MotoGP

Balanca: Quartararo z uvodnima zmagama v veliki prednosti pred konkurenco

Ljubljana, 29. 07. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Gaber Keržišnik, Boštjan Skubic
Komentarji
2

Spletna oddaja Balanca tudi tokrat gostuje v delavnici, kjer pripravljajo unikatne motocikle po naročilu kupcev. Balanca tokrat analizira drugo letošnjo dirko v prvenstvu MotoGP, ki počasi postavlja stvari na svoje mesto in daje nekoliko bolj jasne odgovore o letošnji dirkaški sezoni.

Tokrat smo se ukvarjali tako z najboljšimi dirkači, kot tudi z vsemi tistimi, ki so na drugi dirki sezone razočarali.  Tudi teh ni bilo malo.

V Balanci ugotavljamo, da je dvojni dirkaški vikend zahteval velik davek, kajti videli smo veliko padcev in odstopov. Priča pa smo bili tudi neobičajnemu številu poškodb. In presenetili nas je še nekaj.  Videli smo namreč veliko število okvar dirkalnih motociklov, česar pa v razredu MotoGP nismo ravno vajeni.  Pri Yamahi so uničili kar tri pogonske agregate v dveh dirkaških vikendih in tudi pri Ducatiju niso bili imuni na okvare. Je k temu botrovala velika vročina kateri smo bili priča na jugu Andaluzije? Vsekakor je to lahko znak za alarm ob nadaljevanju sezone. Kaj to pomeni za omenjena dva motociklistična  proizvajalca?

Ukvarjali smo se tudi z vprašanjem letošnjega prvenstva.  Kje so in kdo so favoriti?  Je Fabio Quartararo z dvema zmagama in ob poškodovanem Marcu Marquezu z eno nogo že na poti proti naslovu svetovnega prvaka, ali pa je o tem vseeno preuranjeno razpravljati? Kakšne možnosti v letošnji sezoni še zares ima Marquez ob dveh ničlah in 50 točkah zaostanka? Pojasnili smo tudi, zakaj sta Andrea Dovizioso in Maverick Vinales manjši razočaranji letošnjega začetka sezone in zakaj je Valentino Rossi v enem samem tednu prepotoval od velikega poraženca do dirkača, ki je na noge in v ekstazo spravil svoje že skoraj obupane navijače.

In seveda se nismo ozirali samo v minuli vikend.  Pogledali smo naprej v prvenstvo in projecirali naslednjo dirko v Brnu.  Kaj bi lahko bilo, kaj bo in če bo, tam na češkem kjer je steza vseeno drugačna in kjer pričakujemo vročo dirko, a vseeno ne tako peklensko razgreto, kot je bila ta v Jerezu.

Vse to in še več v naši Balanci, kjer smo našli tudi novega nagrajenca. Obdarja ga podjetje Dream Machine motorcyles, kjer smo gostovali minulih nekaj tednov.  Nagrada je lično obarvana motoristična čelada za tistega, ki je sodeloval z odgovori na naših spletnih profilih.  Ste bili med njimi?  Potem brž preverite, če ni Dream machine čelada morda že  vaša.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
29. 07. 2020 20.33
-6
Jaz sem mnenja, da bo brno in spielberg bolj ustrezal.ducatiju
Roglič šampion
29. 07. 2020 17.51
+12
Vinales je bil 2x drugi in je le 10 tock za quartararojem. Tako da razocaral ravno ni. Dovi pa mislim da se cuti ppsledice padca pri motokrosu. Moje mnenje

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.