslova svetovnega prvaka. Z naslovom se je po padcu Bagnaie okitil že dve dirki do konca. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V moto3 slavil Dennis Foggia
Nedeljski program so po obveznem jutranjem "ogrevanju" vseh motociklističnih razredov, tradicionalno odprli dirkači razreda moto3. Dirko je še najbolje otvoril Italijan Niccolo Antonelli, ki je povedel "karavano" s prvega mesta v drugi krog. 

Dennis Foggia
Dennis Foggia FOTO: AP
Pedro Acosta ima dve dirki pred koncem 234 točk, Dennis Foggia pa sledi z 213. Tretji je Sergio Garcia, ki pa s 168 točkami ne more več poseči v boj za naslov prvaka.

Seveda, nobene večje prednosti, a z napovedjo, da bo Italijan v igri za zmago. Za njim sta v drugi krog odpeljala Španec Izan Guevara in Italijan Stefano Nepa. Po nekaj krogih je vodilna trojica prišla do manjše prednosti pred zasledovalci, a do kakšne pomembnejše odločitve ni prišlo. Povsem normalno in pričakovano, saj do odločitve v najšibkejšem motociklističnem razredu skorajda izključno prihaja v zadnjem krogu-dveh. V nadaljevanju dirke se je med najboljšo trojico zavihtel Španec Jaume Masia, ki na podaljšanem vikendu v Misanu ni blestel in na prostih treningih praviloma ni bil v ospredju, a dirka je pač drugačna zgodba in Masia je izpostavil kandidaturo za boj za stopničke. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Podobno je z vse boljšim tempom vodilnim vse bolj grozil njegov rojak in vodilni v skupnem seštevku Pedro Acosta. Podobno je hitre kroge nizal tudi Italijan Dennis Foggia, ki je zabeležil tudi najhitrejšega na tekmi in se vse bolj vključil v boj za najvišja mesta. Nepa in Guevara, presenečenji z začetka dirke, sta s hitrim ritmom nadaljevala in presenetljivo držala stik z vodilnim Antonellijem. Slednji je dvanajst krogov pred koncem naredil napako, izgubil kar nekaj mest in v vodstvo je prišel Acosta, vse bližje pa mu je bil z odličnim ritmom Foggia, ki je preizkušnjo začel šele s štirinajstega mesta, v igri tudi za zmago pa je bil osem krogov pred koncem še Masia. Od vrhunskega rezultata se je po padcu pet krogov pred koncem poslovil Guevara, ki je bil na dobri poti do rezultata sezone. V zadnje tri kroge sta se v odprt boj za zmago spustila Foggia in Masia. Italijan je odbil vse Špančeve napade in se veselil prestižne zmage na italijanskih tleh. Tretje mesto je na koncu osvojil Španec Acosta, kar bi morda lahko bilo celo odločilno v boju za naslov. "Prekrasen dan. Boljšega si ne bi mogel niti zamisliti. Odlično delo ekipe, glede na to, da smo startali iz ozadja. Imel sem odlične ritem, na roko mi je šlo dejstvo, da smo prvič ta vikend dirkali na suhi stezi. Sedaj bom le še užival v zmagi," je po dirki povedal Foggia, ki je prišel do tretje zmage v karieri, že druge na italijanskih tleh. Ob tem je poskrbel, da do odločitve v skupni razvrstitvi še ni prišlo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V moto2 Lowes sedemnajstič v karieri s "polom"
Spomnimo, najboljši čas kvalifikacij pa je vpisal Britanec Sam Lowes. Drugo mesto je pripadlo Špancu Jorgeju Navarru, ki je bil najboljši v počasnejši skupini, tretje mesto pa je pripadlo njegovemu rojaku Augustu Fernandezu. Vodilni dirkač prvenstva Avstralec Remy Gardner je tokrat razočaral, osvojil je šele 14. mesto. Prav bistveno bolje ni šlo niti edinemu (resnemu) konkurentu za naslov prvaka, tj. Raulu Fernandezu, ki je osvojil deveto mesto. A dirka prinaša drugačno podobo. Tudi tokrat so bili v ospredju vsaj v začetnih krogih "drugi ljudje". Španec Aron Canet je povedel karavano in bil ves čas ospredju v začetnih krogih, za njim pa omenjeni Lowes in tudi Navarro. Določeno mero nepredvidljivosti je prineslo dejstvo, da so tudi v moto2 prvič ta konec tedna v Misanu vozili po suhi stezi Marca Simoncellija. Canet je hitro naredil grobo napako, kar je izkoristil Lowes in se odpeljal, na drugo pa se je dvajset krogov pred koncem zavihtel Raul Fernandez.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Petnajst krogov pred koncem je vodilni še naprej Lowes, za njim pa Raul Fernandez in Aron Canet. Če je bila prednost vodilnega Otočana še nekaj minut prej zajetna, pa sta Fernandez in Canet s hitrim ritmom vse bližje. in s precej boljšim ritmom od Lowesa. 

Raul Fernandez ima v prvenstvu zdaj 282 točk, medtem ko je do danes vodilni, Avstralec Remy Gardner končal kot sedmi in ima v prvenstvu 280 točk.

In res – Raul Fernandez je dobrih deset krogov z odličnim manevrom prevzel vodstvo na dirki. A le za kratko, že v naslednjem krogu je ambiciozni Španec po napaki končal v pesku in Lowes je spet prvi. Vmes je zaradi nedovoljene vožnje kazen podaljšanega kroga prejel Avstralec Remy Gardner, kar je bil pomemben podatek v boju za naslov v skupnem seštevku prvenstva. Canet je šest krogov pred ciljem vnovič v vodstvu, za njim pa Lowes, Navarro in Celestino Vietti. V zadnji krogih je Lowes ubranil prvo mesto, na drugo pa se je zavihtel Raul Fernandez, ki je prav ob koncu prehitel Caneta. "Zahteven vikend za vse. Imel sem težav pravzaprav vsak dan in potrebno se je bilo prilagoditi na različne razmere. V prvem delu dirke sem blestel, v nadaljevanju pa sem predvsem pazil, da ne obremenim preveč pnevmatike. Skozi sezono sem imel precej smole, zato je ta zmaga pravi obliž na nekatere rane," je bil izčrpen Otočan. Izkušeni 31-letni dirkač je za svojo osmo zmago v tem razredu tako premagal novega vodilnega v skupnem seštevku Španca Raula Fernandeza ter njegovega rojaka Arona Caneta. Do konca sta v boju za naslov prvaka ostali še dve preizkušnji. Naslednja bo čez 14 dni na vrsti VN Portugalske v Portimau, za konec sezone pa sledi še dirka v Valencii (14. november).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

15.05

Toliko za danes ..

... ostane nam le še to, da vam ponudimo ogled vrhuncem današnje dirke!

15.02

Novi svetovni prvak Quartararo

"Še vedno ne morem verjeti," je v solzah dejal Quartararo. "To je izjemno. V tem trenutku živim svoje sanje. Lepo je, da imam družino s seboj. Uživali bomo nocoj in vse do konca sezone," je redkobesedni in vidno ganjeni Francoz dejal v 'paddocku'.

14.56

Marc Marquez po zmagi

"Zame je ta zmaga najpomembnejša zmaga v sezoni. Slaviti na dirki s prevladujočimi desnimi zavoji je nekaj posebnega. To mi bo dalo veliko samozavesti za naslednje dirke, še posebej pa za zimo, da bom bolj miren. S časom gre vse v pravo smer. Pecco je bilo izjemno hiter in prav v krogu, ko sem že obupal, je Pecco padel. Pecco je bil danes najhitrejši dirkač, toda jaz sem zmagal. Čestitke Fabiu za naslov, skušali mu bomo zagreniti življenje v naslednji sezoni."

14.54

Pol Espargaro po osvojenem drugem mestu

Bolj ali manj sem poznal svoj ritem v Misanu. Danes je bila steza malce bolj zahtevna. Trpel sem večji del dirke, ko sem prehitel Oliveiro, sem dobil svoj ritem. Marcu in Peccu nisem mogel slediti, toda vozil sem v svojem ritmu. Ko sem vedel, da bom končal na odru, sem bil izjemno živčen, pojavil se mi je tudi 'arm-pump'. Zelo sem zadovoljen zase in za ekipo.

14.51

Bastianini po osvojenem tretjem mestu

"Po kvalifikacijah včeraj je bilo težko pričakovati, da mi bo znova uspelo na zmagovalni oder. Toda moj ritem je bil dober, neverjetno je po padcu Pecca sem pristal na četrtem mestu, nato sem videl, da je Fabio blizu in zavedal sem se, da moram pritiskati čez limito. Neverjetno čudne stopničke so to zame."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (139)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

intelektor
21. 11. 2021 16.19
✋ Vsi tisti, ki blatite ali pac ne spostujete Valentina Rossija, niste poznavalci moto sporta ali pa v sebi nimate kancka sportnosti, postenosti in pravicnosti ter zdrave objektivnosti drugim priznati velicine. Taksni ste obsedenci, dvolicnezi(itd.👎), saj sportnikov/ljudi ne presojate po enakih vatlih. Tako velja tudi za tiste, ki na drugi strani teptate Marca Marqueza. Med njima je le ena obcutna razlika in to je (med)generacijska, kar se pokaze celostno. Sicer sta si znacajsko zelo podobna, kot tudi po talentu, inteligenci, instinktu in znanju motociklisticnih vescin. Nenazadnje sta tudi oba Vodnarja, kar morda pomeni, da sta, ob vseh svojih napakah, tudi dobri/a osebi/cloveka. Seveda slednje ni edino "merilo", saj je npr. tudi Cristiano Ronaldo Vodnar, a sem se sam z lahkoto odlocil za izbor Lionel Messija, ko gre za obvladovanje sportnih vescin ali ce hocete, v tem primeru, carovnije na zelenici. Srecno VR46 in hvala ti LEGENDA! Poklon=🙇.! 👍 👍
Profesormarck
24. 10. 2021 21.22
-1
Ej ga cmirko,si vidu,kak vozi Profesor M.M.?!Da nima kje raketnega motorja v kanti od honde ?
Profesormarck
24. 10. 2021 21.19
-3
Ja jutr bo pisalo v Italjanskih cajtngah:Profesor M.M: pometel z konkurenti,nakljub pretrganemu živcu !
marston
24. 10. 2021 21.15
-7
mm je dva izločil danes. očitno je delal dober presing na dirki
ZorcicTheBoss
24. 10. 2021 21.06
+0
Jutri bo bolelo rumenjake, ko bo v časopisih pisalo : "Marquez z zmago na Rossijevem dvorišču poslal njegovega učenca v pesek, dohtarja pa v penzijo!" Auuuuč, to peče, a ne zlobni rozeki? Prav vam je tako!
iga_biba
24. 10. 2021 21.05
-4
Kdo je bil tisti, ki se je drl desetka, desetka, desetka?
rr3
24. 10. 2021 20.52
-1
A to je slovo kalimerota od zvestih navijačev???? Ni čudno da so ga vsi ignorirali na DOMAČI dirki... katastrofa Hahahaha ne moreš vrjet..... Ta mali Marini pa je s temi brki kopija Adolfa...
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 20.35
-2
Zanimivo, kako je potem Valentino v jezi zalučal svojo čelado med ljudi, ko je bilo jasno, da bosta Fabio in Marc posrkala del zaslužene pozornosti. Mogoče bo zaradi trenutne neprištevnosti poprosil poštenega najditelja, da mu jo vrne za zbirko, ki jo vso kariero vestno in dosledno kopiči
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 20.26
-1
Sezona 2022 bo imela v karavani samo dirkače brez akviziterjev in pospeševalcev prodaje.
Profesormarck
24. 10. 2021 20.11
+5
Nehvaležna mladina,mislim mulci eni,lahk bi se vsi umaknili in pustili dohtoreta-zimzelenga rozeka da vsaj zadnjič zmaga . Olika pa taka,a ni nibenga spoštovanja več-ali kva !
ZorcicTheBoss
24. 10. 2021 19.59
+4
Pričakovano zganja nightfly vso hudobijo, ki jo premore, podkrepljeno z prirejenimi dejstvi o vseh mogočih zadevah, od tega, kako je Honda 2003 nagnala Rossija, pa do današnje izjave dneva, češ da je Honda bila premočna itd. Razveseljivo je pa bilo danes predvsem to, da je MM93 nazaj, da na podlagi prikazanega njegovim izzivalcem manjka še kar nekaj porcij žgancev, tak da za 2022 ni nobene panike. Ja, Muha, še bo jok in škrtanje z zobmi, predlagam ti, da si mož beseda in se ob koncu letošnje sezone lepo odstraniš s tega portala, res ne vidim niti enega samega razloga, da boš tukaj dalje smetil z lažmi in prirejenimi dejstvi v škodo Marqueza.
Profesormarck
24. 10. 2021 19.56
+6
Evo,tega sem se bal,da Profesor Marc Marquez zmaga in ukrade šov samoklivanemu dohtoretu,zimzeleni violini,da domačih tleh,pred zeeeeelo veliko čredo picekov.Pa to z pretrganim živcem ! Sam še cmirkov :hehehehehehe....mi ostane.Pika.Amen.
mcurry
24. 10. 2021 20.00
+0
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 20.01
-2
To je bil najslabši možni scenarij...tudi zmaga Pecca ne bi bila dobrodošla. Vse je bilo rumeno, kamera pa išče nekaj oranžnega in nasmejanega...
iga_biba
24. 10. 2021 21.03
-4
si imel rumena očala, da si videl vse rumeno? Samo levi kot ene tribune so kazali, kjer je potem še čelado vrgel :) tam so bili rumeni ,. o tistih 10.000 pa ..ni ni.
Profesormarck
24. 10. 2021 21.17
-3
Rozek je škrt,je moral tisti,ki je ujel čeladko lepo nazaj dat,ker je bil to sam šov za kamero.Ko je naslednjič pokazalo zimzelenca je bil že z čeladko,sam rokavic ni imel....sam rokavic ! Ta star je škr,bolj kot Poul Mccartney,ki se vozi z avtobusom,je pa poln denarja.
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 19.44
+3
Valentino Rossi... DOCTOR in še več - the G.O.A.T.... dragi nightifly...verjetno bo kdaj častni GOAT, tako kot je DOCTOR...kaj več pa mu lahko podelijo na ranču na pikniku
nightifly
24. 10. 2021 19.18
-6
Ce ne bi Rossi ,kot tekoci prvak na Hondi leta 2003 prekinil sodelovanje s Hondo in naslednje leto zacel na Yamahi in ze prvo dirko zmagal in zacel serijsko zmagovati na tem motorju ,potem bi Honda z njim v sedlu od Doohana naprej do danes imela rafalno osvajanje naslovov . Hvala ti ,Vale , da si imel tak pogum , in nobene preracunljivosti v svoji karieri . Zato ti recejo DOCTOR ,in se vec - the G.O.A.T. Tako naj bo .
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 19.34
+1
Danes govorimo o Simoncelliju, novemu svetovnemu prvaku Fabiu in zmagovalcu dirke, ki na tvojo žalost ni končal v pesku...zato pa ti mi pravimo Ljudmilina stopala, ko pa si s skupino pa horda....
moto-gp
24. 10. 2021 20.15
+2
Če bula bi če imela, bi bila čebula. Nihče ne ve, tudi vi ne, kaj bi se zgodilo in kaj bi bilo, če bi Vale ostal na Hondi. Ne vidim razloga, zakaj bi moral Marc k drugemu moštvu. Naslov moto gp je vedno rezultat skupnega dela moštva in dirkaca. Torej?
iga_biba
24. 10. 2021 19.11
-1
Quartararo že tretji svetovni prvak v 12 letih pri Yamahi ob Lorenzu in Jorgu , zimzeleni veteran pa krivi vse druge , da mu ne gre in ne gre. V skupnem seštevku ostaja 21ti kljub 10tem mestu (željena 10) zaradi odstopa osmih dirkačev. in kazni za daljši krog. Desno zapestje in še nekaj pa bi tudi njegova Yamaha letela, kot sneta sekira.
mcurry
24. 10. 2021 19.01
+3
Na marca se jest ka ka ka
goveja župca
24. 10. 2021 18.58
-18
Sem ze parkrat zapisal, ko bo Marko skace sédel na drug motocikel in se dokazal, takrat mu dam vse kongrate. Evo, se Messińho je zamenjal klub, naj mu sledi se Markec. Penzjoner Rossifumi je zamenjal ze tri marke, Marko pa na stratosferski Hondi ze od ranega zacetka. Saljut in amen.
mcurry
24. 10. 2021 19.02
-14
Mohiito
24. 10. 2021 20.02
+3
ZorcicTheBoss
24. 10. 2021 20.02
+1
Marcova vrnitev po poškodbi je vredna več kot pa 50 menjav motocikla. Sicer pa hej, Marquez upa polnoči v gatah sesti na današnji Ducati ali pa Yamaho, to bi bilo vendar super, saj sta to boljša motocikla od trenutne vkup spacane Honde z 2019 okvirjem.
nightifly
24. 10. 2021 18.50
-4
Priznanje, poleg vseh ´nasih ´ dirkacev -simpaticon-ov ,ki jih najbolj spodbujamo , tudi markotu skace , ki je letosnjo sezono en cas vozil z eno roko , zdaj pa je menda ze popolnoma zdrav in lahko obvladuje svojo nenadomestljivo hondico . Kdor je danes gledal voznjo obeh na celu ,je lahko videl marsikaj . Torej , ne nekaj astronomsko azlicnega ,vseeno pa dva motorja , skoraj enaka po performansah ,toda tudi tako razlicna , da je MM z lahkoto in sigurnostjo sledil Peccu , ki te dirke ne bo pozabil -pa ne zaradi padca . Ducati je res zdrsnil , ceprav sem to pricakoval prej , ker je Pecco Moral iti na vse ali nic ,ze zaradi Quart.oja . Honda pa impekabilna , zalimana in kot vedno (razen enkrat letos) z nastavitvami , kot da bi jih bogec pozegnal . Fantasticen motor ,in resnici na ljubo ,tudi durkac , ki jo spretno popelje od starta do cilja ,razen padcev . Danes se je mm odlocil za psiholoski pritisk in cuvanje gum ( z voznjo v toplem zavetrju ) ,medtem ko je Pecco lovil hladen zrak . Ce se se kdo spomni ,je leta nazaj ,Rossi uporabil taktiko sledenja ,torej je prvo pozicijo sredi dirke ponavadi prepustil drugemu , in mu sledil blizu ter tako drzal temp .gum , ,,potem pa ga spet prehitel . In tudi zaradi tega mu ni bilo nikoli vazno s katerepozicije starta . Ampak casi so se spremenili , motorji so skoraj enaki , vazna je konstantnost na vrhu ,in samo Honda zdaj to dosega .......ze dobrih 30 let , se vec ,od Spencerja ,Doohana ,Rossija ,in zdaj MM naprej ,samo da je Rossi takoj -po nekaj letih menjal mostvo . MM tega najverjetneje ne bo storil .
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 19.40
-3
Rossi je zdaj tehniko sledenja izbrusil do popolnosti ...zdaj je kot zadnji vedno v varnem območju temperature gum. Marquez je konstanten, prvak pa je Fabio z nekokurenčnim motorjem, kar je v dobi Marqueza uspelo le še Lorenzu. Sicer dvakrat ampak ob takem pajacu ob sebi se ne smemo čuditi...
Mađioničar
24. 10. 2021 18.44
+6
El Diablo💪💪💪
ErenYega
24. 10. 2021 18.35
+14
Čestitke Quartararoju za povsem zaslužen naslov, čestitke Marquezu za suvereno zmago in čestitke Rossiju za izjemno kariero in slovo od domačih navijačev!