MotoGP

Bagnaia: Naš glavni cilj v sezoni bo, da smo hitrejši od Ducatija

Rim, 06. 04. 2020 09.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Italijan Francesco Bagnaia, ki je pred dnevi sodeloval na prvi virtualni dirki za VN Italije v Mugellu in jo je dobil mlajši od bratov Marquez, Alex, že komaj čaka, da se nova motociklistična sezona uradno začne tudi za kraljevi razred. A za kaj takega bo moral ambiciozni 23-letni dirkač še počakati.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Francesco Bagnaia
Francesco Bagnaia FOTO: motoGP
Dirkač ekipe Pramac Racing Francesco Bagnaia si v pričakovanju, da se sezona motociklistov vendarle in končno začne, glavo beli z marsičem. Ker je zaradi omejitve gibanja in spoštovanja ukrepov italijanske vlade prikrajšan za normalen trening, skuša veliko stvari postoriti doma, več časa pa ima tudi za razmišljanje. In v zadnjem času ima, kot pravi za Corierre Dello Sport, glavo polno vsega.
Zmago novinca med elito Alexa Marqueza na zgodovinski prvi virtualni dirki si je zgolj preko družbenih omrežij ogledalo tri milijone uporabnikov. Kot so dodali pri Dorni, gre za rekordno gledanost katerega koli e-športa na globalni ravni.
"Aktualni trenutek v svetu ni prijeten in v tem času je le malo stvari pozitivnih. Vsaj kar se tiče nas, profesionalnih športnikov. A seveda je v teh časih šport v drugem planu in tega se še kako zavedam. Prav zato sem poslušen državljan in se ravnam po ukazih in navodilih odgovornih ljudi v naši vladi," je še naprej o aktualnem trenutku v svetu razpredal Bagnaia, ki je pred dnevi sodeloval na virtualni dirki, ki jo je na koncu, ob odličnem odzivu privržencev motociklizma, dobil Alex Marquez. Pandemija novega koronavirusa je seveda temeljito premešala športne koledarje in za nedoločen čas prekinila veliko večino tekmovanj. Dogajanje se je tako preselilo tudi v virtualno okolje, kjer so se z novim izzivom spopadli tudi v tako prepoznavni panogi, kot je motoGP. "Odlična izkušnja je za nami, toda to ni to. Vesel pa sem, da so bili navijači zadovoljni. Sam z rezultatom nisem, a je pričakovan, saj ne namenim veliko časa videoigram," se je pridušal Bagnaia, ki ima v prihajajoči sezoni kar visoke tekmovalne cilje.

Francesco Bagnaian želi biti hitrejši od Ducatija.
Francesco Bagnaian želi biti hitrejši od Ducatija. FOTO: motoGP

Eden pa je še posebej izrazit. "Cilj naše ekipe je, da smo pred Ducatijem. Želimo biti pred njimi. Za takšen cilj imamo vse potrebno. Ne, ne mislim, da je nerealen," je bil brez dlake na jeziku 23-letni Italijan. "Na dosedanjih testiranjih, še posebej v Katarju, sem ugotavljal, da je dirkalnik zelo hiter. Odlično se obnaša in je v veliko boljšem stanju kot lani. Minula sezona je bila specifična, brez vrhunskih rezultatov, prihajajoča bo za nas druga zgodba. V to sem prepričan. Konkurenčni bomo," pa je za Sky Sport 24 še dodal Bagnaia. Lansko sezono so zaznamovali številni padci ... "Prav zato sem izgubljal na samozavesti. Na testiranjih sem se "naučil voziti", motocikel me sedaj uboga, zato komaj čakam, da bo šlo vse skupaj zares," dodaja Bagnaia, ki karanteno preživlja v družbi dekleta v domačem Pesaru. "Veliko treniram v svoji prirejeni fitnes sobi. Gledam filme, poslušam glasbo in veliko berem. Brez videoiger ne gre, sem se pa zelo izboljšal v kuhanju. Prav vsak dan nekaj skuham in dekle je z mojim izborom zadovoljno," je še dejal italijanski dirkač.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nanuk
06. 04. 2020 13.41
+4
prvo mora sezona sploh biti....
catgod
06. 04. 2020 12.26
-16
a se BAG ne zaveda...drgač mu pa naj povejo, da je najslabši med 4 tovarniskimi ducatiji...... še ZAR ga bo pral.
MaksiLopez
06. 04. 2020 12.56
+0
virtualno morda kaj naredi :) realno dirkali še nekaj časa ne bodo
catgod
06. 04. 2020 13.25
-12
če neu nič treniral...in bo sam kuhal svoji .......tud virtualno neu nič iz njega
mojcd
06. 04. 2020 12.11
+1
Na testiranjih sem se "naučil voziti", motocikel me sedaj uboga, zato komaj čakam, da bo šlo vse skupaj zares," dodaja Bagnaia, ki karanteno preživlja v družbi dekleta v domačem Pesaru. " pa 3000 vejic, ker google translate ne spreminja angleščine pravilno pri navedkih
mojcd
06. 04. 2020 12.10
+1
o za ans druga zgodba