MotoGP

Bagnaia: Sezona se je zame začela v Argentini

Austin, 07. 04. 2022 11.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
11

Italijanski dirkač Francesco Bagnaia, lanski svetovni podprvak, je bil z Ducatijem šele 14. na sobotnih kvalifikacijah in s slabimi obeti pred drugo preizkušnjo sezone. Član rdečih iz Borga Panigaleja pa je na tekmi pokazal povsem drug obraz, pred sabo nanizal nekaj tekmecev in dirko končal na zelo solidnem petem mestu. Po odstopu na prvi dirki v Katarju in skromnem 20. mestu na VN Indonezije se sezona za 25-letnega Italijana šele dobro začenja. Njegovi cilji na prihajajoči VN Amerik v Austinu so precej višji. Prenose na VOYO začenjamo v petek popoldan, konec tedna se priključi še Kanal A.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Aleix Espargaro se je veselil prve zmage
    02:30
    Iz 24UR: Aleix Espargaro se je veselil prve zmage
  • Vrhunci dirke motoGP za VN Argentine
    04:19
    Vrhunci dirke motoGP za VN Argentine

Francesco Pecco Bagnaia je po uvodnih dveh dirkah sezone že malce obupaval. "Nič nam ne gre po načrtih. Glede na pripravljalno obdobje in čase na testiranjih je izkupiček prvih dveh dirk sezone katastrofalen. Zares nismo pričakovali tako slabega začetka. Najhujše je to, da nimamo pravih dogovorov, zakaj je tako," je po ničli v Katarju in 20. mestu v Indoneziji dejal Bagnaia, ki je bil slabe volje tudi po 14. mestu na kvalifikacijah pred dirko v Argentini, a nato zelo dobro dirkal na nedeljski tekmi in končal na kar solidnem petem mestu. 

Španec Aleix Espargaro ima po novem v rokah prvo mesto v seštevku sezone. Zdaj je pri 45 točkah, Južnoafričan Darryn Binder in Italijan Enea Bastianini sta z 38 in 36 na drugem in tretjem mestu.

"Od tod lahko gradimo naprej. V soboto sem bil še slabe volje, v nedeljo zvečer pa sem bil že židano razpoložen. Naša sezona se začenja šele z VN Argentine. Prvi dve tekmi bom kar pozabil," je bil Francesco Bagnaia brez dlake na jeziku v pogovoru z italijanskim časnikom Corriere Dello Sport. "Končno. V Argentini sem prvič začutil dirkalnik. Vrnili so se lanski občutki. Z mojim desmosedicijem sva spet na 'ti', najpomembnejši pa je podatek, da smo s fanti iz garaže na pravi poti. Klavrn razplet prvih dveh dirk nas je primoral, da smo še višje zavihali rokave in vse rešitev poiskali v garaži. Mislim, da nam je uspelo. Hvala fantom," je sijal Bagnaia. "Odlično je, da si dirki sledita in da bom že ta konec tedna spet na delu. Komaj čakam," gleda proti VN Amerik član rdeče družine iz Borga Panigaleja. "Ponavljam, sezona se je zame začela šele z VN Argentine. Jadramo na pozitivnem razpoloženju, ki nas je zajelo v Južni Ameriki." Pred durmi je četrta preizkušnja zone – VN Amerik bo nova priložnost za 25-letnega Italijana. "Dirko na tej stezi sem lani končal na zmagovalnem odru. Vsekakor smo sposobni ponoviti tretje mesto iz leta 2021. Morda nam uspe še kaj več. Sploh zato, ker smo takrat celo osvojili kvalifikacije. Torej nam pista ustreza in komaj čakam, da se podaljšani vikend v Austinu začne. Glede na to, da smo na prvih dveh dirkah osvojili zgolj točko, nimamo pravice do novih spodrsljajev, saj moramo začeti zbirati točke, če želimo v boj za najvišja mesta v skupnem seštevku," je pogovor za Corriere Dello Sport končal Bagnaia.

VN Amerik
VN Amerik FOTO: poptv
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
09. 04. 2022 12.17
+1
Ne vem če je motor kriv pol ima opravićilo!
cbrman
07. 04. 2022 21.44
-6
Bagnaia je zelo dober dirkač na zelo hitrem Ducatiju.....Vendar, začetek sezone je bil za njega zelo težak ....Letos ali najkasneje drugo leto , Ducati od njega pričakuje naslov......Če naslova ne bo, ga čaka enaka usoda kot Doviziosa....... Sicer pa počakajmo naj zmaga najboljši.....
type r
08. 04. 2022 08.32
+6
Dovi je sam šel, če ne veš.. Ne piši neumnosti!!!
Karlossantana
07. 04. 2022 11.25
-4
Da se vrača MM pa ni novica?
StAnalitik
07. 04. 2022 19.35
+4
Pride v Ameriko dirkat,no vsaj namen bo imel ta,so pa se treningi pred tem in vse se lahko zgodi.
cbrman
07. 04. 2022 21.53
-4
Zakaj pa potem tak strah pred njim , če Markec ni sposoben več niti treninga speljat......Še Quarti je pokazal respekt do tekmeca, potem tudi mi lahko spoštujemo dirkača , ki poskuša priti nazaj po poškodbah.... Spoštujem vse dirkače , ne prenašam pa gofljačev , ki motorja še od blizu niso videli , kaj šele da bi znali kaj na njem pošraufat, ali normalno peljat.....Dirkat ,tako kot to počne najslabši dirkač v mgpju pa vsi mi navijači ne bomo zmogli nikoli....
. jezdimir
08. 04. 2022 08.25
+4
Meni je smešno ko prebiram šopirjenje kvazi motoristov ala cbrman, ki razen Hondine kosilnice še ni nič konkretnega vozil, kaj šele dirkal...kar se pa tiče Markeca, pa škoda besed, nadutež nima osnovnih pogojev za dirkat, kar pomeni vsaj kakšno temno liso v praznini med uhi, če že ne kaj bolj konkretnega...sploh se mi pa smilijo tisti ki to njegovo brezglavo norijo še vedno podpirajo, a se mora res kaj tragičnega zgodit, se lahko sprašujemo?...hehehe