MotoGP

Bagnaia: Quartararoju sem prav jaz največji konkurent v boju za naslov

Rim, 05. 07. 2021 10.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
9

Italijanski dirkač Francesco Pecco Bagnaia je v karieri že zmagal v razredih moto2 in moto3, tako da mu manjka le še najvišja stopnička v kraljevem razredu motoGP, ki jo zaenkrat zaman lovi. Nekajkrat je že bil blizu, a se mu je zmaga vselej izmuznila. Če želi ob koncu leta pozdraviti vrhunski rezultat v skupnem seštevku, bo 24-letni Italijan bržkone že v tej sezoni moral osvojiti kakšno prvo mesto na dirki. Zaenkrat je v karieri štirikrat splezal na zmagovalni oder. Bagnaia namreč ne skriva želja, da bi že v tej sezoni prišel do laskavega naslova svetovnega prvaka. "Sposoben sem takšnega podviga," trdi Bagnaia.

Francesco Bagnaia
Francesco Bagnaia FOTO: MotoGP

Francesco Pecco Bagnaia na zadnjih dirkah motociklistične sezone razreda motoGP ni bil v boju za zmago. Italijana, ki ima za sabo odlično lansko sezono, ki jo želi v tej še nadgraditi, to zelo moti in računa, da bo že na prihajajoči novi preizkušnji, po počitnicah bo 8. avgusta šlo za deseto letošnjo dirko sezone v Spielbergu, v igri najmanj za preboj med prve tri. 

Francoz Fabio Quartararo je s četrto zmago v tej sezoni še povečal naskok v skupnem seštevku. Zdaj ima 156 točk, drugi je njegov rojak Johann Zarco, ki je pri 122 točkah, tretji pa je Italijan Francesco Bagnaia s 109. Aktualni prvak Joan Mir je skupno četrti s 101 točko.

Bagnaia namreč še upa na laskavi naslov svetovnega prvaka. A za takšen podvig bi mu prav prišla tudi mini serija zmag oziroma vsaj niz uvrstitev na zmagovalni oder. "Če mi bo uspelo ugnati Fabia Quartararoja v boju za naslov? Poskusil bom, to je v glavnem skupni cilj naše garaže," se ni branil boja za naslov svetovnega prvega Bagnaia, ki verjame, da je prav on tisti, ki bo Francozu najbolj grenil življenje v boju za naslov. "Vemo, da imamo potencial za velike stvari. Poklopiti se nam morejo nekatere zadeve, ob tem nas mora pobožati tudi sreča, saj brez nje ne gre. Veliko dejavnikov lahko vpliva v boju za najbolj dragoceno lovoriko, važno pa je, da verjamemo v naše delo," je za Corriere Dello Sport razpredal Bagnaia. "Kaj moramo izboljšati? Začel bom od sebe, moram biti bolj siguren na stezi, prevečkrat se mi primeri kakšna napaka, zaradi katere nato plačujem visoko ceno pri končnih uvrstitvah." Bagnaia tudi ve, kje so največje rezerve ... "Precej boljši moramo biti v uvodnih krogih dirke. Že ves čas imamo težave z oprijemom zadnje pnevmatike. Če izboljšamo omenjeni zadevi, bomo še bolj konkurenčni v boju za najvišja mesta. Daljša tekmovalni premor nam je prišla prav, saj smo se zaprli v garažo in bomo luč belega dne vnovič ugledali, ko nam uspejo izboljšave," je za Corriere Dello Sport razpredal 24-letni Italijan. 

Davide Tardozzi
Davide Tardozzi FOTO: motoGP

Šef Ducatija optimističen pred nadaljevanjem sezone

Tudi Davide Tardozzi, šef Ducatijeve ekipe, pred drugim delom sezone, ki se začenja v Spielbergu, sporoča, da bosta prav njegova varovanca Bagnaia in Avstralec Jack Miller največja konkurenta Francozu Quartararoja v boju za naslov. "V nadaljevanju sezone moramo biti zgolj bolj koncentrirani. Tako Miller kot tudi Bagnaia imata lepe možnost v boju za naslov," je za Corierre Dello Sport dejal šef ekipe iz Borga Panigaleja.

Koronavirus pasica nova

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gogi_
06. 07. 2021 14.09
+2
MrCrap a ti nimas dopusta? In pri nas je sonce,nic ne rosi. A je blo spet prevec hudo pa je alko zmagal.
AS1983
05. 07. 2021 19.04
+4
Ducati bo imel avgusta 2 veliki priloznosti v avstrijskem spielbergu za 2 zmagi
ErenYega
05. 07. 2021 20.53
+5
Res je. Quartararo bo v Avstriji zelo težko prišel do večjega števila točk. Za Yamaho bo verjetno velik uspeh že 5 mesto, kajti Spilberg ima zelo dolge ravnine in 4 Ducatiji, najmanj 2 KTM-a, oba Suzukija in verjetno tudi kakšna Honda so motocikli, ki bodo izjemno težko premagljivi, ker so po ravnini krepko hitrejši od Yamah.
Mr.Cat
05. 07. 2021 15.36
-6
BAG sanjari tko kt rosi
Scorpionnn
05. 07. 2021 13.06
+7
Bagnaia je edini ki je sposoben DUČEJU..pripeljati naslov če ne letos po drugo leto
hondoid
05. 07. 2021 13.02
+1
Letos Francoz,za 2022 pa je še vse odprto..lep dan
motorist_mb
05. 07. 2021 11.33
+5
Zarco ja ti težko!
Fireblade1992
05. 07. 2021 11.32
+3
Verjamem, da v kolikor začnejo vršiti pritisk nad Qartararojem bo le ta popustil pod pritiskom, vendar se mu tega trenutno ni za bati.