MotoGP

Bagnaia: Vse bom naredil, da nastopim v Misanu

Modena, 04. 09. 2023 10.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dirko za VN Katalonije v Barceloni je ob prvem startu zaznamoval tudi grd padec svetovnega prvaka Francesca Bagnaie, dirkača Ducatija so morali z reševalnim vozilom odpeljati na pregled v bolnišnico. Kot poročajo mediji z Apeninskega polotoka je poškodba manj resna, kot bi pričakovali. V bolnišnici v Barceloni so opravili dodatne preiskave, prve naj sicer ne bi pokazale kakšnih zlomov. Še več, aktualni šampion obljublja, da bo nastopil že v Misanu ta konec tedna.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Aleix Espargaro in Vinales potrdila prevlado Aprilie v Barceloni
    02:30
    Iz 24UR: Aleix Espargaro in Vinales potrdila prevlado Aprilie v Barceloni
  • Vrhunci preizkušnje motoGP za VN Katalonije
    04:55
    Vrhunci preizkušnje motoGP za VN Katalonije
  • Grozljiv padec na začetku VN Katalonije
    00:43
    Grozljiv padec na začetku VN Katalonije
  • Iz 24UR: Espargaro na sprintu ugnal Bagnaio
    02:25
    Iz 24UR: Espargaro na sprintu ugnal Bagnaio

Aleix Espargaro je zmagal na dirki, ki so jo po prekinitvi zaradi padca začeli z drugim startom, ko v startni vrsti ni bilo več Francesca Bagnaie. Italijan je v prvem krogu prvega starta grdo padel in so ga morali prepeljati na pregled v bolnišnico na dirkališču. 

V seštevku sezone se je prednost Francesca Bagnaie nekoliko zmanjšala; ostal je pri 260 točkah, Jorge Martin jih ima zdaj 210, tretji je Marco Bezzecchi s 189, ki je dirko končal šele na 12. mestu. Aleix Espargaro je peti s 154 točkami.

Kot poročajo italijanski mediji, je bil 25-letni dirkač ves čas pri zavesti in poškodba je manj resna, kot bi pričakovali. Pregledi naj sicer ne bi pokazali kakšnih zlomov. Spomnimo, prvi voznik Ducatija se je po startu, dirko je začel s prvega mesta, sicer izognil padcu sredi kolone, ko so v pesku končali štirje njegovi tekmeci, Alex Marquez, Enea Bastianini, Johann Zarco in Marco Bezzecchi. A je dva zavoja pozneje po zdrsu zadnjega kolesa grdo padel, po pristanku na stezi pa mu je Brad Binder, ki se mu ni mogel izogniti, zapeljal čez nogi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sprva je kazalo na daljši prisilni odmor aktualnega šampiona, na srečo pa so podrobni pregledi potrdili, da ni nič zlomljenega. "Veliko srečo sem imel," je po izhodu iz bolnišnice italijanskim medijem sporočil Francesco Bagnaia, ki je bil ob izvidih videti prešerne volje. "Kako tudi ne. Nič resnega ni. Nič nimam zlomljenega," je za Corriere Dello Sport delil dobro voljo še vedno premočno vodilni v skupni razvrstitvi. 

Bagnaia je dobre novice iz bolnišnice prenesel tudi v smelo napoved. "Vse bom naredil, da nastopim že konec tedna v Misanu, ko bo šlo za VN San Marina," je širil optimizem dirkač Ducatija in se za konec pogovora za Corriere Dello Sport še enkrat spomnil nesreče v Barceloni. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Nimam pravega odgovora. Vsaj zaenkrat ne. Vem le, da sem imel že na ogrevanju pred dirko težave z oprijemom. Nato mi je start odlično uspel. Kar se padca tiče in vzroka, pa zaenkrat nimam odgovora. Bil je zelo nenavaden pripetljaj, milo rečeno," je italijanskemu časniku za konec zaupal Bagnaia. 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (50)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pagliaccio 46
05. 09. 2023 20.36
-1
Razvan Razali: " Valentino Rossi bi lahko šel na smetišče zgodovine prej, pa ni, ker je bil prepočasen "
Pagliaccio 46
05. 09. 2023 19.46
-2
Ob prekomernem uživanju alkohola možgani začnejo povezovati užitek, ki ga posameznik doseže s pitjem alkohola, z drugimi stvarmi v življenju alkoholika (npr. prijatelji, s katerimi uživajo alkohol, kraji, kamor hodijo, motošport…). Ker obstaja veliko število objektov, krajev, oseb itd., ki posameznike lahko spominjajo na alkohol, jim je vedno težje ne razmišljati o uživanju le-tega.... Ena izmed najpogostejših značilnosti za odvisnike je laganje samemu sebi in drugim o prekomernem uživanju alkohola (in drugih substanc...une zadeve). Obstaja več vrst zanikanja: krivda, prikrivanje, lažni dogovor primerjava in racionalizacija...
Pagliaccio 46
05. 09. 2023 19.47
-2
To pa je skoraj toliko simptomov, kot jih ima Valentino Rossi s paranojo
Night fly
05. 09. 2023 17.47
+3
S Hrvaške prihaja Maša Salopek, nagrajena slaščičarka ,,,,(najboljsa na svetu).Trenutno dela v prestižni rovinjski restavraciji Cap Aureo pod vodstvom znamenitega malteškega kuharskega mojstra Jeffreyja Velle, tam je vzela prost dan in prišla v Slovenijo.V ponedeljek dopoldne je nato v Ljubljani s starimi prijatelji najprej za ogrevanje nazdravila s penino, preden si je nadela predpasnik vzela nož v roke. Čeprav je bila razglašena za najboljšo slaščičarko na svetu po znamenitem gastronomskem izboru The Best Chef Awards, ji ni izpod časti nobeno delo:///////////////// zato pa je nasim Kalimerom izpod casti vsaka resnica ..........pa na zdravje ,,,,, z nasmehom na ustih .
Pagliaccio 46
05. 09. 2023 19.28
-1
Lahko ti zapojem pesem pevke Majde Sepe .....🎵 . Med iskrenimi ljudmi se nikoli ne zgodi, da zmaga laž... In če misliš tudi ti, da je dolgčas brez laži, pojdi raje z njo… naj se z dnevom jutrišnjim, med iskrenimi ljudmi zbudim.🎵
Sailer2
06. 09. 2023 13.30
+1
potem si ni vzela prostega dneva, kajne? Aja sem pozabil da je dandanes nagrada, če delaš kot suženj...
Night fly
05. 09. 2023 17.45
+5
Nekaj bom prilepil za Kalimere , posebno @ obrabljeno medaljo spodaj , nekega @ macka ,ki si je spet spremenil svoj JAZ ,,,,,, obema pa gre v nos ,da si nek clovek na tem svetu (torej jaz),lahko privosci kozarec ali dva prosecca ,ali vina ,ali cesarkoli ....... najbrz kalimeri ne pijejo ,razen maminih sokov in mleka . Mene sta razglasila za heretika , clana horde , ki se zapiva ,je pijanec in podobno ........no , dal bom primer najboljse slascicarke na svetu , ki jo gosti zdaj ,ko pripravljajo jedi za dobrodelni namen . Ocitno je tudi ona pijanka , ce pije penino ze cez dan in to preden zacne delat ........ jao Kalimeri ,nimate pojma o pojmu ,kaj sele o pijacah . Sram vas je lahko . Tudi Dom Perignon se vas sramuje ,pa se kdo ..... samo trenutek ,koj vam prilepim hereticen text . Le glejte ,da de boste fasal s kaksno veliko leseno zlico od Ane Ros ............. kar ne bi bilo niti slabo . ;)))
Pagliaccio 46
05. 09. 2023 19.23
-2
Ko bo Maša Salopek vsak dan pred poldnem objavila , da penina teče ,bomo tudi o njej kaj pripomnili....se pa ve kaj je o tem mislil Dr. Rugelj , ki je bil medijsko najbolj znan slovenski psihiater.
Pagliaccio 46
05. 09. 2023 19.24
-2
Večino svojega dela pa posvetil zdravljenju alkoholizma, med svoje uspehe lahko šteje več kot 500 zdravljenih alkoholikov in drugih nerealiziranih ljudi brez volje in hrbtenice, ki mu niso ušli v tujino
mmblackbird
06. 09. 2023 08.48
-1
fly.....tečen ste....malo pojdite na dopust in
Pagliaccio 46
05. 09. 2023 17.24
-2
In Naka je bil kateri na zadnji tekmi ?...Ni bila najboljša Honda in ni prehitel nikogar od dirkačev ostalih moštev ?
blgas12
05. 09. 2023 18.00
+1
Pagliaccio 46
05. 09. 2023 20.28
Pagliaccio 46
05. 09. 2023 20.38
Night fly
05. 09. 2023 15.05
-1
Nekdo je napisal tu na forumu ,da je Pecco prakticno ze prvak . Tudi sam mu to prizelim ,pa se kako ,ker bi bilo popolnoma zasluzeno . Treba pa se je zavedati ,da nesreca nikoli ne pociva , o tem smo nekateri pisali . Kar nekaj dirkacev je letos poskodovanih -na sveze , k sreci pa jo je Francesco odnesel zelo dobro . V nasprotnem bi bil boj za naslov prakticno vprasljiv . Vsem dirkacem moramo zeleti vse najboljse , da ostanejo celi . Edino za MM se ve ,da je ze 4. sezono po svoje polomljen ,ali vsaj bil ,zdaj pa je fit ,tako pravi on sam . Vseeno pa mu je honda prepovedala njegov nacin voznje , pa ne toliko zaradi milionov ,ki jih ta dirkac mece v smeti ,ampak zato ,ker tehnicno osebje nima dovolj podatkov ,na podlagi katerih bi lahko delali nacrte za naprej . To je cisto razumljiva poteza Honde , ker bo samo tako lahko zbrala prepotrebne data ,podatke meritev . Honda v gramozu jasno ne blebeta kaj veliko ...mar ne ? Se manj dirkac , ki lezi ves zagipsan . In polomljeni so vec ali manj kar trije od stirih dirkacev . Edino Naka ima v sebi se toliko meje ,da vozi za obstoj in ne za firmo , ki se bavi z razgradnjo sesutih motociklov .
Pagliaccio 46
05. 09. 2023 17.21
-1
Če bi Pecco vzel sedlo Honde, bi se lahko tako tedensko pogovarjali o njem ali bo po padcu lahko na naslednji dirki
Night fly
05. 09. 2023 09.11
+1
Ce se ozremo na zadnjih nekaj sezon , ima Francesco ne samo zelo lepo voznjo ,ampak tudi zelo uspesno . Ni mu treba poljubljati asfalta in riti po gramozu , ker to ne prinasa ne tock ,ne zmag . Zgodi pa se , in to bolj poredko . Torej .....da se zmagovati ,ce je nekdo mojster svojega poklica in ima jasno v rokah orodje ,da to doseze oz. dosega . Kar nekaj razlicnih dirkacev to obvlada , temu smo zdaj prica . Jasno ,potreben je dober motor . Zal pa moram napisati ,da je MM res ozel Hondo kot limono in ji nekaj prinesel , toda danes je vse skupaj samo slaba senca tistega kar bi moralo biti . MM je imel , in se vedno ima za seboj vrhunsko mostvo s kupi denarja , ki mu lahko zagotovi vse kar si zeli . In mu je . Sam se vprasam ,zakaj taki ekscesi ,zakaj voznja na kol , voznja na samem ostrem rezilu japonske katane , na kateri vemo ,da ima ostrino ,ki ne dopusca igrackanja ,ampak odreze . Zame je MM uporabil eno najboljsih borilnih "predmetov " - Hondo (katano) narobe , izkoristil je njeno sposobnost in lepoto ,ter jo naredil za en kup dragocenega zelezja . Ali pa je ta se vedno uporabna ,nima pa pvec pravega mecevalca ,borca . Kot sem ze napisal , on je postal kamikaze in ne samurai . Bodocnost bo pokazala se marsikaj .
Pagliaccio 46
05. 09. 2023 12.57
-5
Eni so se pretvorili iz samuraje v kamikaze, eni pa preživeli 26 letno transformacijo iz klovna v pajaca, ko moštvom nihče ni mogel dati tega, kar jim je tavulski klovn lahko obljubil
AVTOHTONsLOVEnc
04. 09. 2023 16.38
+15
Ne morem verjet da glede na to da so muu peljali čez obe nogi, da ni zloma.... Sveda hvala bogu da je tako! Peco upam da boš čimprej ok!
Pagliaccio 46
04. 09. 2023 16.13
-10
Pecco se zdaj počuti enako kot MM , ko ga motor katapultira...zdaj pa naj to pomnoži x 3 za vsak dirkaški vikend ....pa brez operacij....
Bananistanec
04. 09. 2023 17.48
+9
Pecco se počuti božansko, kako se Markec si ne more nihče niti predstavljat ... med njima je le 238 točk razlike
Kaktus-x
04. 09. 2023 20.06
+7
Jezdimir....hehehe
04. 09. 2023 21.04
+7
Zdaj je že vsem jasno da Marc nima ne znanja ne talenta, kar je osvojil mu je zagotovila premočna Honda, kar pa očitno več ne zadostuje. Če tudi se podrepnikom skisa ne bo nič drugače, še kar ne dojamejo.
Night fly
05. 09. 2023 19.50
+1
Achilleus .............prav sigurno je bila Honda "stratosferski bolid ,,,,,,, MM je lahko z njo pocenjal vse mogoce , zato je tudi zmagoval . Enostavno je bil motor v superlativi . In kljub vsemu je hotel z njo doseci se vec , toliko ,da bi ga vkovali v zvezde....... no ,pa se je sam vkoval v gramoz .
Sailer2
04. 09. 2023 15.57
-4
Bagnaia sreča, Bastianini jo pa ni tako dobro odnesel, operacija na gležnju ter roki. Ducati naj sedaj proba dobiti Stonerja za kako dirko, če seveda ta še vedno ne trpi za kronično utrujenostjo.
Pagliaccio 46
04. 09. 2023 16.06
-7
Če ne bi trpel za kronično utrujenostjo, Valentino itak ne bi nikdar dobil priložnosti pri Ducatiju
Pagliaccio 46
04. 09. 2023 16.07
-8
Stoner je lahko bil prvak kljub utrujenosti
Kaktus-x
04. 09. 2023 16.24
+5
Med tem ko Kilavi93 kljub temu da je fit nič ne more, penzija se neizbežno bliža.
Sailer2
04. 09. 2023 18.41
-4
Stoner je dobil to bolezen tekom 2012 tako, da brezveze, Rossi je bil pač boljši 2008 ter 09! Bil se je dober dvoboj med Rossi-jem ter Stonerjem, če ga ne bi bilo tudi Marki ne bi imel nikogar, da bi ga lahko prekopiral, Stoner je bil svoj čas pač razred zase, to je bilo jasno meni 2011, ko je prišel na Hondo ter deklasiral konkurenco pa sem bil vedno Rossi-jev podpornik!
Pagliaccio 46
05. 09. 2023 20.30
-1
Parks na forumu ni težava v tem ,kar je tebi jasno ampak kar flajer misli , da mu je jasno
Pagliaccio 46
05. 09. 2023 20.31
-1
Zato pa so z žveplom in minusi posuli tvoj komentar vsi jezdimirjevi profili
Night fly
04. 09. 2023 14.37
+7
Zal im a Pecco samo se tri dni pocitka , upam ,da bo toliko fit ,da pretrpi petkove in sobotne probe in sprint dirko . To bo tudi kazalo ali bo sposoben odpeljati dirko v nedeljo . Naj mu bo usojeno tako .
Zalchi
04. 09. 2023 12.53
+8
Vsi smo zadovoljni. Peco je ok. Markez je prišel do cilja ( za dirkačema Mooneya ). Upam, da nazaj grede ujamem nedeljsko dirko v Misanu
deratizacija
04. 09. 2023 12.12
+19
Komentiranje Moto GP je podenj od podnja!
Bači
04. 09. 2023 12.45
+6
Night fly
04. 09. 2023 18.29
+4
derat..............pa zakaj trpite in to gledate .,,,,,,na netu je stotine strani , ki prenasajo dirke brez ene same reklame . Resda vecina z zamikom 2 ali 3 minute , ce ze nimate SKY -a ali drzavne TV , ki to prenasa brez reklam . Si ne predstavljam ,da bi moral gledati dirke z reklamami . Groza . Ali pa poslusati nebuloze komentatorjev ........... poiscite si gratis prenose .
zaraella
04. 09. 2023 19.56
+3
sploh pa vlečenje vsake druge besede do nezavesti
motorist_mb
04. 09. 2023 11.51
+12
Kaktus-x
04. 09. 2023 11.44
+11
Peco nič bat, Kilavega93 zlahka opereš tudi z nogo v gipsu.
Miha1999
04. 09. 2023 11.58
-9
HUSO BOSS
04. 09. 2023 11.34
+16
TUDI Z ZLOMLJENO NOGO SE DA V DANAŠNJEM ČASU DIRKATI NIČ BAT
Pagliaccio 46
04. 09. 2023 16.15
-6
Ja...če je rentgenska slika od bratranca, kar je tavullski umazanec lepo prodal plazilcem perutnine Osvaldo in tistim, ki so temu nasedli kot ladja Costa Concordia
blgas12
05. 09. 2023 08.57
+3
Prava spet 💩... Sem mislu da se bo poboljsal
Pagliaccio 46
05. 09. 2023 20.33
-1
To smo mislili vsi za Rossija...potem je pa prišel še Fenati
traparija
04. 09. 2023 10.56
-16
se dobro da ga je na tleh zavrtelo da je dobil samo kolo cez noge, ce bi bil Binder malo blizje lahko bi se koncalo tako kot pri simonceliku kjer je VR zapeljal cez njega na nepravem mestu in mu zlomil vrat. loterija.
Pagliaccio 46
04. 09. 2023 16.18
-7
Na srečo Pecca VR-ja ni več...ampak to je slaba tolažba za Simoncellija
Jezdimir....hehehe
04. 09. 2023 21.09
+5
Na srečo nikogar ne zanimajo tvoje nebuloze, pamet se te ogiba v zelo širokem loku.
Pagliaccio 46
05. 09. 2023 20.34
-1
Ti se me nisi...če logično sklepamo Ahil...ne špranciraš skup z njo...ne s srečo , ne s pametjo