MotoGP

Bagnaia se po pokru zmag vrača na kraj, kjer je slavil sploh prvič

Aragon, 15. 09. 2022 12.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Italijanski dirkač Francesco Bagnaia je s štirimi zaporednimi zmagami močno zmanjšal točkovni zaostanek za vodilnim Fabiom Quartararojem. Ker ima na naslednjo dirko v motociklističnem koledarju fantastične spomine, tu je lani sploh prvič splezal na najvišjo stopničko zmagovalnega odra, lahko objektivno računa, da bi se razlika po prihajajočem dirkaškem vikendu utegnila še zmanjšati. S prenosi začenjamo na VOYO v petek dopoldan, v soboto in nedeljo se priključi še Kanal A.

Več videovsebin
  • Balanca: Brez bremz
    25:38
    Balanca: Brez bremz
  • Iz 24UR: Bagnaia do četrte zaporedne zmage, na vrhu še vedno ostaja Quartararo
    01:53
    Iz 24UR: Bagnaia do četrte zaporedne zmage, na vrhu še vedno ostaja Quartararo

Francesco Pecco Bagnaia je brez dvoma najbolj vroč dirkač v paddocku. Kako tudi ne! Italijan ima za sabo serijo štirih zaporednih zmag, s katerimi je zrušil rekord ekipe Ducatija, saj nikomur iz moštva rdečih doslej še ni uspelo priti do štirih zmag v nizu. In ker je pred durmi nova preizkušnja, na kateri bo imel spet odlično izhodišče, saj je prav v Aragonu lani slavil sploh prvič v svoji karieri, je povsem na mestu vprašanje, če lahko njegova izjemna serija nadaljuje tudi v nedeljo. 

Če se po jutru dan pozna, bo Bagnaia spet tisti, ki ga bodo vsi drugi želeli premagati. "Presrečen sem z razpletom zadnjih dirk. ne samo z zmagami, predvsem z izvedbo, kako sem do njih prišel. Vsaka posebej mi pomeni velik in vsako posebej razlikujem," je pogovor za Corriere Dello Sport začel Bagnaia, ki je zadnjo preizkušnjo zaradi kazni začel s petega mesta, a vseeno so na ciljni črti vsi gledali v njegov hrbet ... Če bo tako tudi v nedeljo, bo njegov točkovni zaostanek do volilnega Fabia Quartararoja, ki tudi brani laskavi naslov, še manjši. "Vsi me sprašujejo in se tudi malo šalijo, če gre v peto rado? Upam, da," se je malce pošalil član rdeče družine Ducatija.

Francesco Bagnaia je v zadnjem času daleč najbolj vroč dirkač motociklistične karavane. Za Italijanom je sijajen niz štirih zaporednih zmag.
Francesco Bagnaia je v zadnjem času daleč najbolj vroč dirkač motociklistične karavane. Za Italijanom je sijajen niz štirih zaporednih zmag. FOTO: AP

Spomnimo, svetovni prvak ima po 14 dirkah na vrhu 211 točk, na drugo mesto pa se je povzpel zmagovalec zadnjih štirih tekem, ki ima zdaj 181 točk. Tretji je Španec Aleix Espargaro s 178 točkami. "Z bojem za naslov svetovnega prvaka se zaenkrat še ne obremenjujem, a bi lagal, da o njem sploh nič ne razmišljam. Vseeno bi rad šel iz dirke v dirko, kalkuliral pa ne bi preveč. Dejstvo pa je, da smo zaostanek za vodilnim močno zmanjšali, do konca sezone pa je še dovolj priložnosti, da se točkovna razlika dodatno zmanjša," je še dejal 25-letni dirkač, ki komaj čaka, da se podaljšani dirkaški vikend v Aragonu končno začne. "Na to dirkališče imam izjemne spomine. Tu sem, tudi ob lepi borbi z Marcom Marquezom, slavil sploh prvič v življenju. Očitno je, da mi steza leži in rad bi to potrjeval že v petkovih prostih treningih," je italijanskemu časniku Corriere Dello Sport še zaupal 25-letni dirkač. "Ducatiju steza ustreza, pričakujem celo, da bomo še hitrejši kot lani. Vsak dan posebej bom vzel resno, upam le, da razpleta ne bo krojilo vreme," je zaključil drugouvrščeni dirkač svetovnega prvenstva razreda motoGP, ki bo le stežka odmislil dejstvo, da po izjemnih rezultatih v zadnjih dveh mesecih postaja vse resnejši igralec v boju za naslov.

VN Aragonije
VN Aragonije FOTO: 24ur.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mcurry
15. 09. 2022 17.20
+11
Edn se pa vraca na mesto pokra padcev
mcurry
15. 09. 2022 14.18
+21
En se bo umes basou nepomemben
mptour
15. 09. 2022 13.46
+24
Upam sam, da ga ne bo podrepnik Markec torpediral.
User1953555
15. 09. 2022 14.11
+19
zna bit ne... ce se res kaj tage zgodi dozivljenska prepoved pa je... zdej se nima kaj umesavat
number46
15. 09. 2022 13.17
+17
Ob slabem začetku sezone. V drugi polovici Peko raztura (odkar se je zabil z avtom 😂🤣). Bomo videli, če mu uspe priboriti naslov. Vsekakor bo zanimivo.
nod30
15. 09. 2022 12.53
+28
motorist_mb
15. 09. 2022 12.53
+26