MotoGP

Bagnaia: To zmago posvečam sebi oziroma svojemu egu

Jerez, 01. 05. 2023 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Branilec naslova svetovnega prvaka v kraljevem motociklističnem razredu (MotoGP) Francesco Bagnaia je na vselej nepredvidljivi dirki za VN Španije vnovič pokazal, zakaj je še naprej številka ena na svetu. Po nekaj slabših predstavah na predhodnih dirkah je tokrat na četrti dirki sezone uspel prikazati odlično vožnjo in z drugo zmago v dozdajšnjem delu sezone znova prevzeti vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda MotoGP za VN Španije
    07:08
    Vrhunci dirke razreda MotoGP za VN Španije
  • Padec Fabia Quartaroja in Miguela Oliveire v prvem krogu dirke VN Španije
    01:15
    Padec Fabia Quartaroja in Miguela Oliveire v prvem krogu dirke VN Španije
  • Vrhunci dirke VN Španije v razredu moto3
    04:09
    Vrhunci dirke VN Španije v razredu moto3
  • Vrhunci dirke moto2 na VN Španije
    03:19
    Vrhunci dirke moto2 na VN Španije

Francesco Bagnaia ni skrival zadovoljstva po drugi zmagi v sezoni. Sam potek dogajanja od uvodnih prostih treningov do včerajšnje glavne dirke je nazorno pokazal, kako se stvarem streže na najvišji ravni.

Član Ducatija je odlično stopnjeval formo, in ko je bilo to najbolj potrebno, znova pokoril vso konkurenco. Minuli konec tedna sta z odličnim dirkanjem nase opozorila tudi vse bolj prodorni Južnoafričan Brad Binder in izkušeni maček Jack Miller, ki pa v izdihljajih četrte dirke sezone za VN Španije v Jerezu nista bila kos razpoloženemu Italijanu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Če pogledamo potek celotnega vikenda, je ta zmaga pika na i uspešnemu dvigovanju forme skozi treninge, kvalifikacije in sprint dirko. Zelo sem užival ta konec tedna, tudi člani moštva so razumeli moje želje in storili velik korak naprej. V zelo kratkem času smo namreč uspeli najti prave rešitve za sicer zelo zahtevno dirko. Čeprav je bila obraba pnevmatik ogromna, nam je na koncu uspelo doseči zelo pomembno zmago v boju za vrh," se pomembnosti učinkovite komunikacije znotraj moštva zaveda zopet vodilni dirkač skupnega seštevka svetovnega prvenstva, ki se je v nadaljevanju druženja s predstavniki sedme sile med drugim dotaknil tudi (morda nekoliko prestroge) kazni zaradi trka z Millerjem. 

"Menim, da je bila kazen določena prestrogo. V prihodnje si želim, da bi bili vsi dirkači enako kaznovani. Glede na to, da smo bili v preteklosti priča neprimerno močnejšim trkom, ki so povzročili precej hujše posledice, menim, da si kazni tokrat nisem zaslužil. Ampak dobro, če je bila to cena, ki sem jo moral plačati za zmago v Jerezu, jo z veseljem sprejmem," je z nasmehom na obrazu dejal Bagnaia, ki ima po drugi zmagi v sezoni znova lepih 22 točk prednosti pred tokratnim osmoljencem, rojakom Marcom Bezzecchijem.

Francesco Bagnaia in Brad Binder sta uprizorila nekaj izjemnih dvobojev minuli konec tedna v Jerezu.
Francesco Bagnaia in Brad Binder sta uprizorila nekaj izjemnih dvobojev minuli konec tedna v Jerezu. FOTO: motogp.com

Bagnaia priznava, da je bilo precej lažje dirkati, ko je v nekem trenutku uspel dohiteti in kasneje tudi prehiteti Avstralca Jacka Millerja. "Ritem dirke je bil izjemno visok. To je bila veličastna bitka, ki se je na srečo za Ducati končala z našo zmago. Ponosen sem na razvoj dogodkov v Jerezu, saj je ta preizkušnja zame vsako leto nekaj posebnega." 

Branilec naslova svetovnega prvaka se je na koncu dotaknil še kritik, ki jih je bil deležen v preteklem obdobju. "Lahko je sedeti v naslanjaču in kritizirati. Mnogi ne vedo, kaj vse se dogaja znotraj moštev, koliko truda je vloženega v to, da se dirkač lahko bojuje za zmago na najvišji ravni. Po zadnjih nekaj neuspelih nastopih mi ni bilo najlažje pri srcu. Kot sem že dejal, iskali smo rešitve za izboljšave in jih tudi našli. To zmago posvečam sebi oziroma svojemu egu," še dodaja z 87 točkami trenutno vodilni motociklist sveta Francesco "Pecco" Bagnaia.     

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

David Rak
01. 05. 2023 13.02
+9
Še malo,pa komisarji ne bodo več pustili prehitevanja?
mmblackbird
01. 05. 2023 10.57
-13
BLAŽEN
01. 05. 2023 10.53
-2
MucaNeGrize
01. 05. 2023 10.25
+12
mm bo lahko kosil travo s traktorčkom po golf igriščih - stabilen in ravno pravšnji zanj...za na motor pač ni
Resnica se briše
01. 05. 2023 10.03
-16
Zakaj se je QUA lohk pojavu na ponovitvi starta po tem k je sklatu dva v prvem startu?? Kje ste rumen biser,da mau to pokomentirate?? Al pa pokomentirate MOB in njegov prevec ambicijsko zastavljen plan prehitevanja v kterem je unico dirko trem dirkacem.....
Zalchi
01. 05. 2023 10.13
+16
Blue: padel je v skupini in sklatil Olija. Ni priletel v skupino, kot Markez. Tud Peco si ni zaslužil kazni, pa jo je dobil. Največjo kazen plačuje MM93. Reče se ji karma.
IceMan..
01. 05. 2023 08.10
+4
Vam rečem. Pravi balaz za ušesa je poslušati komentatorje na angleških kanalih. NIKOLI VEČ NA KANAL A!
Breicha
02. 05. 2023 11.19
-4
Točno too. Adijo Voyo, pa so se eni delal norca iz Gabra. Sedj pa majo kup neznanja noti strokovnosti. Vriskanje v mikrofon in podobno. ," storkovnost ja"
464646
01. 05. 2023 08.03
+21
Kaj pa je včeraj to bilo z kaznimi? Iz vseh nevtralnih vidikov kazen pri Fabiu in Peccotu?? Druge razlage ne vidim kot pa to da je bila dirka na špansih tleh pri teh retardirancih