MotoGP

Bagnaia se je na VN Amerik odpravil z jasnim ciljem: popraviti lanski vtis

Austin, 11. 04. 2024 10.07 | Posodobljeno pred 20 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dirkači karavane motoGP so se po krajšem odmoru odpravili v ZDA, kjer jih čaka tretja dirka že zdaj izjemno napete sezone. Aktualni prvak Francesco Bagnaia na lestvici razreda motoGP trenutno zaseda skromno četrto mesto, v Teksas pa se je odpravil z jasnim ciljem, popraviti lanski vtis. Prenosi na VOYO se začnejo že jutri s prostimi treningi.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Quartararo prepričan v nove uspehe
    02:13
    Iz 24UR: Quartararo prepričan v nove uspehe
  • Vrhunci dirke za VN Portugalske razreda motoGP
    04:34
    Vrhunci dirke za VN Portugalske razreda motoGP
  • Vrhunci sobotne sprinterske dirke
    03:51
    Vrhunci sobotne sprinterske dirke

Francesco Bagnaia zadnje dirke na Portugalskem ni končal, potem ko je na prvi nedeljski dirki sezone v Katarju prepričljivo slavil. Na nobeni izmed dveh dosedanjih sprint dirk se mu ni uspelo povzpeti niti na podij. Čeprav je sezona še mlada, verjetno že čuti rahel pritisk. Vodilni Jorge Martin je na prvih dveh dirkaških koncih tedna zbral 60 točk in ima pred glavnim tekmecem Bagnaio že 23 točk prednosti. 

Francesco Bagnaia
Francesco Bagnaia FOTO: MotoGP

"Na Portugalskem sem se zelo dobro počutil na motociklu, ampak na nedeljski dirki nam je nekaj manjkalo. Zelo pomembno je, da se tokrat temu izognemo," je načrt za Ameriko predstavil dirkač Ducatija.

Dvakratni prvak se ni prvič znašel v tem položaju, saj se je tudi na lansko preizkušnjo v ZDA odpravil po tem, ko je dirko prej ostal brez točk. Lanski konec tedna v Austinu je začel obetavno, saj je zmagal na sprint dirki, a nedeljska preizkušnja se je zanj končala klavrno, saj je padel, ko je vodil. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"V Ameriko sem prispel motiviran in pripravljen, da se odkupim. Lani smo bili celoten konec tedna nevarni in zmagali bi tudi v nedeljo, če jaz ne bi padel. VN Amerik je ena izmed mojih najljubših na koledarju. Steza je fantastična, v Austinu zelo uživam in tudi atmosfera na celotnem dogodku je drugačna," se prihajajoče dirke veseli Bagnaia. Kljub zaostanku v skupnem seštevku je Italijan optimističen: "Pričakujem, da bo letos veliko dirkačev hitrih, in zagotovo bo zahtevno, ampak začeli smo z dobre izhodiščne točke."

VN Amerik 2024
VN Amerik 2024 FOTO: 24ur.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Samo navijač
11. 04. 2024 20.39
-2
Mm bo zmagu s pred,pred,predlanskim motorjem. Acosta bo pa drugi sijajno.....
Pagliaccio 46
11. 04. 2024 17.47
-2
Pecco bo popravljal slab lanski vtis? Kdaj bo pa popravljal kegljanje?
FIRBCA
11. 04. 2024 12.23
-4
MM se poslavlja Pedro A. pa prihaja zopet bo zanimivo.